Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Πότε δημιουργήθηκε το Χρέος...


Από το ΔΗΚΚΙ
- Σοσιαλιστική Αριστερά
http://www.dikki.org/

Πότε δημιουργήθηκε το Χρέος; Ένα ακόμη μεγάλο ψέμα της ξένης κατοχής!
Όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και μαζί η ΝΔ και σύσσωμος ο αστερισμός των προθύμων (ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αριστερά, Ντόρα Μπακογιάννη κ.λ.) προπαγανδίζουν την άποψη ότι για το χρέος της χώρας ευθύνεται η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου το ΄81 - ΄89 και ιδίως η πρώτη τετραετία. Το γεγονός αυτό ούτε τυχαίο είναι,ούτε οφείλεται σε ...

κάποιο πολιτικό απωθημένο εναντίον του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου.
Απλούστατα, επειδή η περίοδος αυτή - με τα όσα θετικά και αρνητικά της – πολιτογραφήθηκε και έμεινε στη μνήμη ως περίοδος που υπήρξαν κοινωνικές παροχές και αυξήθηκαν αισθητά οι δαπάνες για την Υγεία (ΕΣΥ), την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος, οι απολογητές του Νεοφιλελεύθερου Μεσαίωνα και της ξένης κατοχής επιθυμούν να την λασπώσουν και να την δαιμονοποιήσουν. Επιθυμούν να περάσουν την αντίληψη ότι θα πρέπει να υπάρχει φτώχια, πείνα, κοινωνική εξαθλίωση, ανάπηρη Παιδεία και Υγεία των επιπέδων του ΄50 και του ΄60 κ.ο.κ. για να μην υπάρχει Χρέος. Δεν είναι τυχαίο ότι διάφοροι αστέρες της πολιτικής αθλιότητας που ζούμε το τελευταίο διάστημα και αρπακτικά της Μέρκελ και της ξένης κατοχής όπως ο κ. Λοβέρδος δεν τα βάζουν μόνο με την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ. Επεκτείνονται και στην επταετία Καραμανλή θέλοντας να μας γυρίσουν ακόμη πιο πίσω!
Τα χρόνια λοιπόν που ο λαός κατάκτησε κάποια ψίχουλα από αυτά που παράγει και δικαιούται ήταν χρόνια που δυστυχώς: «ζούσαμε με τα λεφτά άλλων» και «κάναμε κοινωνική πολιτική με δανεικά» Αυτά τα χρόνια φταίνε για το χρέος, ενώ αντίθετα τα χρόνια της αδιάκοπης λιτότητας, τα χρόνια του ΄89-2009 όπου ο Νεοφιλελευθερισμός, η ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ ξεκλήριζαν την βιομηχανική, την αγροτική και κάθε είδους παραγωγή ήταν χρόνια που περιμαζέψαμε κάπως το χρέος. Αυτό άλλωστε είναι και το μόνιμο επικοινωνιακό μοτίβο της βιομηχανίας παραπληροφόρησης των media που μαζί με το παρασιτικό μπλοκ των τραπεζών εξουσιάζουν και λυμαίνονται (μέσω του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) από το ΄89 τη χώρα.
Για να δούμε όμως, ισχύει κάτι τέτοιο; Με βάσει τα επίσημα στοιχεία που είναι στον καθένα προσιτά το δημόσιο χρέος την περίοδο ΄91-΄89 ανέβηκε από 37% σε 85% ανέβηκε δηλαδή κατά 48% παρότι τότε «έσκαγαν» τα πολλαπλά δάνεια που είχε πάρει με 10/ετή περίοδο χάριτος η χούντα. Αντίθετα την περίοδο ΄90 -΄93΄δηλαδή την περίοδο Μητσοτάκη που είχαμε την πολιτική που τα αρπακτικά της Μέρκελ και της ξένης κατοχής υμνούν, σε τρία μόνο χρόνια το δημόσιο χρέος ανέβηκε κατά 35% φτάνοντας από 85% σε 120%! Και τούτο δεν είναι τυχαίο.
Παρά την αντίθετη προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων και των σοσιαλφιλελεύθερων κομμάτων αποτελεί κανόνα παντού στον κόσμο τα χρέη να διογκώνονται όπου υπάρχουν ή υπήρξαν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και όχι όπου υπήρξαν πολιτικές κοινωνικών παροχών. Αυτό κάνει τώρα και ο Γ. Παπανδρέου που με το μνημόνιο ανεβάζει αυτόματα το χρέος από 120% το 2010 σε 160%-170% το 2013!
Το ανεβάζει αυτόματα και οικιοθελώς ουσιαστικά μέσα σε «μια νύχτα» και σε ανύποπτο χρόνο, μετατρέποντας το Τ3 σε Τ10, και καθυστερώντας να προβεί σε δανεισμό της χώρας στα τέλη του 2009. Γιατί εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι δύο τελευταίοι παράγοντες η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα στη θέση άλλων Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες - είναι στον καθένα γνωστό - ότι ουσιαστικά έχουν τα ίδια επίπεδα χρέους και δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά δεν υπέγραψαν Μνημόνια.
Επαίρονται επίσης οι θιασώτες πολιτικοί της ξένης κατοχής και του παρασιτικού τραπεζοπιστωτικού συστήματος ότι από το ΄93 και μετά, λόγω του Νεοφιλελευθερισμού και της συνεχούς λιτότητας, η Ελλάδα κατάφερε να συγκρατήσει στο 120% και να μην αυξήσει άλλο το χρέος ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΥΔΟΣ! Διότι ναι μεν από το 1995 και μετά το δημόσιο χρέος συγκρατήθηκε στο 120% περίπου, το πρόβλημα όμως μεταφέρθηκε από τον δημόσιο στον ιδιωτικό δανεισμό δηλαδή ουσιαστικά στο πορτοφόλι του Ελληνικού λαού και στην ίδια την πραγματική Οικονομία και την εγχώρια παραγωγή!
Έτσι, το χρέος των ιδιωτών ενώ σε όλη την μεταπολίτευση βρισκόταν καθηλωμένο στο 30% από το ΄95 και μετά εκτινάχτηκε στο 65%-70%, υποθηκεύοντας και τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τα νοικοκυριά και την Οικονομία της χώρας!
Αλλά, δεν έχουν δυστυχώς ακόμη τελειώσει. Αντίθετα τώρα αναπτύσσουν ολόκληρη τη στρατηγική της αντιλαϊκής επιδρομής τους!
Προετοιμάζονται τώρα για την «επιμήκυνση» και την Αναδιάρθρωση του χρέους, στην ουσία για την μόνιμη «ελεγχόμενη πτώχευση» και τον τελικό πλειστηριασμό της Ελληνικής Οικονομίας.
Αυτό απαιτεί η διατήρηση της εξουσίας του παρασιτικού τραπεζοπιστωτικού συστήματος και η απάτη της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ. Αυτό απαιτεί και η διατήρηση του πρωτοφανούς πλούτου που συσσωρεύτηκε σε λίγα χέρια στη χώρα μας την τελευταία 20ετία.
Κρύβουν το ότι η Ελλάδα μέχρι το 2009 είχε συνολικά συσσωρευμένα κεφάλαια 20πλάσια του ΑΕΠ της όταν άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν 11πλάσια ή 12πλάσια… Κεφάλαια για τα οποία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και η συμπολίτευση Σαμαρά δίνουν την μάχη τώρα να διασφαλισθούν μέσω της διασφάλισης του ΕΥΡΩ και της φυγής στο εξωτερικό. Κεφάλαια στα οποία εάν επιβληθεί μια έκτακτη φορολόγηση της τάξης του 10% αντιρροπούν τη θανατηφόρα αιμορραγία που έχει επιβληθεί στην πραγματική Οικονομία και στον Ελληνικό λαό.
Κρύβουν επίσης το γεγονός ότι με βάσει την διεθνή πρακτική και τα πολλά, παλαιότερα και πρόσφατα παραδείγματα άλλων χωρών μπορεί να υπάρξει μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους από τη χώρα μας, όπως και το γεγονός ότι αυτό το χρέος έχει ήδη αποπληρωθεί από τη χώρα μας τουλάχιστον δύο φορές ως τώρα!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» (ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ) ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.