Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΣΜΟΣ

Έχει πολύ πλάκα ο κύριος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Το 2009 που το ΠαΣοΚ κέρδισε στις ευρωεκλογές τη ΝΔ, είδε δυσαρμονία. Τώρα που ο ΣυΡιζΑ κέρδισε τη ΝΔ με την ίδια διαφορά βλέπει πλήρη αρμονία...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg961DhzmRqUEum3mP8Kpc2pjqH7wl-AC9WeKjLJD_v0B1A7qIDhQaDNIx59Ssa4tR46kzWGg867a-gtInzQE-WMDKvZkmg2sVUHkH47skoXGPzDK2D9YXB49xLgkyEAwtxWrDsCYC8Pgdb/s1600/Beni-epiki-kolotoumpa.gif

- Ντροπή, λέει, στον ΣυΡιζΑ που φέρνει σε δύσκολη θέση τον κύριο Παπούλια, ζητώντας του εκλογές. Ενώ το 2009 όταν... εκείνος ζητούσε από τον κύριο Παπούλια εκλογές, ήταν τιμή μου και καμάρι του.
- Τώρα, θέλει να καταργήσει το μπόνους των... 50 εδρών του πρώτου κόμματος. Θα προτείνει μπόνους 150 εδρών στο κόμμα που αρχίζει από Ελ- και τελειώνει σε –ια ή που αρχίζει από Πα- και τελειώνει σε –σοκ.

Μάνος Χατζιδάκις: Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή (Βίντεο)

Μάνος Χατζιδάκις: Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή

Ο Μάνος Χατζηδάκις έφυγε το 1994, αλλά είναι και πάλι τα δικά του λόγια που ταιριάζουν καλύτερα για να περιγράψουν την προσωπικότητα και το έργο του. «Δεν είναι το τραγούδι μου απλοϊκό κι ευχάριστο σαν το τενεκεδένιο σήμα μιας πολιτικής παράταξης ή ενός αθλητικού συλλόγου. Δεν κολακεύει τις συνήθειές σας ούτε και... Διαβάστε περισσότερα »

Αυτός είναι ο λαός που έχει ανοσία στον καρκίνο! Πώς θα αποκτήσετε κι εσείς

xoutzaΥπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα.
Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά….

Βορίδης(9/5/14): "Πώς θα διαπραγματευτεί ο Σαμαράς αν ηττηθεί? θα παριστάνει τον δικτάτορα?"

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ .....

Ευτυχώς που τρελάθηκα...

...''και δεν ξέρω τί κάνω!'', τραγουδούσε το 1975 ο συμπαθέστατος Κώστας Καφάσης στο σουξέ του ''Γέλα Κυρία μου''.
     Εδώ τί ''γέλα κυρία μου'',
     ..που γελάει η μισή υφήλιος με την διανοητική κατάντια του ''κύριου 8%''!
     Και τί 8%! Με φερετζέ! Κρυμένος πίσω από Ελιές και...
μούσμουλα!
     Θριαμβολογεί ο Χυδαιότατος που το ποσοστό της Ελιάς (δηλαδή του βαθέως, καραβαθέως ΠαΣοΚ), είναι, άκουσον-άκουσον, όχι μεγαλύτερο από κάποια παλιότερη επιτυχία(!) του, αλλά από τα γκάλοπ!!! Ο άνθρωπος που κέρδισε τις δημοσκοπήσεις!!!

Η Ελβετίδα που αν και μας μισεί... μας θαυμάζει

dgdfgdΣε ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.
Όπως διαβάσαμε στο prisma951.gr
«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τα απομακρύνει από τη φύση τους. Και όποτε δίνεται η ευκαιρία, το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Κωνσταντίνου και Ελένης

constantine » Αέναη επΑνάσταση

Οι γιορτές, σταθμοί στη ζωή μας, όπου μένει κανείς για λίγο ν’ απαγκιάσει. «Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος», λέει ένα γνωμικό που αποδίδεται στον Δημόκριτο. Γιορτή στην καρδιά της άνοιξης, πάντα φέρνει εαρινές μοσχοβολιές, μαυλιστικές θύμησες και αναμνήσεις γλυκιές. Μα δεν θα σταθώ στις πάμπολλες αναμνήσεις αυτής της γιορτής, αλλά σε μια μέρα...  Συνέχεια... εδώ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μουσική με απαλλαγή από την Α.Ε.Π.Ι. και την GEA.

Η εταιρία Stordia με εμπειρία από το 2002 στον κλάδο των υπηρεσιών Μουσικής για επιχειρήσεις, σας παρέχει πλέον την καινοτόμο υπηρεσία “in StorHD Radio Royalty Free

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με πρόσφατη εγκύκλιο του, αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες όταν είναι να λάβουν από την εκάστοτε δημοτική αρχή τη λεγόμενη “Άδεια μουσικής”, μπορούν να κάνουν μία υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι η μουσική που χρησιμοποιούν δεν ανήκει σε καλλιτέχνες που έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματά τους σε κάποιον από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, όπως είναι η ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, GEA, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΕΡΑΤΩ και λοιποί οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΠΑΤΗ - Μεγάλη προσοχή!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ.

 Ειδικά όσοι κάνετε δήλωση μέσω Internet.
    Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά,
καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.

Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.

 
Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α.),

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά: “Κύριοι δικαστές...”


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Tίποτα δεν χαρίστηκε. Το δικαίωμα του ανθρώπου να δουλεύει για να ζει και όχι να ζει για να δουλεύει. Το 8ωρο και το δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο. Το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή, δημιουργική και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία. Οι Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, η άδεια, η συνδικαλιστική ελευθερία στους χώρους δουλειάς.
      
Τίποτα απ’ όλα όσα κατακτήθηκαν εδώ και... ενάμιση αιώνα και που σήμερα ο καπιταλισμός τα παίρνει πίσω με «τόκο», δεν χαρίστηκε. Είναι ποτισμένο με αμέτρητο μόχθο, ιδρώτα και αίμα. Τίποτα δεν θα επιστραφεί από μόνο του. Ο,τι κερδήθηκε κι ό,τι χάθηκε, ό,τι κλάπηκε κι ό,τι «επιστραφεί», θα έχει πάνω του την ίδια σφραγίδα: Τη σφραγίδα της θυσίας, της αγωνίας, της ενότητας των εκατομμυρίων εργαζομένων.