Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το γύρω του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο «Μανιφέστο των Ελεύθερων Ελλήνων».  Ένα κείμενο που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομμάτων και ιδεολογιών. Παρόμοιο Μανιφέστο έχουν ως οδηγό στον αγώνα τους και οι Ισπανοί πολίτες. Επειδή και τα δύο κείμενα κινούνται στο ίδιο πνεύμα, αυτό μάλλον ανοίγει ένα δρόμο περισσότερης συνεργασίας μεταξύ των λαών του Νότου για ελευθερία, αυτοδιάθεση και δημοκρατία.

Το κείμενο αυτό έχει ως εξής:…«ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ο λαός εξαθλιώνεται, η κοινωνία διαλύεται, η Ελλάδα εκποιείται, το Έθνος των Ελλήνων κινδυνεύει. Δεν είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας που δημιουργήσαμε την κρίση. Δεν είμαστε τεμπέληδες ούτε απατεώνες. Είμαστε εργατικοί και είμαστε η κοινωνία που γέννησε τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Δεν είναι η κοινωνία των απλών Ελλήνων διεφθαρμένη και αυτό θα πρέπει να το μάθουν σε όλη τη γη. Σάπιο και διεφθαρμένο είναι δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο ενώ μας έφτασε στο σημερινό κατάντημα επιμένει να διαχειρίζεται την κρίση διχάζοντας την κοινωνία και καταστρέφοντας τη χώρα. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης από το άλλο μέρος, είναι υπεύθυνες για την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος που επέλεξαν για τη χώρα μας αφού, αν και γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει, εντούτοις δεν προχώρησαν το 2010 σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά πίεσαν και χρησιμοποίησαν την ενδοτική ελληνική κυβέρνηση και την ντόπια άρχουσα ελίτ, προκειμένου να φορτώσουν τις ζημιές των τραπεζών τους στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Είμαστε επομένως θύματα μιας συνδυασμένης επίθεσης ντόπιων και ξένων συμφερόντων που καταστρέφει τις ζωές μας, αρπάζει τα εισοδήματα και τις περιουσίες μας, με τη σύμπραξη μιας κλειστής κρατικοδίαιτης πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας που νέμεται την ελληνική κοινωνία προς το συμφέρον της.

Όργανο αυτής της ολιγαρχίας και εντολοδόχος της εναντίον της κοινωνίας είναι το συγκεντρωτικό, κλειστό, οικογενειοκρατικό και αυταρχικό πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει φροντίσει να κατοχυρώσει τα προνόμιά του στο Σύνταγμα και να θέσει τον εαυτόν του στο απυρόβλητο, με την συνενοχή των κομμάτων που είναι στη Βουλή. Όλες οι κυβερνήσεις μας εμπαίζουν. Ψεύδονται συστηματικά και κάνουν εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά που μας δήλωσαν προεκλογικά.

Αντιλαμβανόμενοι πλέον ότι πρέπει να γίνει επαναχάραξη των σχέσεων Κράτους – Κοινωνίας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικά οργανωμένο Κράτος που θα είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας, θα υπακούει στις εντολές, θα υπόκειται στον έλεγχο και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα όπου μια Κοινωνία απομονωμένη και κατακερματισμένη είναι στην απόλυτη υπηρεσία και εκμετάλλευση ενός αυτονομημένου, ανεξέλεγκτου, γραφειοκρατικού  και διεφθαρμένου  κομματικού κράτους

Πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κοινωνικοί και νομικοί αποκλεισμοί στη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις λειτουργίες και στα αξιώματα της Πολιτείας και ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να ανέρχεται στην κλίμακα των δημοσίων αξιωμάτων ανάλογα με την προσωπική του αξία, τις ικανότητές του, την κοινωνική του προσφορά και την κοινωνική του αποδοχή, σε αντίθεση με το σημερινό κλειστό πολιτικό σύστημα το οποίο και δημιούργησε μια κατεστημένη άρχουσα ελίτ, χωρίς αξίες και ιδανικά

Αποφασισμένοι να εξαλείψουμε τον πολιτικό και κοινωνικό ραγιαδισμό στη χώρα μας και να εξασφαλίσουμε στον πολίτη ελευθερία, πραγματική ισότητα και προσωπική άμεση συμμετοχή και ευθύνη στη νομοθέτηση και στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων της χώρας, με στόχο τη συμμετοχή της κοινωνίας στην πολιτική

Έχοντας συνείδηση ότι εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση και δημιουργία ενός στέρεου δημοκρατικού οικοδομήματος, είναι το ίδιο το σάπιο, διεφθαρμένο και ανίκανο ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στη σημερινή κρίση και έχοντας συνείδηση του χρέους μας απέναντι στις γενιές που αγωνίστηκαν για ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία στην Ελλάδα, απέναντι στην προδομένη γενιά μας καθώς και απέναντι στις επόμενες γενιές, αποφασίζουμε να αγωνιστούμε και απαιτούμε:

- Την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης λόγω της εξαπάτησης του λαού προεκλογικά για την καταστροφική και κοινωνικά άδικη πολιτική που στόχευε να εφαρμόσει και την οποία εφαρμόζει.

- Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για εκλογή μεταβατικής Βουλής μέχρι να συνταχθεί νέο Σύνταγμα.

- Την σύγκλιση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης από εκλεγμένους ή κληρωτούς πολίτες για την σύνταξη σχεδίου Νέου Συντάγματος το οποίο θα τεθεί σε γνήσια δημόσια διαβούλευση όπου θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Έλληνες Πολίτες τηρώντας τον κανόνα της Ισηγορίας  και τελική επικύρωσή του μέσω δημοψηφίσματος.

Στο νέο Σύνταγμα, το οποίο θα εγκαθιδρύει πραγματική δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε, θα πρέπει να κατοχυρώνονται ιδίως: 1) η διενέργεια δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών καθώς και προτάσεις νόμων ή καταργήσεις νόμων με πρωτοβουλία των πολιτών, 2) η πλήρης διάκριση των τριών εξουσιών (Νομοθετικής, Εκτελεστικής, Δικαστικής) και το ασυμβίβαστο μεταξύ τους, πηγή δε και των τριών θα είναι άμεσα ο ελληνικός λαός, 3) η κατάργηση της συνταγματικής πρόβλεψης περί ευθύνης των υπουργών και περί της ασυλίας των βουλευτών, 4) η περιορισμένη θητεία στα δημόσια αξιώματα,  5) ο έλεγχος των πολιτών στα ΜΜΕ, 6) η σταθερή κυβερνητική θητεία, 7) η θέσπιση της απλής αναλογικής και η αντιστοίχιση του ποσοστού των λευκών ψηφοδελτίων με κληρωτούς βουλευτές, 8) η ανακλητότητα των αιρετών αξιωματούχων με πρωτοβουλία των πολιτών,

- Την άμεση κατάργηση των μνημονίων και την επάνοδο της Εθνικής Κυριαρχίας στη χώρα.

-  Τον Διεθνή έλεγχο στο δημόσιο χρέος της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα με ταυτόχρονη αναστολή εξόφλησης μέχρι να καθοριστεί το πραγματικό χρέος από το οποίο ωφελήθηκε πραγματικά ο ελληνικός λαός.

- Τον έλεγχο όλων των περιουσιών και των εισοδημάτων όλων των πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους καθώς και όλων εκείνων που συναλλάχτηκαν με το ελληνικό κράτος από το 1974 μέχρι σήμερα και την είσπραξη των φόρων που δεν πληρώθηκαν μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις μέχρι σήμερα.

-  Ένα Δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ισχύει το ίδιο εξίσου για όλους τους Έλληνες πολίτες και θα φορολογεί μόνο τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Τη φορολόγηση των πάντων αναλογικά χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση ώστε να ενισχυθεί η ανακατανομή του κοινωνικού εισοδήματος.

- Καμία φορολογική αμνηστία για κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο».







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.