Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Που είναι το παρακράτος;

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
«Δεν άντεξα τις επιθέσεις του παρακράτους» φέρεται να δήλωσε η παραιτηθείσα ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας γνωστή από τις ενέργειές της κυρία Θάλεια Δραγώνα, όπως δημοσιεύθηκε στον τύπο της 27/10/2010.
Η παραπάνω δήλωση, μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτο, που κάποιος περαστικός έξω από το ψυχιατρείο στο Δαφνί βλέπει ένα έγκλειστο μέσα στον περιφραγμένο με κάγκελα περίβολό του, και τον ρωτά αν είναι τρελός και ο έγκλειστος του απαντά «δεν ξέρω, η ταμπέλα είναι απέξω».
Βλέπετε, ευτυχώς ή δυστυχώς, καλώς ή κακώς, ζούμε σε μια εποχή που αν μη τι άλλο η πληροφόρηση είναι πολύ ευχερής και προσβάσιμη, έτσι ώστε ελάχιστα γεγονότα μένουν στην αφάνεια αρκεί να ψάξει κανείς, ας είναι καλά το διαδίκτυο.
Η τοποθέτηση της παραπάνω κυρίας στη θέση της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου που έγινε μάλιστα με επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών τόσο για τα «προσόντα» της που.......... όπως εμφανίζονται δημοσιευμένα στο διαδίκτυο δημοσιευμένα από 16-9-2007, όσο και από τις ανθελληνικές της ενέργειες, με τελευταία την πρόθεσή της να καταργήσει το μάθημα της ιστορίας από τα σχολεία.
«Xωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, σίγουρο μέλος της νέας Βουλής, μια και ο κ. Παπανδρέου την τοποθέτησε σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ δεν κρίθηκε ικανός ο Κώστας Λαλιώτης για εκλόγιμη θέση και έτσι έμεινε εκτός Βουλής, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο. Και η σκανδαλώδης απόφαση στηρίχθηκε σε. διασταλτική ερμηνεία του νόμου που. σκαρφίσθηκαν!
Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ. αμερικανική βάση, πριν κλείσει».
Στο παραπάνω δημοσίευμα από ότι γνωρίζω εξήγηση καμία δεν δόθηκε.
Επίσης να θυμηθούμε ότι «Στο στόχαστρο της ειδικής αυτής γραμματέως βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Έβρου κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι», όπως είχαμε σχολιάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις από  31/3/2010 με τελικό αποτέλεσμα όπως είναι γνωστό το διωγμό της ηρωικής αυτής δασκάλας από τον τόπο που τόσο πιστά υπηρέτησε.
Σε συνδυασμό δε όλων αυτών με το περίφημο ΦΕΚ 867 της 10/7/2006 όπου δημοσιεύθηκε υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία επιβάλλει την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσης στα Ελληνικά σχολεία και συγκεκριμένα στις τάξεις α,β, και γ Γυμνασίου, αρχίζει να μας τρώει φαγούρα για το δρόμο που έχουν χαράξει οι κατά καιρούς «κηδεμόνες» μας και κυβερνήτες για το μέλλον της παιδείας και κατ επέκταση του Ελληνισμού, μια και από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας αφαιρέθηκε το «ΕΘΝΙΚΗΣ».
Μήπως λοιπόν κυρία Δραγώνα το παρακράτος δεν είναι αυτό που υπονοείτε αλλά αυτό που με τόση ζέση υπηρετήσατε και πιθανόν να υπηρετείτε και στη συνέχειά σας καθώς σίγουρα δεν θα μείνετε αναξιοποίητη;;
Κάτι τέτοια διαμάντια δεν χάνουν την αξία τους, είναι διαχρονικά και σίγουρα όταν αφήνουν μια θέση υπάρχουν ισάξιοι αντικαταστάτες ενώ κάποια άλλη «θεσούλα» έστω και εκ των «ένδον» θα καρπωθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.