Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ: Αρχίζουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης




Μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει σε πολλές περιοχές θερμοκρασίες υπό το μηδέν -στη Φλώρινα έφτασε στους -24(!)- ωστόσο το αυτί των αρμοδίων της Δ.Ε.Η. δεν φαίνεται να ιδρώνει…

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Επιχείρησης, Κίμωνας Στεριώτης, από σήμερα δίνεται εντολή στα συνεργεία για διακοπή ηλεκτροδότησης σε περίπου 50.000 οικογένειες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς που περιείχαν μέσα σε αυτούς το περιβόητο «χαράτσι της ΔΕΗ»…Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν πρόκειται να εκτελέσουν τις εντολές διακοπής ρεύματος για όσους δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης θα αρχίσουν να εκτελούνται από σήμερα, Δευτέρα, κατά προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΓΕΝΟΠ:

- Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος ακινήτων περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.

- Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με το ειδικό τέλος έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ.

- Από τους 9.500.000 λογαριασμούς με το ειδικό τέλος μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών 1.100.000.000 ευρώ.

- Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με το ειδικό τέλος που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, οι 1.500.000 (με ύψος ειδικού τέλους 350.000.000) έχουν λήξει και για 250.000 λογαριασμούς έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή ρεύματος.

Το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής, από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς το διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές.

Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας και επικαλείται μεταξύ άλλων δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ, ότι δεν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνονται φόροι.

Δείτε τι δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κίμων Στεριώτης στο MEGA:

«Υπάρχουν 20 χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις εκτελέσουμε», ξεκαθάρισε μιλώντας στο ρ/σ Radio 9 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. «Ας μας απολύσουν, απάνθρωποι και δολοφόνοι δε θα γίνουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά και τόνισε πως οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης είναι έτοιμοι ακόμα και για μάχες σώμα με σώμα αν χρειαστεί, προκειμένου να μην γίνουν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση όσων δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Με την πάροδο των 80 ημερών λοιπόν, που έχει δοθεί ως περιθώριο για την πληρωμή των λογαριασμών που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων, χωρίς καμία χρονοτριβή από πλευράς επιχείρησης, άρχισαν να αποστέλλονται οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για χιλιάδες καταναλωτές που δεν εξόφλησαν την οφειλή τους, γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά άλλο ένα χαράτσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ήδη έχουν εκδοθεί 50.000 εντολές, εκ των οποίων οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς τον διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές ρεύματος. Να μην υλοποιήσουν τις εντολές ζητά από τους τεχνικούς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

by Siglitiki στα logia-tou-aera


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.