Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Έτσι "σκλαβώνουν" τους ανέργους οι σοσιαλ(η)στές... Μέσω κοινοφελούς εργασίας στις ΜΚΟ.

Το σκάνδαλο Κοσκωτά, μπροστά στις αποκαλύψεις που έρχονται για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, θα μοιάζει με παιδικό πάρτι γενεθλίων! Διαβάστε την επερώτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου για το τεράστιο αυτό ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑΣ για εργασία των Ελλήνων:
«Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα με την ευρεία και αμφιλεγόμενη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στο κοινοτικό πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» για την πρόσληψη ανέργων. Η συμμετοχή αυτή εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για την.... διαφάνεια της διαδικασίας επιλογής της κάθε ΜΚΟ που συμφωνεί με τον εκάστοτε δημόσιο φορέα, καθώς επίσης για τον τρόπο επιλογής των ανέργων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, χωρίς ουσιαστικό ρόλο του ΑΣΕΠ.
Σωρεία δημοσιευμάτων κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των ΜΚΟ, που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, βουλευτών, κομματικών στελεχών, παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτευτών ή συγγενών τους, που προκαλεί επίσης σοβαρότατα ερωτηματικά.
Οι αντιδράσεις απέναντι στην επιλογή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για συμμετοχή των ΜΚΟ στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» εκτείνονται ακόμη και στο χώρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, όπως αυτές εκδηλώθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εργασίας.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να «παγώσει» τη χρηματοδότηση σε ΜΚΟ, διότι ελέγχονται από το Σώμα Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών για τη διαχείριση των κονδυλίων με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε 195 προγράμματα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του εν λόγω υπουργείου, κατά την περίοδο 2002-2010.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε παλαιότερα δημοσιεύματα, στα οποία γινόταν λόγος για διασπάθιση των κονδυλίων από ΜΚΟ, για έργα και υπηρεσίες, που είτε δεν πραγματοποιήθηκαν, είτε υπερκοστολογήθηκαν.
Τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει στην κοινή γνώμη την άποψη ότι πολλές ΜΚΟ στην Ελλάδα δεν λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες της μη κερδοσκοπικής τους αποστολής αλλά, αντιθέτως, συστήνονται και λειτουργούν για την αποκόμιση οικονομικών –από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους- κερδών και άλλων οφελών. Επίσης, ότι πίσω από διάφορες ΜΚΟ αποκρύπτονται συμφέροντα «παραγόντων» της οικονομικής και της πολιτικής ζωής.
Είναι απαραίτητο, επομένως, το τοπίο των ΜΚΟ να ξεκαθαρίσει και να δουν το φως της δημοσιότητας όλες οι ΜΚΟ που συμμετείχαν σε κάθε πρόγραμμα που προκήρυξαν τα υπουργεία, τα ποσά τα οποία αυτές απέσπασαν, καθώς και τα ονόματα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους.
Γι’ αυτό το λόγο, υπέβαλα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης, ζητώντας να πληροφορηθώ:
1. Ποιες ήταν οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν κατά τη περίοδο 1996-2011, και από ποια κοινοτικά και εθνικά προγράμματα;
2. Με ποιο ποσό χρηματοδοτήθηκε κάθε ΜΚΟ και ποια ήταν η αξιολόγηση του έργου του κάθε προγράμματος;
3. Ποια είναι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν;
4. Ποιες είναι οι ΜΚΟ που ελέγχονται για την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε 195 προγράμματα της ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών κατά την περίοδο 2002-2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.