Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο.

 Γράφει ο Γιώργος Κασιμάτης

Σας άκουσα με προσοχή και νομίζω ότι πάτε να μας τσακίσετε περισσότερο οικονομικά.

Δεν έχετε λάβει υπόψη σας, ότι από τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς που αναφερθήκατε και στους οποίους και ανήκω, δεν έχουμε πλέον, ούτε μία άδεια έστω και για τοπογραφικό, αλλά υπάρχουν πολλοί από εμάς, οι οποίοι έχουν πάμπολλες υποχρεώσεις, στις οικογένειές τους και στην καθημερινότητα τους.

Για τους γιατρούς και δικηγόρους, (στους οποίους και ανήκετε), δεν γνωρίζω.

Έρχεστε λοιπόν να προσθέσετε ακόμα ένα βάρος, το οποίο από ότι φαίνεται, δεν σας ενδιαφέρει από που θα βγει.
Αναφέρω, ότι το ποσοστό ανεργίας, δεν είναι 16 και κάτι της % αλλά πλησιάζει το 25 μπορεί και περισσότερο, γιατί όσοι εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δεν εντάσσονται στα επίσημα στοιχεία του ταμείου.

Όπως θα ξέρετε, για να ενταχθούν, θα πρέπει να παραδώσουν τα δελτίο τους και τα βιβλία τους, (δηλαδή να τα κλείσουν), έως ότου να βρουν δουλειά,
 Και για να τα ανοίξουν πάλι, είναι μία δύσκολη διαδικασία, πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό.

Θα ήταν καλό, να λάβετε υπόψη σας, ότι όλες αυτές οι έξτρα καταβολές, (δηλαδή φοροεπιδρομές, η φοροεισπράξεις, η όπως αλλιώς θέλετε πείτε το), είναι από κάβα χρημάτων περασμένων χρόνων εργασίας. Δηλαδή όταν δουλεύαμε.
Τι θα γίνει όταν τελειώσουν?
Θα μας βγάλετε τα περιουσιακά μας στοιχείς στο σφυρί??
Καλά θα κάνατε, να τα βγάλετε πρώτα σε αυτούς που χρωστάνε τα απίστεφτα.
Και παρεμπίπτοντος, τι έχει γίνει με τα χρήματα που χρωστάει ο κ. Βοσκόπουλος??? γιατί το θέμα ξεχάσθηκε, από ότι φαντάζομαι.

Ακούσαμε διάφορα, αλλά δεν ακούσαμε τι θα γίνει, με τα χρήματα που χρωστάνε οι επιχειρήσεις στα ταμεία και στο κράτος και τα οποία κυμαίνονται περίπου στα 37 δισεκατομμύρια, τα χρωστούμενα όπως για παράδειγμα της HOCHTIEF, που κατά την έρευνα του κ. Τριανταφυλλόπουλου, κυμαίνονται περί τα 1 και κάτι δισεκατομμύρια, καθώς και τα χρήματα, τα οποία έχουν καταχραστεί οι πολιτικοί, και των δύο παρατάξεων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, καθώς και επιχειρηματίες οι οποίοι πήραν τις επιδοτήσεις και μετά δήθεν δήλωσαν πτώχευση και μετακινήθηκαν  σε χώρες των Βαλκανίων, τα οποία είναι επίσης μερικά δισεκατομμύρια και βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες.

Ακόμα, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερους φόρους από τις τράπεζες πού έχουν πάντα κέρδος, όπως έκαναν και στην Πολωνία.
Επίσης, μπορείτε να πάρετε τα χρήματα που χρωστάει στην Ελλάδα η Γερμανία από τον πόλεμο, (αλλά ξέχασα, εκεί υπογράψατε πριν το μνημόνιο ότι δεν θα τα αξιώσετε ως αμοιβή).
Ευτυχώς που υπάρχουν και Γερμανοί δικηγόροι, περισσότερο φιλέλληνες από εσάς, που βοηθούν στην είσπραξη τους.


Καλό θα είναι, να κόψετε επίσης, τις επιδοτήσεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που οι περισσότεροι τα βάζουν στην τσέπη τους, που είναι ένα σοβαρό ποσό, και ακόμα να διώξετε και κανέναν μετανάστη, γιατί όλους αυτούς, τους πληρώνουμε εμείς που μας κυνηγάτε φοροεισπρακτικά και στέλνουν τα χρήματα στις χώρες τους.

Επιπλέον θα ήθελα να σας πω, ότι η αξιοπιστία της χώρας, προς την Ευρωπαϊκή ένωση, δεν εξαρτάτε μόνο από την φοροεπιδρομή στους πολίτες της, αλλά και από την απόδοση δικαιοσύνης, ως προς αυτούς που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, από όπου και αν προέρχονται και σε ποιο δημόσιο επίπεδο βίου και αν βρίσκονται.

Για όλα αυτά, δεν άκουσα και κανένα δημοσιογράφο να αναφερθεί.
Είναι κακός κείμενα, η υπάρχει εντολή μη αναφοράς τους

Κασιμάτης Γιώργος
Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.