Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μπορούμε;

Σόιμπλε: Το δημοσιονομικό σύμφωνο θα επικυρωθεί από όλες τις χώρες
Αλιεύθηκε από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σίγουρος πως το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο "θα επικυρωθεί από όλες τις χώρες", όποιος και αν είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέλαβε την αντίθεσή του προς τα.....

ευρωομόλογα, που ζητεί ο Φρανσουά Ολάντ.
(...)
Ο Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί επίσης την έκδοση "ευρωομολόγων", δηλαδή την αμοιβαιοποίηση του χρέους στη ζώνη του ευρώ για να αποτραπεί η επίθεση των χρηματο-πιστωτικών αγορών προς ορισμένες χώρες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε επίσης τη Γερμανία να δεχτεί αυτή τη λύση.
"Σαν να μπορούσε αυτό να πείσει το ισπανικό και το ιταλικό κοινοβούλιο, να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται" δήλωσε ειρωνικά ο κ. Σόιμπλε. "Νομίζω ότι αυτή είναι η λάθος λύση", τόνισε, επικαλούμενος για παράδειγμα τη μείωση των ελλειμμάτων στη Γερμανία, που όπως είπε είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της.

Βρίσκουν και τα κάνουν οι φρίτσηδες...

Φαντάζεστε να τολμούσε, αυτό το ανθρωπάκι, να απευθύνει τέτοιου είδους ειρωνείες σε μια Γαλλία του Ντε Γκωλ ή του Μιτεράν;
Το έχω γράψει πολλές φορές, πως η Ελλάδα, κι όλος ο ευρωπαϊκός Νότος, δεν φαλίρισε οικονομικά, φαλίρισε πρωτίστως πολιτικά. Η Γερμανία κατάφερε με την ευρωζώνη ό,τι δεν κατάφερε άλλοτε με την Βέρμαχτ: να καθυποτάξει την Ευρώπη.
Κάποτε ο "ζωτικός χώρος" της "Μεγάλης Γερμανίας" ήσαν οι ουκρανικές στέπες, τώρα είναι ο ευρωπαϊκός Νότος. Δεν χρειάζονται πλέον στούκας, οι Γερμανοί κρατούν το τραπεζικό και νομισματικό σύστημα της Ευρώπης απ' τους όρχεις, ενώ οι "σοβαρές" γερμανικές επιχειρήσεις, τύπου MIESENS, κρατούν απ' τους όρχεις όλο σχεδόν το συστημικό πολιτικό προσωπικό των PIIGS. "Το χρήμα κινεί τον κόσμο", ενίοτε τον υποδουλώνει κιόλας.
Το αλαζονικό ανθρωπάκι αισθάνεται αρκετά ισχυρό για να προκαλεί τους πάντες, ξεχνώντας (;) πως η "πειθαρχημένη" Γερμανία παραβιάζει πρώτη απ' όλες τους όρους της συνθήκης του Μαάστριχ, πως κουβαλάει ένα κολοσσιαίο δημόσιο χρέος, πως τα πλεονάσματα της είναι στην ουσία τα ελλείμματα των ατυχών της εταίρων.
Αλήθεια, τι ακριβώς προσφέρει αυτή την στιγμή η Γερμανία στην υπόθεση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης;
Απολύτως τίποτα, αντιθέτως, το γερμανικό άχθος συντρίβει ολόκληρους ευρωπαϊκούς λαούς και κράτη, ίσα για να παραμείνουν τα χαρτιά της Γερμανίας ΑΑΑ και να μπορεί να δανείζεται φτηνά.
Μα, δεν μας είπε το ανθρωπάκι, για ποιον λόγο θα πρέπει τελικά να καταφεύγει σε δημόσιο δανεισμό η "κραταιά" Γερμανία, γιατί δεν δίνει πρώτη εκείνη το "αυτάρκες" παράδειγμα; Να σας θυμίσω μόνο ότι πολύ πρόσφατα, με το που έβηξαν τα εργατικά συνδικάτα, η Γερμανία έδωσε μια γενναία αύξηση της τάξης του 6,3% στα δυο εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους της.
"Γιατί μπορεί", θα απαντήσουν ορισμένοι αδιόρθωτοι ιθαγενείς: "Ίσα κι όμοια είμαστε;"
Ναι, μπορεί, γιατί εμείς της δίνουμε αυτήν την δυνατότητα.
Γιατί της έχουμε εκχωρήσει τη δυνατότητα να ελέγχει απόλυτα, και φυσικά κατά το συμφέρον της, όλα τα οικονομικά και δημοσιονομικά εργαλεία της Ευρώπης, γιατί μια ολόκληρη σειρά από ευρωπαϊκά κράτη παριστάνουν τα υποζύγια του "παίκτη Γερμανία".
Αλλά στον τόπο μου λένε: "Το χωριό μπορεί να ζήσει χωρίς την πόλη, η πόλη δεν ζει χωρίς το χωριό".
Αν ο ευρωπαϊκός Νότος θέλει να επιβιώσει, αν δεν έχουμε βυθισθεί όλοι μας σε μια αυτοκτονική κατατονία, η μοναδική λύση είναι μια Λατινική Ένωση ή μια Μεσογειακή Ένωση, που θα απομονώσει την Γερμανία και τους δορυφόρους της.
Μπορεί να "ζήσει" η νότιος Ευρώπη χωρίς την Γερμανία και τη λίγκα της;
Ασφαλώς και μπορεί!
Μπορεί να "ζήσει" η Γερμανία κι η λίγκα της χωρίς τα νοτιοευρωπαϊκά υποζύγια;
Όχι, δεν μπορεί!
Το χρήμα κινεί τον κόσμο, καθώς είπαμε, και μια "απόσχιση" της νότιας Ευρώπης, προεξάρχουσας της Γαλλίας, απ' το γερμανικό τζάγκερνοτ θα κόστιζε στην βορειοευρωπαϊκή λίγκα τρισεκατομμύρια, αλλά κυρίως την ηγεμονική θέση της Γερμανίας στο πενταπολικό γεωστρατηγικό παιχνίδι.
Το ανθρωπάκι, καθώς κι όλη η αγοραία παρασυναγωγή, τα γνωρίζουν όλα αυτά.
Εξ' ου κι έχουν εξαπολύσει μια επικοινωνιακή τρομοκρατία εναντίον των "απείθαρχων" Ελλήνων, αλλά και των "άτακτων" Γάλλων. Τρέμουν, κυριολεκτικά, μπροστά στο ενδεχόμενο ο ευρωπαϊκός Νότος να δει κάποια στιγμή την αλήθεια, ότι δηλαδή πραγματική αιτία της ευρωπαϊκής "κακοδαιμονίας" είναι η γερμανική αλαζονεία.
Από πολλές απόψεις, ο Σόιμπλε είναι η προσωποποίηση αυτής της αλαζονείας, είναι "το πρόσωπο" της Γερμανίας στην "νέα εποχή".
Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει πέρα κι έξω απ' αυτή την καταδυνάστευση, πρέπει να το πιστέψουμε όλοι μας.
"Μπορούμε", πράγματι, αλλά δεν μπορούμε αλυσοδεμένοι. Το ίδιο μπορεί κι η Ισπανία, η Πορτογαλία, ιδιαίτερα η Γαλλία, όλος ο ευρωπαϊκός Νότος "μπορεί", αρκεί να ξεφύγει απ' τη λογική των κουίσλινγκ και του pourquoi, αρκεί να ξεφύγει απ' τον πολιτικό νανισμό, τύπου Σαρκοζί, και τον πολιτικό δωσιλογισμό.
Πέρα απ' όλα τ' άλλα, εμείς οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουμε ορθολογικά.
Η πρόταση Σόιμπλε, αυτή είναι τελικά η "πρόταση θέσεων" του επιχώριου εντεταλμένου συστήματος, ισοδυναμεί με τον αφανισμό μας.
Όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά.
Το ανθρωπάκι μας καλεί να αυτοκτονήσουμε για να μη χαλάσουμε τους σχεδιασμούς της "Μεγάλης Γερμανίας". Τα ψευτοδιλήμματα και τα τελεσίγραφα πάνε κι έρχονται κι η προπαγάνδα του τρόμου επιχειρεί να ποδηγετήσει, όχι τη βούληση, αλλά τη λογική των υπόδουλων.
Σκεφτείτε, όμως.
Αν η Ελλάδα είναι ένα "αμελητέο μέγεθος", αν "μας κάνουν χάρη" που ασχολούνται μαζί μας, αν έχουν "εκνευριστεί" με την απείθειά μας, αν είμαστε "άχρηστοι", "τεμπέληδες", "αντιπαραγωγικοί", "τσαμπατζήδες", αν "δεν τους συμφέρει" που διαθέτουν κεφάλαια στο "βαρέλι δίχως πάτο" Ελλάδα, αν, τέλος πάντων, τους έχουμε ζαλίσει τους όρχεις και τους δημιουργούμε μονίμως προβλήματα, γιατί δεν μας δίνουν μια κλωτσιά να πάμε απ' εκεί πού 'ρθαμε;
Γιατί το βορειοευρωπαϊκό κονκλάβιο πονοκεφαλιάζει διαρκώς με τους "μητσάρες", γιατί δεν μας εκδιώκουν, καθώς λένε ότι θα κάνουν στην περίπτωση που "δεν συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις", τώρα ή πριν από πέντε μήνες, γιατί έχουν τέτοια πρεμούρα να μας "σώσουν" την ίδια στιγμή που μας φτύνουν, μας λοιδορούν και μας οικτίρουν;
Αν, καθώς μας λένε, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει ένα...γενετήσιο αδένα στην ευρωπαϊκή οικονομία, αν είμαστε οι "κακοί δαίμονες" του ευρώ, αν αποτελούμε ένα μόνιμο κι απείθαρχο βαλκανικό βαρίδι στα φτεροπόδαρα της ευρωζώνης, αν η "διάσωσή μας" τους κοστίζει, καθώς μας λένε, "πολύ ακριβά", τότε γιατί ασχολούνται καν;
Μη νομίζετε ότι είναι τίποτα καλόκαρδοι κι αλληλέγγυοι εταίροι;
Όχι, παίδες, σάυλοκ είναι.
Δεν είναι τα φράγκα τους που θέλουν πίσω, κι απειλούν ότι τάχα θα μας κόψουν μια λίμπρα σάρκας ακριβώς δίπλα απ' την καρδιά μας στην περίπτωση που δεν τους ξεχρεώσουμε, είναι ότι μια Ελλάδα που θα αρνηθεί να καταστεί μπανανία, μια Ελλάδα που θα αρνηθεί να συνθηκολογήσει στην νέα γερμανική "επιχείρηση Μαρίτα", θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα καταιγιστικών πολιτικών αλλαγών στην Ευρώπη, θα τους χαλάσει "τη σούπα". Θα τους κοστίσει απίστευτα μύρια, αλλά, κυρίως, θα τους ακυρώσει το γεωπολιτικό τους πλάνο.
Υπάρχει καλύτερο μέλλον για μας και την πατρίδα μας.
Υπάρχει ένα μέλλον χωρίς αλυσίδες στα πόδια και λαιμαριά στο σβέρκο, κυρίως υπάρχει ένα μέλλον ανάκαμψης, ανάπτυξης και προκοπής, ένα μέλλον πολιτικής και οικονομικής αυτοτέλειας, ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ένα μέλλον επιβίωσης.
Ναι, μπορούμε, αλλά για να μπορέσουμε πρέπει πρώτα να απελευθερωθούμε.

Albatros

albatros-imerologia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.