Άλλωστε οι φιλόζωοι πρέπει πάντα να δίνουν το καλό παράδειγμα και για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι πόλεις και τα χωριά μας είναι εξαιρετικά επιβαρημένες από τα σκουπίδια μας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιβαρύνουμε τα πάρκα, τις πλατείες, τις γειτονίες μας με επιπλέον απορρίμματα καθώς έτσι ζημιώνονται και τα ζώα. Και δίνουμε αφορμή σε μη φιλόζωους να διαμαρτύρονται κατηγορώντας τ’ αδέσποτα.
Ο νόμος 4039/2012 προβλέπει, ότι το τάισμα και το πότισμα των αδέσποτων ζώων πρέπει να γίνεται από τους δήμους και φιλοζωικά σωματεία, συγκεκριμένα στο άρθρο 9 και στην παράγραφο 10 τονίζεται πως:
«Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι ∆ήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις».
Θυμίζουμε και την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων υπέρ της Νατάσας Μπομπολάκη, προέδρου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία την δικαίωσε στις 4 Ιανουαρίου 2012 και της επέτρεψε να συνεχίζει να ταΐζει τ’ αδέσποτα στην περιοχή των Χανίων της Κρήτης.
Ποτέ δεν απαγορευόταν η σίτιση των αδέσποτων
Άλλωστε και Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας απαντώντας σε σχετικό υπόμνημα στις 5 Αυγούστου 2011 (δηλαδή πριν την ψήφιση του 4039/2012) τονίζει στην επιστολή της με αριθμό πρωτοκόλλου 07/3932, ότι «η ισχύουσα νομοθεσία ΔΕΝ απαγορεύει την φροντίδα και σίτιση αδέσποτου ζώου στο φυσικό του χώρο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.