Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ για αξιολόγηση: Ο Κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι το Δημόσιο είναι η Siemens και προετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις

Με μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του τρόπου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «πιστεύει πώς οι δήμοι είναι πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Siemens που μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις με κριτήριο την κερδοφορία του εργοδότη».
Η Ομοσπονδία εγκαλεί τον υπουργό ότι σκοπός του είναι να δημιουργήσει μία «δεξαμενή» υπαλλήλων από την οποία θα γίνονται χιλιάδες απολύσεις όταν το ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, πιστεύοντας έτσι ότι θα «λάβει «άριστο» βαθμό από την τρόικα και θα παραμείνει ο καλύτερος της μαθητής σε μία κυβέρνηση που παραπαίει».
Μάλιστα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επικαλείται και ένα παράδειγμα προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της, όσον αφορά τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και διερωτάται: «Αν ένας Δήμος έχει 10 εργάτες ταφής-εκταφής νεκρών με ποια κριτήρια θα τους αξιολογήσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και θα τους εντάξει στην κατηγορία των «αρίστων» (25%), των καλών (60%) και των «ανίκανων» (15%); Ποιος είναι το ποιο γρήγορο φτυάρι; Ποιος ανοίγει καλύτερους τάφους; Ή μήπως ποιος έχει τάσεις «αυτοκτονίας» και μπορεί να μπει στο λάκκο που άνοιξε γλυτώνοντας έτσι τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση από μία απόλυση;»
Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:
Οι «τεχνοκράτες» της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά με τον μέγιστο αξιολογητή και αναμορφωτή της Δημόσιας Διοίκησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τον Υπουργό που από θεμελιωτής και τοποτηρητής της νομιμότητας (λόγω θεσμικού ρόλου) έχει μετατραπεί σε υποκινητή παραβατικής συμπεριφοράς, προτρέποντας υφιστάμενες υπηρεσίες του να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Νόμους και διαδικασίες για να αξιολογήσουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους όπως εκείνος και οι ευνοούμενοί του, διορισμένοι σήμερα Προϊστάμενοι, επιθυμούν.
«Καίγεται» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να εκτελέσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Θέλει να δημιουργήσει μία «δεξαμενή» υπαλλήλων από την οποία θα γίνονται χιλιάδες απολύσεις όταν το ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Πιστεύει πώς έτσι, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα λάβει «άριστο» βαθμό από την τρόικα και θα παραμείνει ο καλύτερος της μαθητής σε μία κυβέρνηση που παραπαίει.
Εμείς απέναντι στο σύστημα που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης πριν καν ψηφιστούν οι διατάξεις από τη Βουλή θέτουμε το εξής ερώτημα: Αν ένας Δήμος έχει 10 εργάτες ταφής-εκταφής νεκρών με ποια κριτήρια θα τους αξιολογήσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και θα τους εντάξει στην κατηγορία των «αρίστων» (25%), των καλών (60%) και των «ανίκανων» (15%); Ποιος είναι το ποιο γρήγορο φτυάρι; Ποιος ανοίγει καλύτερους τάφους; Ή μήπως ποιος έχει τάσεις «αυτοκτονίας» και μπορεί να μπει στο λάκκο που άνοιξε γλυτώνοντας έτσι τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση από μία απόλυση;
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πώς οι Δήμοι είναι πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Siemens για παράδειγμα, που μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις με κριτήριο την κερδοφορία του εργοδότη.
Οι Δήμοι επιτελούν κοινωνικό έργο και πρέπει αυτό να υπερασπίζονται και όχι να απαξιώνονται από την κυβέρνηση που σχεδιάζει απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεθοδεύοντας την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.