Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Συγκεκριμένα Δικαιώματα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών

του Χρήστου Ηλ. Τσίχλη (Δικηγόρος Αθηνών) 

Δικαιώματα πολύτεκνων οικογενειών:
1.Εισαγωγή στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ποσοστό του συνολικού αριθμού δοκίμων που εισάγονται στην σχολή της ΕΛΑΣ καλύπτεται από ειδικές κατηγορίες...
 υποψηφίων στις οποίες περιλαμβάνονται και πολύτεκνοι ή τέκνα τους με βάση την σειρά επιτυχίας στο διαγωνισμό.
2.Έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά αυτοκινήτου:
Κάθε πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια με 3 τουλάχιστον ανήλικα τέκνα (κάτω των 18 ετών) ή προστατευόμενα (μέχρι 24 ετών όταν σπουδάζουν) δικαιούται να αγοράσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο χωρίς τέλος ταξινόμησης, εφόσον αυτό είναι μέχρι 2000 cc. Σε περίπτωση πλήρους καταστροφής του αυτοκινήτου δικαιούται αντικατάσταση με ίδιους όρους.

Η ανωτέρω απαλλαγή παρέχεται για δεύτερη και τελευταία φορά μετά την πάροδο πέντε (5) ετών από την ημερομηνία χρήσης του δικαιώματος αυτού, εφόσον από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι πολύτεκνοι γονείς έχουν κατά τον τελωνισμό του αυτοκινήτου τουλάχιστον τέσσερα (4) ανήλικα παιδιά.
Άδειες Ταξί σε πολυτέκνους :
Με βάση το άρθρο 13 του Ν. 1108/1980 (ΦΕΚ 304/Α/31-12-1980), σε πολυτέκνους επαγγελματίες αυτοκινητιστές παρέχεται δικαίωμα θέσεως σε κυκλοφορία επιβατικού αυτοκινήτου δημοσίας χρήσεως (ΤΑΞΙ), εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπό τους οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Οι άδειες ταξί χορηγούνται σε δικαιούχους πολυτέκνους μετά από προκήρυξη του Νομάρχη (κάτι που έχει να γίνει για δεκαετίες). Χρειάζεται επαγγελματική άδεια οδήγησης και 3-τής υπηρεσία με ανάλογη ασφάλιση στο ΤΣΑ. Εκτός των ανωτέρω πρέπει να υπάρχει και έγκριση-συγκατάθεση του ΟΑΣΑ.
Άδεια κυκλοφορίας ΙΧ λεωφορείου σε υπερπολυτέκνους :
Πολύτεκνος με 6 τέκνα και άνω δικαιούται άδειας κυκλοφορίας ΙΧ λεωφορείου αυτοκινήτου για την μεταφορά των μελών της οικογενείας του.
3. Δάνεια Στεγαστικά
Οι πολύτεκνοι λαμβάνουν στεγαστικά δάνεια με προνομιούχο επιτόκιο - επιδότηση από ΟΕΚ και Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (υπό προϋποθέσεις). Στεγαστικά δάνεια για πολυτέκνους και τριτέκνους.
4.ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη:
Ορισμένοι δήμοι χορηγούν έκπτωση σε πολύτεκνες οικογένειες στα δημοτικά τέλη. Για να πραγματοποιηθεί η απόφαση του δήμου, πρέπει να επακολουθήσει έγκριση της Νομαρχίας και του Περιφερειάρχη. Οι πολύτεκνοι ας επικοινωνούν με το δήμο της περιοχής τους για να πληροφορηθούν αν στην περιοχή τους υπάρχει κάποια έκπτωση στα δημοτικά τέλη.
Οικονομική ενίσχυση δήμων :
Ορισμένοι δήμοι χορηγούν ενίσχυση σε πολύτεκνες οικογένειες (διάφορα χρηματικά ποσά), σε μητέρες που αποκτούν το 3ο ή 4ο παιδί τους. Οι πολύτεκνοι ας επικοινωνούν με το δήμο της περιοχής τους για να πληροφορηθούν αν στην περιοχή τους ισχύει κάτι αντίστοιχο.
5.ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μειωμένα δικαστικά έξοδα
Τα έξοδα δικαστηρίου, η αμοιβή δικηγόρου όπως και οι αμοιβές του δικαστικού κλητήρα μειώνονται στο ήμισυ. Το πρόβλημα βέβαια πάντα υπάρχει να βρεθεί δικηγόρος που θα δεχτεί να λάβει τη μισή αμοιβή του.
Προσωπική κράτηση πολυτέκνων
Οι πολύτεκνοι δεν υπόκεινται σε προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο (από φόρους, επιχορηγήσεις, δάνεια, χρηματικές ποινές κλπ).
6.ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
Για την έκδοση της κάρτας πολιτισμού (ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους) επικοινωνήστε με το ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) της περιοχής σας.
Μειωμένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ΕΠΟ.
Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) με ημερομηνία 11.7.2000, οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους έχουν έκπτωση 50% στην αξία των εισητηρίων για τους αγώνες που διοργανώνει η ΕΠΟ.
Δωρεάν είσοδος στο Άγιο Όρος
Οι πολύτεκνοι εφόσον το δηλώσουν στο γραφείο προσκυνητών του Αγίου Όρους, δεν πληρώνουν τα έξοδα διαμονητηρίου για είσοδο στο Άγιον Όρος.
Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία, θέατρα - κάρτα πολιτισμού:
Μειωμένη είσοδος ή και ενίοτε δωρεάν είσοδος με επίδειξη θεωρημένης πολυτεκνικής ταυτότητας πολυτέκνου, ισχύει στα Κρατικά Μουσεία, τη Λυρική Σκηνή και τις ακτές του ΕΟΤ (θερινά θαλάσια μπάνια). Για την κάρτα πολιτισμού που δικαιούνται να πάρουν 3-τεκνοι και πολύτεκνοι (από τα ΚΕΠ) δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ, στο site της ΑΣΠΕ και http://www.hch.culture.gr/
Δείτε σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού (Δεκ. 2009) που περιλαμβάνει θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία κλπ. συνεργαζόμενους φορείς που παρέχουν δωρεάν είσοδο για πολυτέκνους και 3-τέκνους.
Μειωμένο εισιτήριο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Σπάτων Αττικής
Μειωμένο εισητήριο στο πάρκο Σπάτων δικαιούνται οι πολύτεκνοι σύμφωνα με επιστολή του Διευθυντού του Πάρκου Σπάτων κ. J.J. Kesueur.
Μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τραίνα):
Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους με θεωρημένη και ισχύουσα πολυτεκνική ταυτότητα (πάσο) έχουν έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αστικά και Υπεραστικά λεωφορεία, μετρό, τραίνα, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον τιμολόγιο.
7. Εκπαιδευτικά θέματα
Μετεγγραφές φοιτητών. Η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών 3-τέκνων ή πολυτέκνων οικογενειών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ επιλογής τους αναμένεται να αλλάξει σύμφωνα με το νέο Νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας (καλοκαίρι 2010). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του esos.gr
Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί.
Για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τους πολυτέκνους εκπαιδευτικούς (ή προς διορισμό εκπαιδευτικούς) επικοινωνήστε με την ΠΕνΕΠ (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων).
8.Επιδόματα
Ο ΟΓΑ ως εντολοδόχος του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί τα παρακάτω επιδόματα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δήμου στον οποίο ανήκουν.
α. ΕΦΑΠΑΞ παροχή 2.000 Ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού μετά το δεύτερο (ήτοι 3ο τέκνο, 4ο τέκνο κλπ). Αφορά τριτέκνους και πολυτέκνους. Ν. 3454/7-4-06.
β. Επίδομα τρίτου παιδιού. Βάσει του άρθρου 63 του Ν. 1892/90 και του άρθρου 39 του Ν. 2459/97. Το ποσό ανέρχεται σε 175 ευρώ/μήνα (Ιαν-2010) μέχρις ότου το 3ο παιδί γίνει έξι ετών - κατόπιν μειώνεται στα 43,5 ευρώ/μήνα μέχρι το παιδί να φτάσει στα 23.
γ. Επίδομα πολυτέκνων. Αφορά οικογένειες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολύτεκνες (ήτοι 4-τέκνα και άνω, ή 3-τέκνα για χήρες/χήρους κλπ). Χορηγείται βάσει του άρθρου 63 του Ν. 1892/90 και άρθρου 2 του Ν.2163/93 και άρθρου 39 του Ν. 2459/97. Το επίδομα αυτό λαμβάνουν οι πολύτεκνες οικογένειες μέχρις ότου και το τελευταίο τέκνο της οικογένειας συμπληρώσει τα 23 έτη. Σταματάει την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο το τέκνο κλείνει τα 23 έτη και πάει στα 24. Ήτοι οικογένεια με 4 τέκνα, εκ των οποίων τα δύο πρώτα είναι άνω των 23 ετών (π.χ. 30 και 26 ετών) και τα άλλα 2 κάτω των 23 ετών , λαμβάνει επίδομα μόνο για τα δύο τέκνα. Το επίδομα διανέμεται μέσω ταχυδρομείου κάθε δίμηνο. Όταν και το τελευταίο τέκνο της οικογένειας γίνει 23 ετών, θα πρέπει να γίνει νέα αίτηση στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δήμου σας για χορήγηση ισόβιας σύνταξης πολύτεκνης μητέρας.
δ. Πολυτεκνικό επίδομα στις 3-τεκνες οικογένειες (άρθρο 6, του Ν. 3631/2008). Προϋποθέσεις χορήγησης από ΟΓΑ - κλπ. θέματα.
ε. Ισόβια σύνταξη (άρθρο 63 του Ν. 1892/90 και άρθρο 2 του Ν.2163/93, επίσης άρθρο 39 του Ν. 2459/97 και άρθρο 11 του Ν. 2819/2000). Το ποσό αυτό αφορά μόνο τις πολύτεκνες μητέρες.
9. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ (βρεφονηπειακοί σταθμοί)
Τα τέκνα 3-τέκνων και πολυτέκνων οικογενειών γίνονται δεκτά κατά προτεραιότητα στους κρατικούς βρεφονηπειακούς σταθμούς.
10. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι πολύτεκνοι ανάλογα με τον φορέα κοινωνικής ασφάλισης δικαιούνται κάθε έτος δελτίων κοινωνικού τουρισμού.
11. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ (μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).
Μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ για πολυτέκνους με 4 τέκνα κάτω των
18 ετών (ανήλικα), ή προστατευόμενα. Ως προστατευόμενα λογίζονται τα άγαμα τέκνα μέχρι 25 ετών που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτερικού, τα άγαμα τέκνα ηλικίας 18 μέχρι 20 ετών, που δεν σπουδάζουν, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και τα άγαμα τέκνα ηλικίας 25 μέχρι 27 ετών, που σπούδαζαν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτερικού μέχρι την ηλικία των 25 ετών, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Μειωμένα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ για τριτέκνους και πολυτέκνους με
3 τουλάχιστον τέκνα κάτω των 23 ετών ή 25 ετών αν σπουδάζουν.
12. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Οι πολύτεκνοι και τα προστατευόμενα τέκνα τους που κατέχουν πολυτεκνική κάρτα από το Σύλλογό τους πληρώνουν μειωμένο εισητήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, Μετρό). Δυστυχώς το μέτρο δεν ισχύει για τα αεροπλάνα και στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων. Τα μειωμένα εισητήρια στον ΟΣΕ κατά πάσα πιθανότητα θα καταργηθούν.
13.Περίπτερα σε πολυτέκνους:
Σε Νομοσχέδιο του Υπ. Εθν. Άμυνας καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών περιπτέρων μεταξύ άλλων κατηγοριών και σε πολυτέκνους-τριτέκνους. Δείτε την σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπ. Απόφαση)
Σε κάθε μία από τις 56 Νομαρχίες υπάρχει ειδική επιτροπή, η οποία αποφασίζει για την διάθεση αδειών περιπτέρων στους δικαιούχους.
14. ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Πολύτεκνοι θεωρούνται όσοι έχουν 4 ή περισσότερα τέκνα. Κατ' εξαίρεση Χήρος/χήρα με 3 τέκνα θεωρείται επίσης πολύτεκνος. Για τους διαζευγμένους με 3 τέκνα θα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση διατροφής.
15. ΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΦΕΤΑ, ΡΥΖΙ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΚΛΠ)
Οι πολύτεκνοι (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία) δικαιούνται παροχής προϊόντων εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά συγκεκριμένο ποσό που εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας, τις ηλικίες των τέκνων, το αν έχουν ή όχι ανάπηρα μέλη στην οικογένεια - ιδιόκτητη κατοικία κλπ. Τα προϊόντα προσφέρονται (σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κάθε χρόνο) από τους πολυτεκνικούς συλλόγους, δωρεάν στους δικαιούχους, όταν διατεθούν από τους αντίστοιχους κρατικούς φορείς. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν φέρει τα σχετικά δικαιολογητικά και το εισόδημά τους δεν ξεπερνά το πλαφόν που αναφέρθηκε παραπάνω.
16.ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές τέκνων 3-τέκνων και πολυτέκνων με ειδική μοριοδότηση, μειωμένη θητεία τέκνων 3-τέκνων και πολυτέκνων).
17.ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Το αφορολόγητο ποσό στο εισόδημα των 3-τέκνων και πολυτέκνων οικογενειών εξαρτάται από τον αριθμό των προστατευομένων μελών της οικογένειας.
18. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ:
Προστασία ως προς την απόλυση.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επί απολύσεως στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αρχαιότης, η οικογενειακή και η οικονομική κατάσταση των μισθωτών, διατηρουμένων στην εργασία των εχόντων μείζονα οικογενειακά βάρη.
Διορισμοί - προσλήψεις.
Τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση σε εργασία ειδικών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και πολυτέκνων. Αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 50 ατόμων (σε ποσοστό του συνόλου των εργαζομένων).
Στους διαγωνισμούς για πλήρωση θέσεων δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΟΤΑ κλπ. διορίζονται σε ποσοστό επί των προσλήψεων πολύτεκνοι, 3-τεκνοι ή τέκνα τους.
Oι διορισμοί αφορούν ένα τέκνο ανά οικογένεια, άπαξ (όχι κατ΄ανάγκη το πρώτο τέκνο, αρκεί τα υπόλοιπα τέκνα να δηλώσουν εγγράφως ότι παραιτούνται του διορισμού).Ο νόμος Ν.2643/98 προβλέπει πρόσληψη ποσοστού πολυτέκνων-τριτέκνων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Μεταθέσεις
Πολύτεκνοι ή τέκνα τους δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο συμφερόντων τους, εφόσον ο Νόμος επιτρέπει και δεν μετατίθενται παρά μόνον με αίτησή τους. Πλήθος αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων (π.χ. ΣτΕ 906/82, 88185, 2636/86 – ΔΕΑ 1059/86 που στηρίζονται στο άρθρο 10 παρ. 3 του Ν. 1910/44) αναφέρονται γενικά περί του αμετάθετου των Πολυτέκνων και των τέκνων τους.
Πολυθεσία
Σε πολυτέκνους επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η κατοχή δεύτερης υπαλληλικής θέσης ή απασχόλησης με περιορισμό των ακαθαρίστων αποδοχών τους μέχρι ορίου που καθορίζεται από το Νόμο.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ:
1) Με την γέννηση κάθε 3ου παιδιού χορηγείται επίδομα γέννας 2.000 ευρώ από τον ΟΓΑ.
2) Σε κάθε 3ο παιδί χορηγείται από την γέννησή του και μέχρι την ηλικία των 6 ετών, επίδομα 170,86 ευρώ τον μήνα, που αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο με τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
3) Χορηγείται από 1.1.08 το πολυτεκνικό επίδομα 42.70 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί μέχρι την ηλικία των 23 ετών.
4) Χορηγείται έκπτωση από την ΕΥΔΑΠ στο πάγιο για τους τρίτεκνους εντός του Νομού Αττικής.
5) Προσλήψεις τριτέκνων (γονείς η 1 από τα 3 παιδιά) σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα αλλά και φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, σε ποσοστό 2%, μέσω του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον νόμο Ν.2643/98.
6) Διορισμοί – Προσλήψεις στο Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα ΝΠΙΔ σε ποσοστό 2%.
7) Από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας χορηγείται άτοκο δάνειο 160.000 ευρώ για την αγορά 1ης κατοικίας.
8) Επίσης ο ΟΕΚ επιδοτεί το ενοίκιο και των οικογενειών με 3 παιδιά μέχρι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των 18.000 ευρώ.
9) Οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα προτίμησης στις λαϊκές κατοικίες.
10)Η πρώτη κατοικία απαλάσεται εξ΄ ολοκλήρου από τον φόρο.
11)Αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης στις τρίτεκνες μητέρες που αποκτούν παιδιά μετά την 1/1/2000, 300 ημέρες ασφάλισης για κάθε παιδί. Το ποσό για την εξαγορά βαρύνει τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
12)Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας παρέχει Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού(οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ), Δελτίο Θεάματος και Δελτίο Αγοράς Βιβλίου.
13)Οι τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έχουν δικαίωμα για άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές).
14)Για την αγορά νέου αυτοκινήτου ισχύει από 1.1.08 απαλλαγή 100% του τέλους ταξινόμησης, για μέχρι 2.000 κυβικά.
15)Το ύψος του αφορολόγητου ποσού για οικογένειες με 3 παιδιά εφ΄ όσον πρόκειται για μισθωτό ανέρχεται στο ποσό των 22.000 ευρώ.
16)Μεταθέσεις στον τόπο που κατοικούν οι τρίτεκνοι, ισχύει για τους δημόσιους διοικητικούς υπαλλήλους.
17)Προσλήψεις στο Δημόσιο, σε ποσοστό 10% ανά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
18)Εισαγωγή φοιτητών στις σχολές Ελληνικής Αστυνομίας, σε ποσοστό 4%.
19)Εισαγωγή στο Πυροσβεστικό Σώμα, πριμοδότηση 50 μονάδες, και ένταξη στο 10% μαζί με τους πολύτεκνους.
20)Εισαγωγή στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού σε ποσοστό 3%..
21)Χορηγείται Κάρτα Πολιτισμού μέσω των ΚΕΠ για Δωρεάν είσοδο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
22)Εισαγωγή εκπαιδευόμενων στις Σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης στην ίδια κατηγορία με τους πολύτεκνους.
23)Από την στρατιωτική θητεία απαλλάσσεται ο πατέρας 3 παιδιών, και το 1 αγόρι δικαιούται μειωμένη θητεία.
24)Εισάγονται στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Σχολές Υπαξιωματικών και παιδιά τριτέκνων σε ποσοστό 35% μαζί με τους πολύτεκνους.
25)Μετεγγραφές φοιτητών στον τόπο κατοικίας τους.
26)Διορισμοί αναπληρωτών τριτέκνων εκπαιδευτικών πτυχιούχων ΑΕΙ σε ποσοστό 20%.
27)Εισαγωγή τριτέκνων εκπαιδευόμενων σε δημόσια ΙΕΚ και στα Ινστιτούτα Δια Βίου Μάθησης όπως οι πολύτεκνοι.
28)Εισαγωγή φοιτητών στο Λιμενικό Σώμα, ένταξη στο 10% μαζί με τους πολύτεκνους.
29)Επί πλέον 3μηνη άδεια, ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους, και εφ΄ όσον το 3ο παιδί είναι μικρότερο των 6 ετών, μία φορά δίνεται αυτή η άδεια.
30) Δάνεια Τρίτεκνου πλέον δικαιούνται και οι Δημόσιοι Υπάλληλoι.
31) Ισχύουν από τον Σεπτέμβριο 2009 οι Μεταγραφές φοιτητών που προέρχονται από ΕΠΑΛ και Εσπερινά Λύκεια.

15 σχόλια:

  1. Εχω τεσσερα παιδια αλλα ποτε δεν υπηρξα πολυτεκνος !!! καθε φορα μου λειπει καποια προυποθεση .Τη μια το εισοδημα - _δημ. υπαλληλος γαρ - ειναι μεγαλο (!!!) την αλλη το παιδι περασε τα 18( !!!) την αλλη εχει παρει πτυχιο - ναι τιμωρειται κιαυτο - , το αλλο περασε τα 23 και επομενως ; ε αφου ειναι μεγαλα δουλευουν ,που δουλευουν αφου υπαρχει καθολικη ανεργια ρε γ...νοι :οχι εκπτωση στο φορο γιατι εχεις μονο ενα παιδι μου ειπε ο εφοριακος !!!!!!! και τασβησε τα ονοματα των τριων πρωτων παιδιων και με κατεστησε προστατη του ενος γιατι υποτιθεται οτι τα μεγαλα -ανω των 23 - αυτοσυντηρουνται ας μην δουλευουν , ισως κανουν ας πουμε πορνεια _ κατα τη νομοθετη !!!!
    το ξερω βεβαια το γιατι που δεν πηρα την αρωγη της πολιτειας οπως λεει το Συνταγμα , γιατι την πηραν καποιοι παρανομα μεσα απο κολπα συναλλαγες και παρανομιες , για να αναπαραχθει το καφενειον η Ελλας , αλλα να της πειτε οτι δεν θα με βρει αρωγο της ουτε μενα ΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά αυτοκινήτου: 3 ΤΕΚΝΟΙ
    ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 6-05-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω προσληφθει με τον νόμο περι τεκνα πολυτεκνων σε επιχειρηση που απασχολει 50 ατομα προσωπικο και θελω να ρωτησω αν κλεισει η επιχειρηση τοτε τι γινεται με τη προσληψη μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λες Δικηγόρε τα χάλια μας γενικά αλλά ελπίζω να αλλάξουν και πάλι προς το καλύτερο.Να δουμε τι ακόμα μας περιμένει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο που δεν εχω καταλαβει απο τα γραφομενα σας ειναι ΑΝ ο τριτεκνος δημοσιος υπαλληλος εχει το αμεταθετο χωρις την θεληση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eιμαι τριτεκνη μητερα και νεοδιοριστη στο δημοσιο δικαιουμαι μεταθεση στον τοπο μου και ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι που σας έστειλε αυτό το μήνυμα που ήρθε ως αυτόκλητες E-mail στο πρόχειρο φάκελο σας, θα ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι ο Sir. Rafeal προσφέρει σήμερα 3% Δάνειο για την κάθε μία. αν σας ενδιαφέρει e-mail επικοινωνίας: rafealjeffreyloanfirm@gmail.com
    Συμπληρώστε και επιστρέψτε ...
    Το Όνομα:
    Χώρα:
    Αριθμός κινητού:
    Ποσό που απαιτείται ως δάνειο:
    Διάρκεια δανείου:
    Ηλικία:
    Φύλο:
    Χαιρετισμοί: κ Rafeal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαι 55 ετων κ εχω γεννησει 4 παιδια εκ των οποιων τα 2 απεβιωσαν. Θελω να μαθω εαν θεωρουμαι πολυτεκνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι εισοδημα πρεπει να εχω για να παρω καρτα πολυτεκνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαι πολυτεκνη μαμα με 4παιδακια ανηλικα τι εισοδημα πρεπει να εχω να παρω την καρτα πολυτεκνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. BE CAREFUL FOLKS ONLINE LOAN SCAMS ARE REAL. Do you need a legitimate and trusted Loan company/Lender? Be wary of any lender from West Africa, Singapore and India. I am Stephanie Williams and a citizen of the USA; currently I am 47 years of Old and work as a Registered Nurse in a prestigious Hospital here in the States. My candid advice is to inform everyone about my dealings with a sincere/honest loan company. I have been scammed out of my hard earned money by other fake lenders and was hopeless and didn't know who to believe, until I contacted CHESHIRE LOAN COMPANY LTD located in both the USA & UK and they did fulfilled their promises based on our signed loan contract by putting a great smile on my face by transferring me the loan I applied for. Anyone of you that have also been a victim of scam, you should bother no more because, I honestly believe that the only lender you can trust here is CHESHIRE LOAN COMPANY LTD. Their contact email: contacto@cheshireloancompany.com or Skype: cheshireloan.company for more detailed information on how to get a loan from them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. xriko. Είμαι τακτικος υπάλληλος του δημοσιου κ τεκνο πολύτεκνης οικογενειας κ είμαι διορισμενη σε θεση κατηγοριας πολυτεκνων εδώ κ 70 μηνες εφόσον εχει παρελθει πενταετια εχω δικαιωμα να λαβω μερος σε νέο διαγωνισμο .χρηση πολυτεκνικης ιδιοτητας μπορω να κανω για δευτερη φορα στο δημοσιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΜΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακαλω θα ηθελα να μαθω εαν οι τριτεκνοι αστυνομικοι.υποκεινται στο ευρος.του νομου 1910/1944 ως τροπ με Ν.3456/2006 σχετικα με τη μεταθεση τους στον τοπο συμφεροντων τους και αν τα υπηρεσιακα κριτηρια προεχουν των κοινωνικων κριτηριων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρακαλω θα ηθελα να μαθω εαν οι τριτεκνοι αστυνομικοι.υποκεινται στο ευρος.του νομου 1910/1944 ως τροπ με Ν.3456/2006 σχετικα με τη μεταθεση τους στον τοπο συμφεροντων τους και αν τα υπηρεσιακα κριτηρια προεχουν των κοινωνικων κριτηριων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.