Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σοκάρουν οι περιγραφές των επιζώντων από το μακελειό στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας

Μια μεθοδική επιχείρηση μαζικής εξόντωσης αφηγούνται επιζήσαντες του μακελειού στο νησάκι Ουτόγια, κοντά στη νορβηγική πρωτεύουσα, όπου ο ακροδεξιός δράστης σκότωσε 84 νέους που μετείχαν σε διάσκεψη στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, στην.... οποία, μάλιστα, επρόκειτο σήμερα να μεταβεί ο πρωθυπουργός της χώρας.
Γύρω στις 5 το απόγευμα, ώρα Νορβηγίας, ένας νέος άνδρας, ντυμένος με στολή αστυνομικού, πλησίασε το προεδρείο της διάσκεψης και ζήτησε να πάρει το λόγο. "Φυσικά, τον αφήσαμε να το κάνει", δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας. Τότε, ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος είχε μαζί του πολλές τσάντες με σφαίρες, άρχισε να πυροβολεί στο πλήθος. Ένα μακελειό που σύμφωνα με άλλους μάρτυρες, κράτησε μια με δυο ώρες...

"Ούρλιαζε ότι θα μας σκοτώσει όλους, πως θα πεθάνουμε όλοι μας. Θα' λεγε κανείς πως ήταν εικόνα από ταινία για τους ναζί", λέει ο αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο CNN.

Επτακόσια άτομα, ηλικίας από 14 έως 17 ετών ήταν συγκεντρωμένα στον τόπο του μακελειού. Οι πρώτες σφαίρες προκάλεσαν πανικό στο νησάκι. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να ξεφύγουν, τρέχοντας προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο σε άλλα κτίρια, σε δένδρα, σε μαγαζιά. Μερικοί από τους συγκεντρωμένους πίστεψαν προς στιγμή πως επρόκειτο για άσκηση εκκένωσης, ή για φάρσα. Όμως, η αλήθεια ήταν άλλη. Και τότε, στην απελπισία τους, πολλοί προσπάθησαν να φύγουν από το νησί κολυμπώντας.



"Δεν μπορούσα πια να ανασάνω, είχα καταπιεί πολύ νερό. Ήμουν ο τελευταίος που πήδηξε στο νερό για να ξεφύγει από τον άνθρωπο αυτό, αλλά δεν είχα το χρόνο να βγάλω τα ρούχα μου. Αισθανόμουνα ότι βουλιάζω, τα παπούτσια και τα ρούχα μας γέμιζαν νερό", εξηγεί ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος τελικά επέστρεψε στην ακτή και κρύφτηκε στο νησάκι για να αποφύγει τον πνιγμό. "Βγήκαμε έξω μαζί με δυο ακόμη άτομα. Κάναμε τους πεθαμένους".

Κι άλλοι νέοι προσπάθησαν να αποφύγουν τα πυρά του δράση, με παρόμοιο τρόπο, αλλά δεν το κατάφεραν. Σύμφωνα με την διήγηση νεαρού άνδρα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο δήθεν αστυνομικός, πυροβολούσε στο κεφάλι τους ανθρώπους που βρίσκονταν πεσμένοι στο έδαφος. Ακόμη, άλλες μαρτυρίες θέλουν τον δράστη να πυροβολεί όσους έβλεπε να προσπαθούν να ξεφύγουν κολυμπώντας.

"Τον άκουγα να ανασαίνει", αφηγείται μια 15χρονη, η οποία βρήκε καταφύγιο κάτω από ένα μεγάλο βράχο. Στον ίδιο βράχο, αλλά από την πάνω πλευρά, βρισκόταν ο δράστης και πυροβολούσε. Το κορίτσι κατάφερε να τηλεφωνήσει στους γονείς της, οι οποίοι της είπαν να μείνει ψύχραιμη και ήρεμη, και να βγάλει την μπλούζα της που είχε ζωηρό χρώματα, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή.

"Τρέχαμε, τρέχαμε. Το χειρότερο ήταν που γνωρίζαμε ότι αυτός που πυροβολούσε ήταν ντυμένος αστυνομικός. Ποιόν να εμπιστευτούμε; Αν φωνάζαμε, βοήθεια αστυνομία, θα ερχόταν αυτός ο τύπος να μας σώσει;" γράφει στο blog του ένας 23χρονος. "Παρ' όλα αυτά, καλέσαμε την αστυνομία. Αλλά [...] ένας νορβηγός κομάντο παρενέβη περίπου στις 7μμ, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη του μακελειού", γράφει ο 23χρονος, ο οποίος έφυγε από το νησί κολυμπώντας και στη συνέχεια τον περισυνέλεξε μια βάρκα. "Δεν μπορώ να το πιστέψω: σήμερα θα ήμουν νεκρός".

Ένα άλλο νεαρό κορίτσι, μιλώντας στο Sky News λέει πως κατάφερε να κρυφτεί σε ένα κτίριο, κάτω από ένα κρεβάτι. "Σε μια στιγμή, οι σφαίρες ήταν πραγματικά πολύ κοντά εκεί που κρυβόμουν. Νομίζω πως έριξε μια φορά στο κτίριο. Οι άνθρωποι στο διπλανό δωμάτιο άρχισαν να ουρλιάζουν".

Η κοπέλα έμεινε κρυμμένη περίπου δυο ώρες και τελικά την διέσωσε η αστυνομία. Έμοιαζε τελείως εξωπραγματικό, κυρίως για μια χώρα σαν τη Νορβηγία. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εδώ"...

http://www.dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.