Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τον τέως Πρωθυπουργό

 Του Αθανασίου Μελιγγούδη

Προς
Αξιότιμο Tέως  Πρωθυπουργό της  Ελλάδος
κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου
Γραφείο Προέδρου ΠΑΣΟΚ
Ιπποκράτους 22
ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Ο Αγιασμός των υδάτων  έγινε, δεν ξέρω βέβαια αν έγινε και ο αγιασμός του εγκεφαλονωτιαίου υγρού σας. Συνήλθε το πολιτικό γραφείο του κόμματος  διευρυμένο και μη. Κάνατε πρόταση δυαρχίας.
Πάλι καλά που δεν κάνατε πρόταση τετραρχίας κατά το πρότυπο της τότε παραπαίουσας και καταρρέουσας  Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ευτυχώς που βρέθηκαν και κάποιοι νοήμονες άνθρωποι μέσα στο πολιτικό συμβούλιο και σας εναντιώθηκαν. Παίξατε πόκερ και κάνατε απανωτές μπλόφες. Όλες  απέτυχαν. Όλες έπεσαν στο κενό. Την μια με το ‘λεφτά υπάρχουν την άλλη με το πιστόλι στο τραπέζι, την τρίτη με το δημοψήφισμα, τώρα με την κενοφανή πρόταση σας για δυαρχία. Φτάνει πια. Καταλάβετε κάτι επιτέλους. Βουλιάξατε. Άλλωστε ο ίδιος το είπατε, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε .     
Σας έστειλα στις 11/11/2010, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Περιφερειαρχών και συμβούλων,  μία  επιστολή, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτω. Δεν είχα βέβαια την ψευδαίσθηση ότι θα την διαβάζατε, ή ότι λάβατε γνώση του περιεχομένου αυτής από τους γραμματείς ή τους  συμβούλους που βρίσκονταν κοντά σας  μεταφέροντάς σας  τα βασικά σημεία αυτής.
Βεβαίως θέλοντας να σας χαϊδεύουν τα αυτιά σαν αυλοκόλακες και όχι σαν υπηρέτες του λαού και της χώρας την αποσιώπησαν ή την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Πολύ προφανές ήταν αυτό. Άλλωστε οφθαλμοφανέστατα  πράγματα  εντόπιζα. Πέρασε ένας χρόνος και κάτι μήνες τίποτα δεν έγινε και φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα. Εσείς βουλιάξατε αλλά μαζί σας βούλιαξε και ο Ελληνικός Λαός. Παίρνω λοιπόν το θάρρος να ξαναστείλω μία επιστολή ,αυτήν που  έχετε στα χέρια σας ,τονίζοντας πολλά δυσάρεστα ίσως, αλλά αναγκαία και απαραίτητα για να αλλάξετε γιατί δεν μας παίρνει άλλο..
Τίποτα δεν προχωράει. Υπουργικά συμβούλια, συσκέψεις επί συσκέψεων, παρουσιάσεις σε κομματικές συγκεντρώσεις κοινοβουλευτικές ομάδες, πολιτικά γραφεία  κ.λ.π. Ανακοινώσεις έγιναν, εξαγγέλθηκαν  προγράμματα αλλά φευ. Τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε. Σίγουρα και αυτό αν δεν συμβαίνει, γεγονός αναντίρρητο είναι ότι αντιλαμβάνεστε την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών, την οργή και την αγανάκτηση των και αν όχι το μίσος τουλάχιστον την αντιπάθεια και την απέχθεια για τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα, πράγμα που αποδείχθηκε και πέρισυ  στις λεγόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές  την 7η  Νοεμβρίου 2010, ειδικά για την εκλογή Περιφερειαρχών. Αντιπάθεια, που εκφράζεται καθημερινά στις γειτονιές, στις παρέες, στα καφενεία, στο δρόμο και στις πλατείες. Και πώς να μην έχουν απέχθεια και αντιπάθεια για τους πολιτικούς. Καθημερινά  ακούν και βλέπουν στην τηλεόραση φοροφυγάδες  εκατομμυρίων ευρώ να περιφέρονται δημοσίως μετά την δήθεν σύλληψη των από την Αστυνομία  και την εν συνεχεία παραπομπή στο Αυτόφωρο από όπου μετά αφήνονται ελεύθεροι να  κοροϊδεύουν την κοινωνία και το Κράτος. Πώς να μην έχουν οργή και  μίσος όταν κάθε τόσο διαπιστώνουν ότι τους γίνονται περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις απολύονται από τις δουλειές τους, τα παιδιά τους είναι άνεργα, πολλές φορές και οι ίδιοι βιώνουν την ανεργία που διαρκώς αυξάνεται, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα χαράτσια και οι φόροι πολλαπλασιάζονται, τα συσσίτια δημοτικά και των εκκλησιών αυξάνονται και σε αριθμό και σε ανθρώπους. Πως να μην έχουν οργή και μίσος για τους πολιτικούς όταν ακούν και βλέπουν στην τηλεόραση ότι κάποιοι βουλευτές (βολευτές) και υπουργοί πρώην αλλά και νυν ζητούν αναδρομικά από το Κράτος πολλών εκατομμυρίων και περιπαιχτικά δηλώνουν ότι δεν θα τα πάρουν αλλά κανένας εγγράφως δεν το καταθέτει στο δικαστήριο όπου έκαναν την προσφυγή.  Ήσυχοι με την συνείδηση των κοιτάζουν από το μέγαρο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Ακρόπολη ή ανερυθρίαστα μειδιούν που μετά τις προεκλογικές χορηγίες θα εισπράξουν  και τα αναδρομικά, που τα δούλεψαν βεβαίως.    
Οργή και απέχθεια που εκφράσθηκε με την μεγάλη αποχή – περίπου  40% του πληθυσμού που μαζί με τα άκυρα και λευκά περίπου 10%, ο μισός πληθυσμός της χώρας έδειξε με την ψήφο του την αντίθεση του. Αντίθεση για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που λάβατε επιβαλλόμενα ίσως από την Τρόικα (ΔΝΤ, Γερμανία, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση). Μέτρα  που  εκεί που μας οδήγησαν οι Κυβερνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος για 20 και πλέον  χρόνια, ίσως να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε σωστή διαχείριση και έλεγχος, λιγότερη σπατάλη, δεν υπήρχαν μίζες και φακελάκια σε κάθε μορφή του Δημόσιου χώρου, λιγότερο κλέψιμο, φοροεισπρακτική πολιτική δικαίου πατάσσοντας τους φοροδιαφεύγοντας. Μέτρα που κρίνατε ότι ήταν αναγκαία για την διαλυμένη  οικονομία της χώρας, αλλά δεν κάνατε τίποτα. Αντίθετα βάλατε την παιδική χαρά να κυβερνήσει ή αλλιώς τους κηπουρούς όπως τους έλεγαν. Μέτρα που πλήρωσε και πληρώνει ο απλός Έλληνας εργαζόμενος πολίτης εργάτης, υπάλληλος καταστηματάρχης, μικροβιοτέχνης και οι μόνοι που χαίρονται διότι δέχτηκαν προκαταβολικά τα οφέλη των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων για τον λαό ήταν οι Τράπεζες και οι Τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι όμοιοι των. Ο λαός αποδέχτηκε το βάρος των θυσιών, για να σωθεί η χώρα, δείχνοντας υπομονή και πίστη στην αναγκαιότητα αυτών, ίσως και γιατί ένιωθε ότι ήταν και αυτός συνυπεύθυνος εν μέρει, μια και διά της ψήφου του εξέλεγε ανεύθυνους, ανίκανους, ψεύτες ή και κλέφτες  να τον κυβερνήσουν.
Εν τέλει πιεζόμενος από την πραγματικότητα, αποδεχτήκατε την Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου  μαζί με τους άλλους δύο εταίρους, για να σώσει την Χώρα από τον όλεθρο και την  καταστροφή. Αλλά ακόμη και τώρα και εσείς και οι άλλοι δύο εταίροι κάνετε οτιδήποτε για την ρίξετε. Προσφέρεται επιτέλους μία λύση,  την ύστατη αυτή ώρα, μία και μοναδική ευκαιρία που σας δίνεται. Κάντε μια πρόταση λογική ,σωστή αύριο στο εθνικό συμβούλιο  παραιτούμενος και προτείνοντας εκλογή Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ άμεσα από την βάση, σαν υποψήφιου Πρωθυπουργού αλλιώς ο καταποντισμός του κόμματος είναι δεδομένος, πολύ φοβάμαι όμως και της Χώρας συνάμα.
Σας στέλνει την επιστολή αυτή ένας πολίτης της χώρας που βλέπει με αγωνία το μέλλον, μέχρι πρότινος αγωνιζόμενος συνδικαλιστικά αλλά και υποστηρικτής και  μέλος  του Κινήματος - ΠΑΣΟΚ, που την  3η του Σεπτέμβρη 1974 ο Αείμνηστος  Πατέρας σας δημιούργησε με ιδέες, όραμα και πίστη για ένα κράτος δικαίου, κράτος με ισονομία και ισοπολιτεία κόντρα στις δυσκολίες της τότε εποχής  για να ανήκει η  Ελλάδα στους Έλληνες και όχι στην κάθε ΤΡΟΙΚΑ.                                                                                             
Γιαννιτσά 8/1/2012
Μετά τιμής



Αθανάσιος Μαλιγκούδης
Λυκούργου  15
58100 – Γιαννιτσά
τηλ. 23820-22393    

1 σχόλιο:

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.