Η συγχώνευση των ALPHA – EUROBANK έφερε χαμόγελα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και στους επιχειρηματικούς κύκλους. Ακούγονται φήμες και για συνεργασία μεταξύ των WIND – VODAFONE.
Αυτό που πάντως προβληματίζει είναι η στάση της Κυβέρνησης. Οι πιο πάνω κινήσεις έγιναν ή θα γίνουν λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Η κρίση οδήγησε σε αυτές τις σκέψεις. Η κρίση όμως προήλθε από τον δημόσιο τομέα. Το κράτος ‘φαλίρισε’ και ο αντίκτυπος αυτός επηρέασε τους τομείς της οικονομίας γενικότερα. Οι εταιρείες λοιπόν, αποφάσισαν να κινηθούν και να απαντήσουν στα προβλήματα της κρίσης με οικονομίες κλίμακος, με ενίσχυση της ρευστότητάς τους.
Το κράτος όμως τι κάνει για να μειώσει άμεσα τα έξοδά του και να αυξήσει τα έσοδά του; Το πιο εύκολο είναι να μειώσεις τα χρήματα για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να προχωρήσεις σε οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, να μην εξοφλείς τους .......
προμηθευτές τους και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις σου, να αυξήσεις τους φόρους. Και πάλι όμως …
τα στοιχεία ‘δεν μασάνε’. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011, αυξήθηκε κατά 24,6%, σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, πτωτική ήταν η πορεία των εσόδων τα οποία συρρικνώθηκαν κατά 6,4%.
τα στοιχεία ‘δεν μασάνε’. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011, αυξήθηκε κατά 24,6%, σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, πτωτική ήταν η πορεία των εσόδων τα οποία συρρικνώθηκαν κατά 6,4%.
Το πολλά διαφημιζόμενο ενιαίο μισθολόγιο (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) μάλλον θα μείνει στα χαρτιά, όσο και αν φωνάζει η Τρόικα, όσο και αν συμφωνούν οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τον θυρωρό του Υπουργείου Οικονομικών να ‘καθαρίζει’ 2,000 ευρώ. Οι συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών ακόμα αναμένονται, τι και αν το έχει αναλάβει ο ‘πολύς’ κ. Β’ Αντιπρόεδρος (Πάγκαλος). Οι επενδύσεις που θα έφερναν ‘ζεστό χρήμα’ ακόμα αναμένονται, ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Παμπούκης παραιτήθηκε.
Οι τράπεζες αντέδρασαν και προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα στην οικονομία. Όμως αν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα, αν δεν δοθεί ένα νέο έναυσμα με 2-3 μεγάλες τομές και μερικά επενδυτικά προγράμματα η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια. Το χειρότερο από όλα είναι ότι, όσο χρήμα είχαν στην άκρη οι ελληνικές οικογένειες έχει τελειώσει.
Πόσο να αντέξουν οι Έλληνες πολίτες; Δύο χρόνια και η Κυβέρνηση ακόμα ψάχνει τρόπους…!! Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κόσμος απελπίζεται όλο και πιο πολύ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.