Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΟΨΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζει να περικόψει και αύριο καταργήσει, την χορήγηση των απαραίτητων ειδών, στους νέους που υποχρεώνει να καταταγούν! 
Το υπόμνημα που δόθηκε στους νεοσύλλεκτους Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι από την ΣΤ ΕΣΣΟ 2013 ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ και επίσημα η παροχή πολλών απαραίτητων ειδών.  Είναι συνέχεια της περικοπής των καταστάσεων επιβίβασης-δωρεάν εισιτηρίων και του πετρελαίου θέρμανσης σε μονάδες  παραμεθορίου, ενώ καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες για το άθλιο φαγητό και το επικίνδυνο «πόσιμο νερό» που χορηγείται στους συναδέλφους φαντάρους.
Λεφτά υπάρχουν αλλά δίνονται για πανάκριβα «δωρεάν» μεταχειρισμένα όπλα, για Στρατιωτικές Παρελάσεις, για πανάκριβες-επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για βόλεμα των ημετέρων και ενδυνάμωση των συμμαχιών με το ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ισραήλ.  
Η κυβέρνηση «φορτώνει» συνειδητά το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στο φαντάρο και την λαϊκή οικογένεια. Πρόκειται για σχεδιασμένη έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας που συνδέεται με την εκμετάλλευση των στρατευμένων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό και αναλώσιμους της πρώτης γραμμής, συμμέτοχους στα εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ. 
ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ!


Πολλές θέσεις εργασίας χάνονται αφού ο στρατός αναλαμβάνει να καλύψει τα κενά του κράτους. Επιπλέον χώσιμο σε φωτιές - πλημμύρες - λαθρεμπόριο - νοσοκομεία. Στα δόγματα ασφάλειας όλα βαφτίζονται «εθνική απειλή», εσωτερικός-εξωτερικός εχθρός σχεδόν δεν ξεχωρίζουν. Γι' αυτό στρατός κι αστυνομία μοιάζουν όλο και περισσότερο.  Το αν έφεδροι σαν και εμάς θα κληθούν να συμμετέχουν σε διμοιρίες Καταστολής Πλήθους που σχηματίστηκαν στο Κιλκίς, αν θα πάρουν θέσεις μάχης στο λεγόμενο Τοίχος στον Έβρο πυροβολώντας μετανάστες, αν θα συμμετέχουν σε μια σειρά από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς είναι κάτι που θα κριθεί στην πάλη μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και μετά, κάθε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση αντιμετωπίζει την απειλή να κατέβει ο Στρατός στο δρόμο σε αποστολή Καταστολής Πλήθους. Κάτι που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2012. Τους Λέμε: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ. Και όμως σε πείσμα όσων κηρύσσουν την ματαιότητα της Αντίστασης, τα στρατόπεδα δεν είναι πια η έδρα τους. 2Ο χρόνια τώρα δεν ψαρώνουμε αλλά αναπτύσσουμε νικηφόρα αγωνιστική δράση. Υπερασπιζόμαστε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα, απαιτούμε την εφαρμογή του Στρατιωτικού Κανονισμού. Έτσι αρνούμαστε τη μετάθεση στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο και το χρόνο ύπνου, δε δεχόμαστε καψόνια, εθνικιστικά τραγούδια, μειωτικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Διαβάζουμε όποιο βιβλίο ή εφημερίδα θέλουμε.

Κάνουμε κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά. Βγαίνουμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Έχουμε κάθε συμφέρον η αυθαιρεσία να εκτεθεί σε όλο το στρατόπεδο. Μόνο έτσι κλονίζεται η παντοδυναμία του αξιωματικού. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να αναπτύσσουμε με κάθε τρόπο συλλογικές συμπεριφορές.

Η μεγαλύτερη δύναμη μας είναι η δημοσιότητα και οι καταγγελίες. Όταν σπάμε τα στεγανά του στρατοπέδου οι όροι της μάχης αντιστρέφονται. Οι καριερίστες αξιωματικοί τρομοκρατούνται και τρέχουν να απολογηθούν. Το Γ.Ε.Σ. προσπαθεί να συμμαζέψει ότι μπορεί, δικαιώνοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα αιτήματα των φαντάρων.

Απευθυνόμαστε  οποιαδήποτε στιγμή κρίνουμε απαραίτητο στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Αυτή η συνδυασμένη δράση φέρνει αποτελέσματα κι αποτελεί τον κορμό της λογικής του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό. Δεν καλούμε σε «ηρωισμούς» και απερισκεψίες. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται χωρίς κανένας φαντάρος να εκτεθεί σε κινδύνους και σε αντίποινα.  

ΟΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Και οι νίκες είναι πολλές. Ό,τι βελτίωση υπάρχει στις εγκαταστάσεις των κέντρων έχει γίνει με αυτόν τον τρόπο (μόνοι τους ούτε μια βρύση δεν αλλάζουν). ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ! Όποιος θέλει μπορεί να Αρνηθεί. "Ζόρικοι αξιωματικοί γίνονται αρνάκια", διοικητές απολογούνται μετρώντας τα λόγια τους. Μόνιμη παράκληση να τους λέμε τα παράπονα μας. Προσέχουν πριν εκτεθούν. Φυσικά χρειάζεται μόνιμη επαγρύπνηση, διαρκής προσπάθεια. Όσο νιώθουν ότι τους παίρνει τόσο επιστρέφουν στις παλιές αυθαιρεσίες. Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες. Καθήκον των γονιών δεν είναι το βύσμα, αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους στις καθημερινές μάχες των στρατοπέδων. Γονείς κάνετε παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΑΥΘΑΙΡΕΙΑΣ
             Συνάδελφε στο στρατό έχουν απαιτήσεις από εμάς. Μας θέλουν υποταγμένους για 9 μήνες αλλά και για μια ζωή. Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε στους 9 μήνες. Για μια ζωή τασσόμαστε ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω στο πλευρό των συλλογικών αγώνων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ-ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

·         Δε δεχόμαστε μεταθέσεις σε 2ο Γραφείο και Στρατονομία, ούτε πάμε Δόκιμοι (ΔΕΑ), φαντάροι που διατάζουν φαντάρους. Δεν αποκρύπτουμε σωματικά προβλήματα. Το Ι1 δεν είναι μαγκιά.  

·        Δε δεχόμαστε να μας αφαιρούν εφημερίδες-βιβλία, έλεγχο από τη Στρατονομία στους θαλάμους χωρίς όλοι να είναι παρόντες και να εξηγηθεί ο λόγος της έρευνας                     

·        Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις ασκήσεις ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού. Κανένας στρατιώτης σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.            

·         ΔΕΝ είμαστε πυροσβέστες, «μάστορες», δούλοι. Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται.                          

·         Απαιτούμε υπηρεσίες κυκλικές και 1/1. Πρώτο ζήτημα η ζωή των φαντάρων και όχι Αξιόμαχο-Υπηρεσίες.

·         Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη. Διπλασιασμός των αδειών. Όχι στο διαχωρισμό Παλιών-Νέων.

·        Αξιοπρεπής μισθός, πλήρης ασφάλιση, κάλυψη αναγκών των φαντάρων: υγειονομικές υπηρεσίες, μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμό, ενημέρωση. Ελεύθερο χρόνο, να περνάμε όπως θέλουμε.                

·         Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες. Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων. Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.               

·        Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία και τα «καψόνια». Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επιμελητείας.                   

·        Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.                 

·        ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα και αιτήματα των φαντάρων να υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή. Δικαίωμα ομαδικών παραπόνων, δημοσιοποίησης της κατάστασης στο στρατόπεδο.

 ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437  


http://diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos.blogspot.com




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.