Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο "ΑΛ.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ" καλεί την ΔΟΕ να βρει λύσεις για την περικοπή μισθών των εκπαιδευτικών Π.Ε.



Αδυναμία των εκπαιδευτικών να ανταποκριθούν  στις δανειακές τους υποχρεώσεις
και στις βασικές ανάγκες της ζωής.
Η ΔΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων
 Οι δραστικές περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές των εκπαιδευτικών  Π.Ε. χωρίς καμιά ταυτόχρονη πρόβλεψη ή προσπάθεια  από την κυβέρνηση προστασίας των εργαζομένων  με μείωση επιτοκίων, μείωση  τιμών των  βασικών αγαθών, ενοικίων κτλ δημιούργησαν, εκτός όλων των άλλων, σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, το οποίο αναμένεται να γενικευτεί μετά τα συνεχόμενα μέτρα λιτότητας  που ανακοινώνει η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας «μαύρος» μήνας για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και ιδιαίτερα  για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Π.Ε., αφού είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται θεαματικά, λόγω της μείωσης–και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2011– επιδομάτων που έπαιρναν, καθώς και της επιβολής νέου μειωμένου  αφορολόγητου στις μηνιαίες αποδοχές τους .Το πρόβλημα αυτό  τείνει να γίνει μόνιμο και πολύ πιο σοβαρό με τεράστιες επιπτώσεις...
εξαιτίας της άδικης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης  και των  νέων επώδυνων μέτρων που αφορούν στη νέα δραστική μείωση των αποδοχών μέσω του ενιαίου μισθολογίου, στην απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, είτε αμέσως είτε μέσω του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων και σε νέες φορολογίες, όπως ο φόρος-τέρας στα ακίνητα.
 Τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  στην ομαλή αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων τους οδηγούν σε οικογενειακά και γενικότερα κοινωνικά δράματα, αφού  οι νέες αποδοχές τους δεν επαρκούν για να καλυφθούν  οι μηνιαίες δόσεις  που οφείλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (οι οποίες  παρακρατούνται  από το μισθό τους) ή σε άλλες τράπεζες για  καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Πριν μερικά χρόνια η πολιτική ηγεσία μας μιλούσε για «Ισχυρή Ελλάδα» και βάσει αυτών των δεδομένων οι συνάδελφοί μας δανείστηκαν για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Όμως τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν με τη μείωση των εισοδημάτων μας έως και 50%.
Θεωρούμε απαράδεκτο τη στιγμή που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δέχεται αυτή την επίθεση κανείς να μη μιλάει για τη μείωση των ληστρικών επιτοκίων δανείων και καρτών  των τραπεζών και μείωση τιμών στα βασικά αγαθά και γενικότερα στην μείωση  των κερδών των τραπεζών και των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω καλούμε τη ΔΟΕ να θεωρήσει ως  πρώτη προτεραιότητα και τα παρακάτω  θέματα που σχετίζονται :

1.      Με τη διαδικασία εξυπηρέτησης και αποπληρωμής δανείων που έχουν λάβει οι εκπαιδευτικοί (στεγαστικά – καταναλωτικά-πιστωτικές κάρτες).
Μέσα στα πλαίσια αυτά να προγραμματίσει συναντήσεις για το θέμα (με αιτήματα μείωση επιτοκίων  και του ποσού των δόσεων , άτοκη περίοδο χάριτος για όσους το επιθυμούν , συγκέντρωση δανείων με ευνοϊκούς όρους κτλ)
·         με τους αρμόδιους Υπουργούς,
·         τους Διευθυντές των Τραπεζών
·         να αποφασίσει δράσεις και κινητοποιήσεις για την ανάδειξη του θέματος και την ευαισθητοποίηση  της κοινής γνώμης

2.      Με τη μείωση των τιμών στα βασικά αγαθά
Η ΔΟΕ να αναδείξει το πρόβλημα με κυρίαρχο αίτημα να μειωθούν οι τιμές σε όλα τα προϊόντα ανάλογα με τις μειώσεις των μισθών (Ολόκληρη η χώρα ψωνίζει από 5 αλυσίδες καταστημάτων supermarket) .
Για το σκοπό αυτό να προγραμματίσει συναντήσεις
·                               Με τους πολιτικούς αρχηγούς
·      Τις οργανώσεις καταναλωτών (πάνω στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κοινών δράσεων)
·                               Τους διευθυντές των σχετικών αλυσίδων τροφίμων
·      Να συνάψει ειδικές συμφωνίες με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ώστε να παρέχεται έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. με την επίδειξη της κάρτας μέλους της Δ.Ο.Ε. (όπως γίνεται με τα θέατρα).  


Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική της κυβέρνησης

Αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας, αγώνας ανυποχώρητος μέχρι την τελική νίκη


                                                    Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΑΣ ΣΕΧΙΔΗΣ                                                   ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.