Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή νέου Δημάρχου - Νέος Δήμαρχος ο Σπύρος Πανάς


- Με ένταση έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή του νέου Δημάρχου, αφού οι δεκάδες δημότες και οι εκπρόσωποι του τύπου με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η δημοτική αστυνομία είχε πάρει εντολή να μην αφήνουν κανέναν, εκτός από τους εκλεγμένους συμβούλους να εισέλθουν στην αίθουσα.
Μετά από αρκετές ενστάσεις, και μεγάλη δυσφορία ακόμα και συμβούλων της συμπολίτευσης, άνοιξαν οι πόρτες και αυτή τη στιγμή όλοι είναι σε αναμονή για την έναρξη της διαδικασίας.
- Ξεκίνησε η διαδικασία με την προεδρεύουσα, κα. Γεωργία Μαρτίνου να ανακοινώνει τους παρόντες. Οι προσκεκλημένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι άπαντες παρόντες και αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ξεκίνησε η διαδικασία.

- Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του triavita.gr αφού υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου είναι τρεις, οι κ.κ. Πανάς, Δαβάκης και Νιτερρόπουλος.
- Διαφωνία για τη διαδικασία προέκυψε αφού η επικρατέστερη άποψη είναι να δημιουργηθεί ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των τριών υποψηφίων, και να διανεμηθεί στους συμβούλους μαζί με ένα λευκό. Ο κ. Δ. Κοντονής εξέφρασε τη διαφωνία του αφού θεωρεί ότι αφού και οι 20 σύμβουλοι είναι εν δυνάμει υποψήφιοι, πρέπει το ψηφοδέλτιο να έχει και τα είκοσι ονόματα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους συμβούλους να ψηφίσουν όποιον επιθυμούν.
- Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και με ψήφους 18-2 αποφασίστηκε να υπάρχουν τρία ονόματα στο ψηφοδέλτιο.
- Αφού αποφασίστηκε η διαδικασία, η κα Τσιριγώτη πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στους τρεις υποψηφίους να τοποθετηθούν...


 - Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Δαβάκης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου Δημάρχου, Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Στη συνέχεια διατύπωσε τις δυσκολίες του εγχειρήματος της συνένωσης των τριών δήμων. Κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση του Δήμου για καθυστέρηση στην ενημέρωση των συμβούλων για την παραίτηση του Δημάρχου, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι έχουν ήδη μοιραστεί οι θέσεις των νέων αντιδημάρχων, πριν γίνει η διαδικασία εκλογής του νέου δημάρχου.
- "Μαζί το δρόμο πήραμε μα χώρια προχωράμε" δήλωσε ο Γιάννης Νιτερόπουλος ξεκινώντας τη δική του τοποθέτηση, και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Πανά για το γεγονός αυτό. Στη συνέχεια, συνέχισε καταγγέλλοντας ότι ο αναπληρωτής Δημάρχου κλείστηκε στο γραφείο του και συνεργαζόταν αποκλειστικά με μια κλειστή ομάδα ανθρώπων της επιλογής του. Ο κ. Νιτερρόπουλος συνέχισε αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Λιακόπουλο, αλλά και της κας Γεωργίας Μαρτίνου, για το γεγονός ότι η διαδικασία της παραίτησης του Δημάρχου και ο ορισμός του εκλογής νέου έγινε μέσα σε δύο μέρες και με μεγάλο βαθμό μυστικότητας. Τέλος δήλωσε ότι ζητάει την ψήφο των συναδέλφων του και δήλωσε ότι η σημερινή διαδικασία είναι ιστορικής σημασίας.
- Τελευταίος πήρε τον λόγο ο κ. Σπύρος Πανάς, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τους παρόντες για την ταλαιπωρία που προέκυψε στην αρχή της διαδικασίας, αποδίδοντας την ευθύνη για τις κλειστές πόρτες στο κ. Λιακόπουλο.
Δήλωσε συγκινημένος από τη σημερινή διαδικασία αφού είπε πως θεωρεί τον Γ. Κασιδόκωστα πατέρα του, και πρότεινε να μετονομαστεί η κεντρική πλατεία Βουλιαγμένης, αλλά και η παραλιακή λεωφόρος μέσα στα όρια του Δήμου σε Πλατεία και Λεωφόρος Γρηγόρη Κασιδόκωστα.
Ζήτησε τέλος την ψήφο των συναδέλφων του για να μπορέσει να συνεχίσει το όραμα του απερχόμενου Δημάρχου.
Μετά τους υποψηφίους δόθηκε στη συνέχεια ο λόγος στον αδερφό του Δημάρχου και δημοτικό σύμβουλο, κ. Παντελή Κασιδόκωστα, ο οποίος ζήτησε από τους υποψηφίους να διεξαχθεί η ψηφοφορία σε κόσμια πλαίσια και να συνεχίσουν μετά ενωμένοι.


Η κα Τσιριγώτη δήλωσε ανοιχτά ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Νιτερόπουλου. Επίσης η κα Τσιριγώτη εξέφρασε το φόβο της ότι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προέκυψε μετά τις μεθόδους που καταγγέλθηκαν, όχι "Όραμα" αλλά ούτε στοιχειωδώς αποτελεσματική λειτουργία δεν είναι δυνατόν να διασφαλίσει, και πολλά θα χαθούν για του Δημότες και το Δήμο. Για τη συνέχεια διαχώρισε τη θέση της από την πλειοψηφούσα παράταξη δηλώνοντας ότι θα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και δεν θα ψηφίσει τίποτα που θεωρεί ότι θα βλάψει τους δημότες, δίνοντας έτσι μάχη για να διασωθεί και να βελτιωθεί ότι μπορεί.

Μετά τις τοποθετήσεις των συμβούλων, ξεκίνησε η διαδικασία με μυστική ψηφοφορία...

Προσθήκη λεζάντας


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας και άρχισε η καταμέτρηση...
Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και έλαβαν:
Πανάς:                 12
Δαβάκης:              4 
Νιτερόπουλος:     3
Λευκά:                 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.