Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αν ο Σαμαράς δεν μπορεί να ξεβρωμίσει τη Νέα Δημοκρατία από την απαξιωμένη προίκα που κληρονόμησε, ας τα παρατήσει

Και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης έχει αντιληφθεί ότι διαχρονικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν η απουσία συγκεκριμένου ιδεολογικού πλαισίου, τα αλληλομαχαιρώματα και η αλληλουπονόμευση.
Αυτό το κόμμα μου θυμίζει πολυτελές εστιατόριο όπου μέσα έχουν στογγυλοκαθίσει οι διάφορες φατρίες-οικογένειες τρώγοντας πίνοντας και κάνοντας ότι πρέπει για να διαιωνίσουν τα προνόμια-εξουσία τους, και έξω από τις καλογιαλυσμένες βιτρίνες τα μιάσματα, οιν οπαδοί και ψηφοφόροι, να παρακολουθούν το θέαμα.
Ο Καραμανλής αντιμετώπισε την ασθένεια της παράταξης ως αυτοάνοσο νόσημα προκρίνοντας ως θεραπεία την καταστολή των συμπτωμάτων της διχόνοιας.
Ως φάρμακο χρησιμοποίησε το μοίρασμα εξουσιών και προνομίων στους φύλαρχους του κόμματος αγοράζοντας την σιωπή τους.
Το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος να κατάφερει να σταθεί πέντε χρόνια στην εξουσία, πολύ περισσότερα μεν από τον Μητσοτάκη αλλά λόγω απουσίας στόχων, προσανατολισμού, οράματος, συνοχής, ομοιογένειας η κυβέρνηση του να παράξει μηδέν κυβερνητικό έργο και ο ίδιος να βρίσκεται στην απαξιωτική θέση που είναι σήμερα.
Κανένας δεν μπορεί να διαχειρισθεί τέτοια αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, φιλοδοξίες, αμοραλισμούς, όσο επιτήδειος και αν είναι.
Ο Σαμαράς γνώστης και παθών των γνωστών παρεών του κόμματος φαίνεται να επιλέγει την χειρουργική μέθοδο αποκόπτοντας όσους προσπαθώντας να προασπίσουν τα παλαιότερα προνόμια της κλίκας τους καταφεύγουν στο γνωστό γαϊτανάκι των διαφοροποιήσεων που με μεγάλη ευχαρίστηση αναπαράγουν τα γνωστά μέσα ενημέρωσης της «κενροαριστεράς» που πάντα αναλάμβαναν υπό την προστασία τους εφιάλτες της παράταξης.
Οι πριμαντόνες της παράταξης ή αλλιώς τα πρωτοκλασάτα στελέχη μας είναι προφανές ότι δεν μπορούν να δεχθούν σε τέτοια έκταση το ψαλίδισμα των παραεξουσιών και προνομίων τους.
Για αυτό και τάχθηκαν με την κυρία Μπακογιάννη.
Γνώριζαν ότι με αυτήν είχαν εξασφαλίσει την συνέχεια της μακροημέρευσης άρρωστων καταστάσεων σε βάρος της χώρας, του κόμματος, και τον απογοητευμένων οπαδών.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2009 η αγνή βάση της παράταξης έκανε ντου στο εστιατόριο σφαλιαρώνοντας σε πρώτη φάση τους μερακλωμένους πρίγκιπες αλλά διατηρώντας τους στις καρέκλες πιστεύοντας ότι θα ξυπνήσουν και θα συνετιστούν.
Αυτοί όμως δείχνουν να επιμένουν σαν μικρά παιδιά που τους έπεσε το καλοκαιρινό απογευματινό παγωτό από το χέρι κάνοντας μούτρα σαν ξεχασμένες στο ράφι μεγαλοκοπέλες
Συνεχίζουν να αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα θεωρώντας ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους .
Είναι στην γωνία, άφωνοι, και αποστασιοποιημένοι, περιμένοντας εκλογική αποτυχία της ΝΔ στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, για να πιάσουν οι εξαφανισμένοι από την Δευτέρα το πρωί τηλεοράσεις και ραδιόφωνα μιλώντας για την αξία της ενότητας της παράταξης της σύνθεσης και τα λοιπά και τα λοιπά.
Όταν λένε ενότητα και σύνθεση εννοούν βέβαια να ξαναμαζευτούμε πάλι μαζί όλα τα παλιά αηδόνια να ξαναστήσουμε το μαγαζί όπως βόλευε εμάς και τις οικογένειες μας και εσείς κοροΐδα να έρχεστε απλά κάθε τέσσερα χρόνια να μας ψηφίζεται.
Δυστυχώς κύριοι για μια ακόμη φορά θα πέσετε έξω στις προβλέψεις σας και η βάση της παράταξης θα σας διαψεύσει αφήνοντας σας αμήχανους για μια ακόμη φορά.
Και η ανανέωση θα προχωρήσει και τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που περιμένετε για να ξεκινήστε την εσωστρέφεια και την υπονόμευση.
Πλέον είμαστε περισσότερο ώριμοι από εσάς για να μπορούμε να διακρίνουμε το όφελος πρώτα της χώρας, και μετά του κόμματος.
Ραντεβού στις κάλπες τον Νοέμβριο λοιπόν.

Aris. A

http://www.antinews.gr/?p=59371

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.