Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ένα σύγχρονο τεχνολογικό μοντέλο αμεσοδημοκρατίας στο νέο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης‏...

Την Κυριακή διοργανώθηκε από τον Δημοτικό Συνδυασμό «Βάρη–Βούλα–Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις», του υποψήφιου Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ειδική θεματική εκδήλωση για τεχνολογικούς, πολιτικούς και ανήσυχους bloggers (ιστολόγους) με θέμα "Open Source Democracy: Η τεχνολογία ως βάση ανάπτυξης νέου ανοικτού μοντέλου αμεσοδημοκρατίας".

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες του υποψήφιου Δημάρχου και του μέλους του συνδυασμού και blogger Φώτη Μπόμπολα (φωτογραφία) μεταδόθηκαν ζωντανά με καινοτομικό τρόπο από το διαδραστικό διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι του συνδυασμού, που έδωσε την ευκαιρία μιας (1) ολόκληρης ώρας διαλόγου με τους παριστάμενους αλλά και τους απομακρυσμένους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.
Τα βασικά σημεία των ομιλιών, που άνοιξαν έναν διαρκή διάλογο με τις δυναμικές φωνές του διαδικτύου ήταν:
1. Η παρουσίαση της τεχνολογικής υποδομής νέων υπηρεσιών του Δήμου Βούλας που...
 βρίσκεται στην κορυφή όλων των Δήμων της Ελλάδας - έργο του υποψήφιου Δημάρχου από την 3ετή του θητεία ως αντιδημάρχου οικονομικών και τεχνολογίας.
2. Η σημαντικότητα αυτής της τεχνολογικής υποδομής ως αναγκαίας και ικανής συνθήκης για την εισαγωγή νέων θεσμών συμμετοχικότητας και αμεσοδημοκρατίας. Θεσμούς, που ο συνδυασμός έχει δρομολογήσει χωρίς καμία καθυστέρηση από την επομένη της ανάληψης της νέας Δημαρχιακής θητείας.
3. Η δημόσια πρόταση σύμπραξης με τις υγιείς δυνάμεις του διαδικτύου, τους ιστολόγους και τους δημιουργούς εφαρμογών και περιεχομένου, προκειμένου να εμπλουτίσουν τους 3 συνενωμένους Δήμους με πληθώρα νέων υπηρεσιών που θα κάνουν την ζωή των δημοτών πιο εύκολη, την θητεία του Δημάρχου πιο παραγωγική και την συμμετοχή του δημότη ανοικτή σε πολλά νέα πεδία, προς όφελος ολόκληρου του Δήμου.
4. Το σημαντικότερο, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υπογράμμισε ότι η δική του Δημαρχία θα λειτουργήσει κάτω από το δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης (Τ.Α.) των βορειοευρωπαϊκών χωρών, που χαρακτηρίζεται από ανοικτές δομές και πλήρη διαφάνεια, συμμετοχικότητα και έλεγχο εκ μέρους των δημοτών.
Μερικές από τις προτεραιότητες του υποψήφιου Δημάρχου που εξαγγέλθηκαν με πλήρη δέσμευση, είναι: οι ανοικτές και διαδραστικές τηλεοπτικές αναμεταδόσεις των δημοτικών συμβουλίων, η δημιουργία ομάδων δράσης από εθελοντές-ακτιβιστές δημότες που θα ενισχύουν τις υπηρεσίες του Δήμου στο έργο τους, η δημιουργία νέου γραφείου προστασίας του δημότη με σημαντικές υπηρεσίες προστασίας της ποιότητας ζωής και περιουσίας του, και η εισαγωγή νέων δημοκρατικών διαδικασιών συμμετοχικότητας των δημοτών μέσω ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής, προκειμένου να επιτυγχάνεται συνεχής κοινωνική συναίνεση και κοινή κατεύθυνση Δήμου και Δημάρχου.
Χαρακτηριστικά υπολογίστηκε ότι το καινοτομικό μοντέλο διοίκησης του δήμου θα προσθέσει 1.800.000 ώρες συμμετοχής και πνευματικής συνεισφοράς δημοτών στις ώρες εργασίας του Δημάρχου και της ομάδας του, σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων αλλά και της ανάπτυξης της περιοχής μας.
Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Φώτη Μπόμπολα, με εφαρμογή του μοντέλου ανοικτών - συμμετοχικών διαδικασιών και ομαδικής δουλειάς (χωρίς αρχηγό), από εθελοντές δημότες της Βούλας.
Ολόκληρη η εκδήλωση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του συνδυασμού: http://www.konstantellos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.