Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τύφλα να΄χει ο Γκαίμπελς


Σαν σήμερα το 1897 γεννήθηκε ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς, ο γνωστός ναζιστής αξιωματούχος. Το επίθετό του έγινε συνώνυμο της προπαγάνδας.
Έκτοτε χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν σε καίρια πόστα να υπερασπίζονται τις θέσεις κυβερνήσεων, καθεστώτων, επιχειρήσεων, παντός είδους συμφερόντων, τον μελέτησαν και προσπάθησαν να τον μιμηθούν, τόσο στις μεθόδους και κυρίως στην αποτελεσματικότητα του. Πολλές όμως φορές τα πράγματα γίνονται.....
λίγο κωμικά. Διαβάζουμε λοιπόν στα σημερινά ΝΕΑ:
Οι θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέναντι στα ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος προκάλεσαν τη σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης, που κατήγγειλε τον κ. Σαµαρά ότι άλλα λέει εντός κι άλλα εκτός συνόρων. «Συνεχίζει αμετανόητα την ίδια πρακτική υποκρισίας και συγκάλυψης της αλήθειας στην Ευρώπη που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραµανλή…» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής και, στηλιτεύοντας την αναφορά του κ. Σαµαρά ότι στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δηµοσιονοµική εξυγίανση, κατέληξε: «Η απροκάλυπτη αυτή διγλωσσία συνιστά ακραίο εµπαιγµό του ελληνικού λαού και εξηγεί πώς οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία». 

Από κυβερνητικής πλευράς μας θύμισαν ότι η Ν.Δ. καταψήφισε την κατάργηση των πελατειακών προσλήψεων, αποχώρησε από τη Βουλή στη θέσπιση αντικειμενικών προαγωγών στο Δημόσιο, καταψήφισε τον µηχανισµό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καταψήφισε την ασφαλιστική µεταρρύθµιση, καταψήφισε τη ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος, καταψήφισε τον «Καλλικράτη». «Ο κ. Σαμαράς ήταν σε όλα φανατικά αντίθετος», διεμήνυσε ο κ. Πεταλωτής.
Στο «κατηγορώ» της κυβέρνησης έσπευσε να απαντήσει από τις Βρυξέλλες ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υπερψηφίσει 30 (!!!) από τα 60 κυβερνητικά νομοσχέδια, σε αντίθεση µε την τακτική που ακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ.
«Έχουμε πει ναι σε χρηματοπιστωτικά µέτρα, στις ενέσεις ρευστότητας για τις τράπεζες, στο Ταµείο Χρηµατοδοτικής Σταθερότητας, σε διαρθρωτικά µέτρα, όπως είναι η νέα Εθνική Στατιστική Αρχή, στο άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων, η απελευθέρωση των µμεταφορών, στο τεράστιο πρόβλημα του ΟΣΕ, στο Fast Τrack…», απαρίθμησε ο κ. Σαµαράς και πρόσθεσε ότι η Ν. Δ. εναντιώθηκε:

Στο µείγµα της δηµοσιονοµικής πολιτικής που επέβαλε νέες αυξήσεις φόρων, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, αντικειμενικές αξίες, µειώσεις µισθών και συντάξεων, στο Ασφαλιστικό. «Είπαμε όχι σε µέτρα που είναι άδικα, προκαλούν µεγάλο κόστος στην οικονομία και έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά…»,
«Το κόµµα µας ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα µέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης», ήταν το µήνυµα που µετέφερε στις Βρυξέλλες, παράλληλα µε τις ενστάσεις του για τα «αλλεπάλληλα µέτρα περιοριστικής, συσταλτικής οικονομικής πολιτικής, που περισσότερο επιδεινώνουν την ύφεση παρά περικόπτουν το έλλειµµα», όπως ανέφερε.
Ακόμη τόνισε ότι η Ν.Δ. είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ιδέα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που πολλοί εμφανίζουν ως ουσιώδες στοιχείο στον υπό σύσταση µόνιµο ευρωπαϊκό µηχανισµό διάσωσης των αδύναµων χωρών.

Αν τώρα κάποιος βλέπει διγλωσσία, σίγουρα βλέπει και φαντάσματα τα βράδια.
Να θυμίσω ότι το βασικό μέσον προπαγάνδας του Γκαίμπελς ήταν το ραδιόφωνο. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι αν το μέσο ήταν η τηλεόραση, η απήχηση του Γκαίμπελς θα ήταν πολύ περιορισμένη, λόγω αποκρουστικής φυσιογνωμίας. Η προπαγάνδα που κάνει η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, είναι της εποχής των κρατικοδίαιτων καναλιών, με τη συσκότιση του μηνύματος του αντιπάλου.
Στην εποχή του διαδικτύου, που όλες οι δηλώσεις μένουν, σαν κείμενα, σαν βίντεο, σε ότι format θέλετε, η διαστρέβλωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική, αλλά ενίοτε γίνεται και μπούμερανγκ.

Ο έμπειρος αλλά και σώφρων Τηλέμαχος Χυτήρης, έλεγε το πρωί στον Παπαδάκη ότι η νίκη του Κικίλια για παράδειγμα δεν σημαίνει ότι πάμε σε εθνικές εκλογές. Αν όμως η αντιπολίτευση εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα και κάνει αφόρητη τη ζωή της κυβέρνησης, τότε θα πάμε.
Δηλαδή δεν πάμε σε εκλογές γιατί η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στον ορίζοντα δεν υπάρχει πίεση που θα την οδηγήσει στο να παραιτηθεί.
Μικρός Οδυσσέας
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.