Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τον καταχρεωμένο Καλλικράτη θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Oι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θα προσφέρουν ζεστό χρήμα σε δημοσιογράφους, εκδότες, καναλάρχες και όσους ασχολούνται με αυτά που ονομάζονται επώνυμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και σε όσους έχουν εισβάλει στην μπλοκόσφαιρα για να χαϊδέψουν "αυτάκια" υποψηφίων.

Ένας τεράστιος κομματικός μηχανισμός έχει στηθεί γύρω απο...
...το φαγοπότι του "γίγαντα" Καλλικράτη με τις περιφέρειες που θα καταστούν μικρά καταχρεωμένα «κράτη» συγκεντρώνοντας τα χρέοι πρώην δήμων και νομαρχιών.

Οι νέοι θεσμοί που προβλέπει ο «Καλλικράτης» θα μετατρέψουν τους δημάρχους σε...νομάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες σε τοπικούς υπουργούς και τους περιφερειάρχες σε «μίνι» πρωθυπουργούς!

Πόσο έτοιμη είναι η αυτοδιοίκηση για όλα αυτά;

Ρητορικό το ερώτημα αφού το μόνο που ενδιαφέρει την ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. είναι η δημιουργία πανίσχυρων κομματικών γκέτων ανα περιφέρειες αφαιρώντας ουσιαστικά ευθύνες απο το επίσημο κράτος.

Οι μικροί πρωθυπουργοί του Καλλικράτη θα λειτουργούν φαινομενικά αυτόνομα ενω κατ'ουσίαν φιλοκαθεστωτικά για να έχουν πρόσβαση στα κρατικά κονδύλια. Για το λόγο αυτό άλλωστε και τα φανταχτερά ονόματα των δήθεν ανεξάρτητων "υπερκομματικών" υποψηφίων ζητούν κομματική στήριξη και απο τα δύο κόμματα εξουσία για να κατέβουν στις εκλογές.

Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να αποκαλούνται υπερκομματικές οι υποψηφιότητες που αναδεικνύονται με καθαρά κομματικές ευλογίες και στήριξη κομματικών μηχανισμών.

Ποιόν κοροϊδεύουν άραγε;

Aσφαλώς τους δημότες τους και κατ'επέκταση τους πολίτες αυτής της χώρα αφού εκτός απο τα κρατικά χαράτσια οι δημότες αμέσως μετά τις εκλογές θα κληθούν απο τους εκλεγμένους "μικρούς πρωθυπουργούς" τους να ξεχρεώσουν τα χρέη που θα έχουν συσσωρευθεί απο τη συγχώνευση των καταχρεωμένων πρώην δήμων και νομαρχιών.

Κι έτσι το επίσημο Ελληνικό κράτος και τους υπερδημάρχους θα ελέγχει και "τας χείρας του θα νύπτει" για τα όποια τοπικά χαράτσια που ασφαλώς και δεν θα έχουν πολιτικό κόστος για την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η αποχή βολεύει τους κομματικούς μηχανισμούς να εκλέξουν

Οι κομματικοί μηχανισμοί είναι πανίσχυροι και θα δουλέψουν. Μήνες τώρα οι τοπικοί άρχοντες κλείνουν συμφωνίες για να συμφωνήσουν ποιοι θα στηρίξουν ποιούς.
Αιχμάλωτοι και κουτοί ψηφοφόροι πάντα θα υπάρχουν όπως και τεράστια συμφέροντα.

Μην σας εξαπατούν οι δήθεν "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός οτι οι τοπικές κοινωνίες είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιός είναι ποίος. Αν δεν ξέρετε ρωτήστε.

Μπορείς να αντιδράσεις

Ο Καλλικράτης απαιτεί μεγάλο εκλεκτικό σώμα και αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτούν όσοι θέλουν να αντιδράσουν. Ιδιαίτερα στις μικρές τοπικές κοινωνίες αν ρωτήσει κανείς μπορεί εύκολα να κάνεις ένα μικρό γκάλοπ μαθαίνοντας ποιός υποψήφιος έχει την μεγαλύτερη κομματική στήριξη και σχεδόν σίγουρη την εκλογική νίκη .
Εκεί ακριβώς κάνεις τη "ζημιά". Ψηφίζοντας κάποιον που αποκλείεται να βγεί έτσι κι αλλιώς , δηλαδή το τρίτο ή τέταρτο επικρατέστερο σχήμα.

Στη δημοκρατία εκτός απο το συμφωνώ υπάρχει και το διαφωνώ.

Ψηφίζοντας το τρίτο ή το τέταρτο υποψήφιο σχηματισμό αφαιρείς ουσιαστικά αυτοδυναμία απο τα δύο πρώτα. Αυτο σημαίνει οτι ακόμη κι αν τελικά εκλεγεί κάποιος δήμαρχος υποστηριζόμενος απο κομματικά συμφέροντα, η αυτοδυναμία που θα έχει θα είναι οριακή.
Αν απέχεις απο τις εκλογές ή ψηφίσει άκυρο/λευκό οι κομματικοί μηχανισμοί σίγουρα θα δουλέψουν καλύτερα χωρίς τη δική σου "ενοχλητική" ψήφο.

Η ψήφος σου είναι μοναδική , μην την πετάξεις στο άκυρο ή στο λευκό.

Σκέψου πως στις βουλευτικές εκλογές το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα είχε πάρει ποτέ τέτοια αυτοδυναμία αν ψήφιζες ένα μικρό κόμμα ακόμη κι αν αυτό δεν σε εκπροσωπεί. Η ψήφος σου θα ήταν διαμαρτυρία , την αποχή σου δεν την πήραν ποτέ στα σοβαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.