Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Γράφει ο Γ. ΖουγανέληςΚαθ. Πανεπιστημίου

Aγαπητοί πατριώτες και διεθνείς πολίτες της κυβέρνησης.

Η κατασταση στον αντιδραστήρα 4 ίσως εξελιχθεί σε μη ελεγχόμενη απο τη στιγμή που θα εξατμισθεί το νερό μέσα στη δεξαμενή ύδατος.
Μια έκρηξη στον αντιδραστήρα 4 μπορεί να οδηγήσει σε  αλυσιδωτη έκρηξη όλους τους αντιδραστήρες έστω και αν δεν εργάζονται.

Αυτό θα προκαλεσει τεράστια έκλυση ραδιενέργειας και μόλυνσης απο το νέφος που θα φτάσει άμεσα σε όλη την περιοχή του Τόκυο.
Οι επόμενες μέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες όσον αφορά το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα....

Για το λόγο αυτό κάνω αυτή τη παρέμβαση.


Ηδη η Γαλλικη Πρεσβεία έχει πεί στους Γάλλους να μη βγαινουν απο το σπίτι τους στο Τόκυο ή να φύγουν από την Ιαπωνία.

Exει αρχίσει evacuation.

Κατόπιν αυτών και γνωρίζοντας καλα Πυρηνική Φυσική, την Τεχνολογία τών Υλικών, τις εφαρμογές της Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, τη διάδοση της ακτινοβολίας, τα λάθη που έχουν προηγηθεί και την ανικανότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να αντιληφθεί τις παρούσες παραμέτρους. . Δεν θέλω να ακούσω αντιπαραθέσεις υπολογισμών διάδοσης ακτινοβολίας, διοτι δεν υπάρχει χρόνος να διδαξω.


Τα επίπεδα της ακτινοβολίας αν γίνει έκρηση θα γίνουν ανυπόφορα για όλη τη περιοχή του Τόκυο. Θα υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης κλπ

Θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα μετακίνησης, σίτισης κλπ.

Θεωρώ απαραίτητα να γίνουν τα εξής.


1. Απο τον Πρέσβη προσωπικα - αν είναι ακόμη στην Ιαπωνία - να επικοινωνήσει μαζι μου στο κινητό +81 (080) 5236 1959 για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες το ταχύτερον δυνατό.

2. την άμεση μεταφορά ελληνων κατοίκων του Τόκυο σε απόσταση 500 χιλιομέτρων καταρχην (νοικιασμα ξενοδοχείου) δυτικά του Τόκυο.
_ _ Αρχική περίοδος 1-2 εβδομάδες μεχρι να δουμε πως εξελίσσεται η ραδιενέργεια. Αυτό αφορά όσους πρέπει να παραμείνουν.
3. την μέτρηση ακτινοβολίας στην πρεσβεία με μετρητή που θα σταλεί απο την Ελλάδα.
4. την εναλλακτική ναύλωση αεροπλάνου για να φύγουν όσοι θέλουν να φύγουν
5. Αυτα πρέπει να αποφασιστούν ΤΩΡΑ.

Το παρόν θα και πρέπει να διαδοθεί σε όλα τα Ελληνικά ιστολόγια και ΜΜΕ.


Εκπέμπω σήμα κινδύνου και έχω μετρησει την κατάσταση. Οι πιθανότητες μιας κακής εξέλιξης στην παρούσα στιγμή είναι κατά.


Γ.Ζουγανέλης, Καθ. Παν/μίου, ec

Materials Scientist and Electronic Engineer/Designer
Dip.Sc, MSc, MSc,PhD, JSTA, HCMEC, ΜΙΕΕΕ, MCSJ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αγαπητές κυρίες/αγαπητοί κύριοι,


Σας αποστέλλουμε κάτωθι ανακοινωθέν Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικώς με σεισμό στην Ιαπωνία:


Σεισμός στην Ιαπωνία


Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία έχει προκαλέσει απροσδιόριστο ακόμη αριθμό θυμάτων καθώς και εκτεταμένες υλικές ζημίες, μεταξύ άλλων σε πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.


Λόγω της κατάστασης, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιαπωνία συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφύγουν την έλευση και διαμονή τους στη χώρα μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.


Σε ό,τι αφορά τους διαβιούντες στην Ιαπωνία Έλληνες πολίτες, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο συλλέγει στοιχεία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.


Δεδομένων των ζημιών που έχουν υποστεί τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στην Ιαπωνία και του φόρτου που αντιμετωπίζουν, παρακαλούνται όσοι έχουν στοιχεία σχετικά με οικείους τους που βρίσκονται στην Ιαπωνία να επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στα τηλέφωνα:



+30210 368 1730,

+30210 368 1259.
http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/
Εκ Πρεσβείας Ελλάδος στην Ιαπωνία
 lalipouli
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.