Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ακούτε άραγε το βογκητό; Ανοικτή επιστολή του Μάκη Ανδρονόπουλου


Μετά το τέλος της αντοχής, ακολουθεί το τέλος της ανοχής που με τη σειρά του φέρνει το τέλος του status quo.
«Βογκούσε, του ΄κανε καλό να βογκάει. Την πρώτη φορά στην απομόνωση βογκούσε συνέχεια και χαιρόταν ν΄ ακούει τη φωνή του. Κάτι απόμεινε, δεν χάθηκαν όλα. Το έκαμαν πολλοί αυτό στα κελιά, μερικοί στην αρχή, άλλοι αργότερα, όταν αισθάνονταν μοναξιά. Τότε αρχίζανε, ήταν κάτι ανθρώπινο, τους παρηγορούσε».
Άλφρεντ Ντέμπλιν, «Μπέρλιν Αλεξάντερπλατς», εκδ. Οδυσσέας, 1982.
Ανοικτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία
Κύριες και κύριοι της πολιτικής,

Θέλω να πιστεύω ότι ξεφυλλίζετε καθημερινά τον τύπο και πως ρίχνετε μια ματιά στα μεγάλα ειδησεογραφικά sites και έτσι, γνωρίζετε πως οι αυτοκτονίες έχουν προσλάβει στη χώρα μας μορφή επιδημίας, πως διαπιστώθηκε κρούσμα φυματίωσης σε εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας, πως υπήρξαν κρούσματα ελονοσίας στη νότιο Πελοπόννησο, πως στα ραδιόφωνα ακούγονται πληροφορίες ότι τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν έχουν ανταλλακτικά και καύσιμα, πως το ίδιο συμβαίνει σε κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας στρατιωτικές μονάδες. Αυτά είναι μερικά από τα δραματικά που συμβαίνουν στο προσκήνιο.
Υπάρχουν όμως και άλλα, εξ ίσου δραματικά, που συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Παρασκήνιο είναι πλέον οιαδήποτε είδηση δεν αφορά τις παραινέσεις υποταγής στη μοίρα που απευθύνονται στον ελληνικό λαό από αξιωματούχους της ΕΕ και των χωρών μελών της. Για παράδειγμα τις τελευταίες βδομάδες, χιλιάδες επαγγελματίες με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών κλείνουν τα βιβλία τους για να γλυτώσουν το 500άρικο του τέλους. Οι περισσότεροι βγαίνουν κουρεμένοι. Πάντα κάτι θα λείπει, μια συγκεντρωτική πελατών, μια εκκαθαριστική ΦΠΑ… και το μίσος για το κράτος και την εξουσία συσσωρεύεται. Στο «ταμείο ανεργίας» των ατομικών επιχειρήσεων το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου θα κάνει ολυμπιακό ρεκόρ.
Ένας προϊστάμενος ελέγχου σε ΔΟΥ έλεγε ότι δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπογράφει ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Η εκθεμελίωση του παραγωγικού ιστού της χώρας ολοκληρώνεται… Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις –που έλαβαν στο παρελθόν και επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ- κλείνουν απαξιώνοντας επενδύσεις του κράτους. Μέσα στο καλοκαίρι θα κλείσουν 3.000 κομμωτήρια, από αυτά που επιχορήγησε η κυβέρνηση Καραμανλή με το ΕΣΠΑ. Πεταμένα λεφτά σε μια χώρα άσχετων, σε μια χώρα χωρίς στρατηγική, σε μια χώρα εξυπνάκηδων.
Και οι τράπεζες. Α! οι τράπεζες έχουν προσημειώσει όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος έχει χάσει τον ύπνο του και η χοληστερίνη και το ζάχαρο ανεβαίνουν. Το σενάριο που είχε δημοσιεύσει πριν από μερικούς μήνες η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ότι οι Γερμανοί θα πάρουν τα σπίτια μας, αφού κάποια στιγμή θα ελέγξουν τις τράπεζες και τις υποθήκες τους, μοιάζει όλο και πιο αληθινό στους περισσότερους. Το περιοδικό ΜΟΝΟ ξαναχτύπησε καμπανάκι το Μάιο: «Θα μας πάρουν τα σπίτια». Στο μεταξύ ο χρόνος τρέχει, οι τράπεζες περιμένουν να αρχίσουν τον Γενάρη του ΄13 τους πλειστηριασμούς που έχουν παγώσει και οι άνεργοι με τα ρυθμισμένα δάνεια, τρέμουν. Οι υπόλοιποι που βλέπουν τη βενζίνη να παίρνει πάλι την ανηφόρα λόγω την διολίσθησης του ευρώ, σκέφτονται ότι θα τρέμουν το χειμώνα από το κρύο με το πετρέλαιο με φόρους πολυτελείας και σε τιμές κολόνιας…
Ένα άλλο που συμβαίνει στα παρασκήνια αφορά στα φάρμακα χρόνιων νοσημάτων. Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο! Πριν από το μνημόνιο ένα τέτοιο φάρμακο έκανε το 2007 περί τα 1500 ευρώ, ανέβηκε στα 1680, για να πέσει επί Μεσοπρόθεσμου στα 650 και μετά στα 550. Επί κυβερνήσεως Παπαδήμου εκτινάχθηκε στα 950 και τώρα μοιάζει να ισορροπεί στα 660 ευρώ με γνωμάτευση κρατικού νοσοκομείου και συνταγή Ταμείου. Τι βγάζουν οι άνθρωποι; Και ποιοι τα βγάζουν; Φάρμακα δεν υπάρχουν και οι κρατικές λύσεις, απλώς ταλαιπωρούν χιλιάδες ανήμπορους.
Ήδη χιλιάδες άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες φοβούνται πως δεν θα έχουν φάρμακα. Το Άσυλο Ανιάτων ξέμεινε από ηλεκτρικό!… Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα θα πέσει. Θα πέσει πολύ χαμηλά. Ίσως οι ιστορικοί του μέλλοντος ανακαλύψουν στην τρέχουσα ιστορία την πρώτη μεταμοντέρνα γενοκτονία της παγκοσμιοποίησης…
Πριν δυο εβδομάδες ήρθε στη χώρα μας κλιμάκιο πανεπιστημιακών από τη Σεούλ που διεξάγουν μία έρευνα για το κοινωνικό κράτος, καθώς οι ελληνικοί δείκτες (προ μνημονίου) ήταν πολύ καλύτεροι από τους δικούς τους. Διαπίστωσαν πως τίποτε δεν ισχύει πια. Το μόνο που ισχύει είναι η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η ηττοπάθεια και η συνταγή του θανάτου… Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Junker, που είναι κάπως έμπειρος πολιτικός, είπε προ ημερών πως θα πρέπει να αποφύγουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα!…
Κύριες και κύριοι της πολιτικής,
Γνωρίζετε επίσης ότι ο ελληνικός λαός από το 2006 και μετά βομβαρδίζεται με αρνητικά μηνύματα. Ακρίβεια, υποκλοπές/Vodafone, ακρίβεια, Πακιστανοί, δομημένα, Ζαχόπουλος, πυρκαγιές και ασύμμετρες απειλές, και πάλι ακρίβεια, δημοσιονομικό κραχ, αλλεπάλληλες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, μνημόνιο Ι και ΙΙ, ΦΠΑ 23%, απορρύθμιση αγοράς εργασίας, χαράτσια και καθημερινά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, μια τηλεόραση-τρομοκράτης που συνθλίβει επί έξι χρόνια τώρα ένα περήφανο και ηρωικό λαό. Ποιος λαός της Ευρώπης θα άντεχε να ζει δέκα σχιζοειδείς οριακές καταστάσεις την ημέρα στη χώρα του παραλόγου; Ποιος λαός της Ευρώπης θα είχε αντέξει στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα τόση πίεση, από όλες της πλευρές. Χλευάστηκε ο ελληνικός λαός από αυτούς που νίκησε ηθικά και αντιμετώπισε στο πεδίο της μάχης στα ίσια. Λοιδορήθηκε από όλους, ακόμη κι από αυτούς που δεν πολέμησαν, που το κράτος τους νοικιάστηκε!…, ή τους άλλους που από αποικιοκρατική αυτοκρατορία έγιναν αποικία. Ακόμη και οι εταίροι που θα περίμεναν ακόμη στην ουρά να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η ελληνική προεδρία δεν τους άνοιγε την πόρτα, μας γυρίζουν την πλάτη.
Κύριες και κύριοι της πολιτικής,
Είναι σαφές πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν προσέφυγε για το Μνημόνιο Ι στους 180 ψήφους στη Βουλή, δεν είχε πλέον τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού. Το Σύνταγμα παραβιάστηκε, η δημοκρατία υποχώρησε. Ακολούθησε η γκάφα του δημοψηφίσματος, μια πολιτική κίνηση κουτοπονηριάς, σε ένα θέμα μη υπαρκτό που οδήγησε στην παραίτηση Παπανδρέου και στο Μνημόνιο ΙΙ. Η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές κατά τις οποίες αποδοκιμάστηκαν τα δύο κόμματα εξουσίας, και τα οποία αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε νέες εκλογές προκειμένου να υπάρξει το απαραίτητο άλλοθι για να σχηματιστεί κυβέρνηση από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Οι προσδοκίες των 3 σε ότι αφορά τον «αέρα» που θα τους έδιναν οι δανειστές κατέρρευσαν την επομένη των εκλογών με τρόπο σοκαριστικό. Έτσι, η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο ρόλο του δήμιου…
Η ΑΛΗΘΕΙΑ που ανακαλύπτετε στα άδεια κρατικά ταμεία, στα χωρίς γάζες νοσοκομεία, στα χωρίς βενζίνη αεροπλάνα, στα χωρίς βιβλία σχολεία, στα χωρίς παιδεία παιδιά μας είναι κατόπιν εορτής, υποκριτική και άχρηστη. Η χώρα δεν κυβερνιέται από την τηλεόραση, ούτε με δηλώσεις ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου, ούτε με προβαρισμένες στον καθρέπτη ατάκες αυτοπεποίθησης. Ρε!, εδώ κοντεύουν τρία χρόνια και δεν μπορέσατε να φτιάξετε ένα σοβαρό Πρόγραμμα Εθνικής Σωτηρίας…
Κύριες και κύριοι της πολιτικής,
Να εύχεστε αυτό που έρχεται να μπορέσουν να το μαζέψουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ε! όχι κι όλα), γιατί μια ανθρωπιστική συνδρομή του ΝΑΤΟ θα μας γυρίσει στο 1945.
http://www.koutipandoras.gr/?p=23417
ΣΧΟΛΙΟ : 
ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΚΟΥΤΕ ;;;; ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ;;; Δική σας δουλεία είναι να απαλλάξετε την χώρα από τους εγκληματίες πολίτικους και να αποκαταστήσετε το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!!! Τι περιμένετε;; Να μπουν μόνοι τους στην Φυλακή,  ή να μας σκοτώσουν όλους και να σβήσουν την Ελλάδα από τον χάρτη;;; Δεν είναι και δική σας χώρα;;; Δεν είναι το μέλλον των παιδιών μας και μέλλον των παιδιών σας;;; Περισσότερες από 20 μηνύσεις για έσχατη προδοσία, δηλαδή για ανατροπή του πολιτεύματος έχουν κατατεθεί τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά δεν τα εξετάσατε παρότι είχατε κατοίκων να το κάνετε!  Γιατί σας πληρώνουμε αν δεν κάνετε την δουλειά σας;;; Και αν επιτρέπετε να μας κλείσουν όλες τις επιχειρήσεις ποιος θα πληρώνει το μιστό σας παρακαλώ πολύ;;; Το σκεφτήκατε αυτό ;;; Μην περιμένετε από τα “πακέτα διάσωσης”  γιατί αυτά τα λεφτά, εάν θα τα πάρουμε βέβαια,  πηγαίνουν για την πληρωμή των τόκων των κυβερνητικών δανείων και όχι για την πληρωμή των μιστών σας. 
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;;;;;; 
Μας αναγκάσατε με την εγκληματική αδράνειά σας να προσφύγουμε στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και κάποιους λιγότερο έμπειρους, να ζητήσουν βοήθεια από τον ΟΗΕ . Τι περιμένετε;; Να παρέμβει το ΝΑΤΟ κατ’ εντολή του ΟΗΕ ;;; Για την ώρα τους εμποδίζουμε επειδή ζητήσαμε από την Χάγη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.  Μέχρι και  ηλεκτρονικό αίτημα (petition) φτιάξαμε για να το τονίσουμε αυτό και να ενημερώσουμε τους πάντες  για τις προσφυγές μας ! Το κάναμε στην γλώσσα τους :
Save Greece! Save the cradle of western civilization!
“Greece is dying and only justice can help. No money, no elections, no new government. Nothing. Only justice! Everything else comes second. Please help us to send the criminals to jail. Please sign the petition and inform all friends and relatives about the situation, before it is too late and before the effects will spread to other countries.
Help us to save our country and our lives, and who knows, maybe your own country and your own life.
Petition:
As a citizen of the world, I support the legal battles of the Greek people and ask the Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) to immediately activate procedures, to investigate the crimes being perpetrated in Greece and bring to trial anybody responsible for them. Any and all persons found guilty must be punished. Such crimes must be prevented.
Sign the petition  “
και στην γλώσσα σας (ελπίζω) :
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
“Η Ελλάδα πεθαίνει και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να βοηθήσει. Ούτε τα χρήματα, ούτε οι εκλογές, ούτε μια νέα κυβέρνηση. Τίποτα. Μόνο η δικαιοσύνη! Όλα τα υπόλοιπα μετά. Γι΄αυτό στηρίξτε τον αγώνα για δικαιοσύνη που ξεκινήσαμε πολλοί. Ζητάμε το αυτονόητο: να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποκατασταθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Βοηθήστε μας !
Petition/Αίτημα 
Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.
Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ εδώ ” 
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ;;;;
Να πάρουμε τα ρόπαλα και να  γίνει ο χαμός πριν μας προλάβει ο ΟΗΕ με βόμβες ή κυανόκρανους όπως έκανε στην Γιουγκοσλαβία και στην Κύπρο μας ;
Δείτε σχετικά :
Όλες οι μηνύσεις (26+)
Καταγγελία Σαλεμή στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) , Καταγγελία Γεριτσίδου στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC)H τρίτη καταγγελία στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)
Αναφορά του Ι.Σ.Α. στον ΟΗΕ APPLICATION – REFERENCE TO THE U.NΕπιστολή Γεριτσίδου στον ΟΗΕ /Yeritsidou’s letter to the UNΟ ΟΗΕ επικίνδυνο υποχείριο της νέας τάξηςΤο ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.Το πρόβλημα της Ελλάδας λύνεται μέσα σε έναν μήνα…
Αυτοκτονίες 1960-2009 και σήμερα. Επίσημα στοιχείαΜεταναστευτικό: Άλλο πράγμα η ιθαγένεια, άλλο η υπηκοότητα και άλλο η άδεια παραμονής !
Και επειδή κύριοι εισαγγελείς δεν θέλω να ακούσω για το άρθρο 86Σ, διαβάστε αυτή την μήνυση Κατατέθηκε πριν 2 χρόνια …   Σαλεμηή, Μυλωνά (νόμος περί ευθύνης υπουργών )
Αν έχετε και άλλη υπομονή, διαβάστε και αυτό : Επιστολή-φωτιά του Μάκη Ανδρονόπουλου ( Επιστολή «Καίει» τον Παπανδρέου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.