Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Καριόληδες

Για το πώς και γιατί ο Βενιζέλος και πριν από αυτόν ο Παπακωνσταντίνου κρατούσαν απενεργοποιημένη τη λίστα με τους Έλληνες λεφτάδες μιας και μόνο ελβετικής τράπεζας, γράφτηκαν αρκετά. Από τα καλύτερα σχόλια που κυκλοφόρησαν είναι αυτά του Στάθη, του Κ.Βαξεβάνη και του Πιτσιρίκου. Και επειδή οι καιροί δεν επιτρέπουν κοσμιότητες, επαναλαμβάνω την τελευταία κραυγή του τελευταίου:
Το αίμα αυτών που χάθηκαν και οι ζωές αυτών που καταστράφηκαν να πέσουν πάνω σας σαν πυρηνική βόμβα και να σας συντρίψουν. Καριόληδες.
Σήμερα το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι...
ένας πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ αυτοκτόνησε γιατί τον έψαχνε το ΣΔΟΕ. Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουν οι υπουργοί που τα φάγανε να αυτοκτονούν. Ελπίζω να μην ξεκινήσουν τώρα. Γιατί είναι πολύ ανώδυνη λύση για ανθρώπους που αφού εξασφάλισαν για δεκάδες γενιές τους απογόνους τους, και αφού χρεοκόπησαν τη χώρα και πτώχευσαν το λαό της, έχουν το θράσος να μας μιλάνε για θυσίες.
Καριόληδες.
Ανεξάρτητα αν αυτό που ζούμε είναι το κύκνειο άσμα του Βενιζέλου και -ελπίζω- και του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος αυτός πρέπει να καταλήξει στη φυλακή. Γιατί την ώρα που καταδίκαζε εκατομμύρια Έλληνες στην απόγνωση και έστελνε κάποιους από αυτούς στην αυτοκτονία, κουκούλωνε μια συμμορία λεφτάδων που είχαν κάποια δισ ευρώ στην HSBC. Κυνηγούσε τον φτωχομπινέ που κοίταζε να γλυτώσει κάνα δίφραγκο. Έκανε “κίνημα αποδείξεων” για να συλλάβει το φοροφυγά υδραυλικό. Και κρατούσε κρυφή τη λίστα με τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους και όλο το σκατό της ελληνικής κοινωνίας που είχαν λεφτά στην Ελβετία. Μπορούμε να υποθέσουμε από τι είδους δραστηριότητες. Μαύρες και άραχνες. Μίζες και λαδώματα. Εισφοροδιαφυγές και φοροδιαφυγές. Εκβιασμούς και συναλλαγές. Φοροαπαλλαγές και λαθρεμπόριο.
Καριόληδες.
Σήμερα το πρωί ο Βορίδης της ΝΔ εξηγούσε ότι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων είναι απλήρωτοι, γιατί υπάρχει έλλειμμα, και πρέπει πρώτα να κάνουμε κι άλλες θυσίες, να πάρουμε τη δόση, να μειώσουμε το έλλειμμα, και μετά, ίσως, οι εργαζόμενοι πληρωθούν. Αν αντέξουν να ζήσουν μέχρι τότε. Κανείς δεν τον ρώτησε τον Βορίδη αν ο ίδιος και οι όμοιοί του, αν οι κολλητοί του και οι εντολοδόχοι του, δοκίμασαν ποτέ να ζήσουν με τον ανύπαρκτο μισθό ενός εργαζόμενου. Κανείς δεν αναρωτήθηκε, γιατί, αφού υπάρχει έλλειμμα, ο ίδιος πληρώνεται κανονικά παχυλό μισθό για να μας λέει ότι πρέπει να ζούμε με αέρα κοπανιστό.
Καριόληδες.
Σήμερα το βράδυ ο Πορτοσάλτε του ΣΚΑΙ “εξηγούσε” ότι το κράτος και το δημόσιο έριξε έξω τα ναυπηγεία. Ξέχασε να πει ότι τα ναυπηγεία ιδιωτικοποιήθηκαν από το 1996 και ότι το κράτος χρυσοπληρώνει την Thyssen Kroup επί 15 χρόνια. Κι όταν οι Γερμανοί πήραν ότι ήταν να πάρουν, πέταξαν τα ναυπηγεία και τους εργάτες σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Οι εκφωνητές της Κομαντατούρας του ΣΚΑΙ έχουν αποστηθίσει το ίδιο ποίημα για κάθε περίπτωση.
Καριόληδες.
Πόσο ακόμα θα περιμένουμε κάποιον μέσα στη Βουλή να πει κατάφατσα του μπουρδολόγου, καιροσκόπου και νομοθέτη της διαπλοκής, Βενιζέλου, ότι η θέση του είναι στο διπλανό κελί του Άκη;
Πόσο ακόμα θα περιμένουμε κάποιον να ζητήσει τη δίωξη τουλάχιστον των δύο Υπουργών Οικονομικών, και τουλάχιστον για τη κρυφή λίστα;
Πόσο ακόμα θα περιμένουμε τον Ανένδοτο Αγώνα για να γκρεμοτσακιστεί η τρικομματική συμμορία;
Τέσσερις αιώνες πριν οι ραγιάδες λέγαν ένα τραγουδάκι γεμάτο καρτερικότητα και αυταπάτες.
Ακόμα τούτη την άνοιξη
ραγιάδες, ραγιάδες,
τούτο το καλοκαίρι,
Μοριά και Ρούμελη.
Όσο να ρθει ο Μόσκοβος
ραγιάδες, ραγιάδες
να φέρει το σεφέρι
Μοριά και Ρούμελη...
Αν κάποιοι περιμένουν τον Μόσκοβο, Μόσκοβος δεν υπάρχει. Με τις δυνάμεις μας ότι κάνουμε. Και αν κάποιοι περιμένουν την άνοιξη, μέχρι την άνοιξη είναι πολλοί οι μήνες. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει... Το θέμα είναι τώρα τι κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.