Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Δείτε τα σημάδια για να καταλάβετε ότι ετοιμάζεται να σας χωρίσει!

Όλες οι σχέσεις κατά καιρούς περνάνε κρίσεις -συμβαίνει και στις καλύτερες-, αυτό είναι κάτι φυσιολογικό ή μάλλον αναπόφευκτο στους μακροχρόνιους, τουλάχιστον, δεσμούς.
Είτε από κούραση είτε από ρουτίνα, είτε επειδή υπάρχουν πράγματι προβλήματα τα οποία όμως με καλή διάθεση και όταν τα αισθήματα του ζευγαριού υπερισχύουν των προβλημάτων, ξεπερνιούνται και καμιά φορά η σχέση βγαίνει πιο δυνατή έπειτα από αυτά και γιατί όχι ανανεώνεται κιόλας.
Όταν, όμως, οι κρίσεις είναι πιο συχνές και αξεπέραστες και μάλιστα συνοδεύονται από ακόμη περισσότερα δείγματα ότι κάτι έχει αλλάξει από την πλευρά του συντρόφου σου, ίσως θα έπρεπε να προβληματιστείς λίγο παραπάνω και να υποψιαστείς πως ο καλός σου δεν περνάει απλά μια φάση, ούτε η σχέση σας περνάει μια συνηθισμένη κρίση, αλλά ίσως και να ετοιμάζεται να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι.

Όσο άσχημο κι αν ακούγεται αν δεις κάποια από τα παρακάτω σημάδια ίσως πρέπει να αρχίσεις να ετοιμάζεις τη βαλιτσούλα σου και να είσαι προετοιμασμένη για τα χειρότερα.

Έλλειψη τρυφερότητας:

Νομίζω πως αυτό για όλες μας είναι το νούμερο 1 δείγμα του πού βρίσκεται η σχέση μας. Σαφώς μετά από κάποια χρόνια σχέσης η πολύ τρυφερότητα και ο ρομαντισμός ίσως πάνε περίπατο. Όμως, αυτό διαφέρει από την ανυπαρξία είτε της πράξης είτε της διάθεσης για πιο τρυφερές στιγμές και πιο τακτικές επαφές, όπως επίσης από το να υπάρχει επαφή αλλά να είναι σαν να μην. Ειδικά όταν βλέπουμε από τον άντρα να μην υπάρχει διάθεση για sex αυτό είναι ένα πολύ προφανές σημάδι για το πώς μας βλέπει ή… για το πώς μπορεί να βλέπει κάποια άλλη.


Συνεχείς καυγάδες και προβλήματα:


Οι μικροτσακωμοί και τα προβληματάκια υπάρχουν σε κάθε σχέση, θα ήταν άλλωστε μονότονο να κυλούσαν όλα ήρεμα και αρμονικά συνέχεια. Όταν, όμως, από εκεί που ήταν η εξαίρεση στη διάρκεια της σχέσης-συμβίωσής σας έχουν γίνει πλέον ο κανόνας κι αν υπάρξει μέρα που δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα ή δεν θα τσακωθείτε κάνετε το σταυρό σας και απορείτε κι εσείς, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ειδικά αν βλέπεις πως οι καυγάδες δημιουργούνται από το μηδέν και πάντα με «πρωτοβουλία» του συντρόφου να είστε σε επιφυλακή.


Είναι μονίμως νευρικός και άκεφος: Ειδικά για έναν άνθρωπο που στο παρελθόν όταν ήταν μαζί σου ήταν πάντα ευδιάθετος, χαμογελαστός και ήρεμος και σου έλεγε συνέχεια το πόσο καλά περνάει μαζί σου και πόσο ευτυχισμένο τον κάνεις, είναι πολύ φανερό πως αν πλέον όταν είστε μαζί συνεχώς γκρινιάζει, έχει νεύρα και του φταίνε όλα απλά φταίει το ότι είναι μαζί σου και όχι κάπου αλλού που προφανώς θα προτιμούσε να είναι!


Δεν έχει πια χρόνο για σένα:


Κάποτε μπορούσε να θυσιάσει τα πάντα, από τη δουλειά μέχρι την οικογένεια ή τις πιο σημαντικές του υποχρεώσεις προκειμένου να περάσει έστω και μία παραπάνω ώρα μαζί σου. Τώρα πια όχι μόνο δε θυσιάζει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του αλλά τις βάζει όλες πάνω από σένα και πλέον είσαι η τελευταία στη λίστα του. Και το χειρότερο; Ανακαλύπτεις πως οι υποχρεώσεις του δεν είναι πάντα υπαρκτές αλλά δικαιολογίες για να μην σε συναντήσει και να κάνει οτιδήποτε άλλο που δεν σε περιλαμβάνει.


Βγαίνει συνέχεια με φίλους:


Ξαφνικά ενώ μέχρι πρότινος είχατε κάνει τις «συμφωνίες» σας σχετικά με τις χωριστές εξόδους και όποτε εσύ έβγαινες με τις φίλες σου κοριτσοπαρέα τότε έβγαινε και εκείνος με τους κολλητούς του και αντιστρόφως, και μάλιστα αυτό δε γινόταν παραπάνω από μια-δυο φορές την εβδομάδα (όχι γιατί του είχες βάλει χαλινάρι αλλά γιατί και ο ίδιος επιθυμούσε να περνάει περισσότερο χρόνο με εσένα παρά με τους φίλους), τον τελευταίο καιρό κανονίζει συνέχεια εξόδους με τους κολλητούς του χωρίς καν να θεωρήσει χρήσιμο να σε ενημερώσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν βλέπει πως δεν τον παίρνει να σε αποφύγει και τελικά κανονίζει να βγει μαζί σου, φροντίζει και πάλι να μη μείνετε οι δυο σας αλλά κανονίζει κοινή έξοδο με άλλα φιλικά ζευγάρια ή με την παρέα του μαζί. Αποφεύγει δηλαδή να βρίσκεστε μόνοι σας ακόμα κι αν έχετε πλέον την ευκαιρία μόνο μια φορά την εβδομάδα.


Τα μαθαίνεις όλα τελευταία στη σειρά:


Από την αρχή της σχέσης σας ήσουν το πρώτο άτομο που μάθαινε οτιδήποτε συνέβαινε στη ζωή του συντρόφου σου, τα καλά και τα κακά. Μοιραζόταν μαζί σου τα πάντα, σου εκμυστηρευόταν τους φόβους και τις ανησυχίες του, ζητούσε για όλα τη γνώμη και τη συμβουλή σου και πολλές φορές δεν προχωρούσε σε κάποια κίνηση ή κάποιο βήμα χωρίς να έχει πάρει από σένα το «ok». Εξάλλου ήσασταν πάντα ένα και σε όλα πορευόσασταν μαζί οπότε ό,τι και να έκανε και όποια απόφαση και να έπαιρνε για το κοινό σας μέλλον πάντα σε λάμβανε υπόψη του. Τελευταίως, όμως, όχι μόνο δε ζητάει πια τη γνώμη σου στα θέματα που τον αφορούν αλλά μοιάζει και να μη σε λαμβάνει υπόψη του στα σημαντικά ζητήματα, να μη λειτουργεί πλέον ως δυάδα αλλά να αποφασίζει και να πράττει ως μονάδα, είτε θα σε επηρεάσουν οι συνέπειες είτε όχι. Κυρίως, δεν τον απασχολεί αν θα σε επηρεάσουν ή όχι οι συνέπειες. Έτσι, λοιπόν, καταλήγεις να είσαι η τελευταία που μαθαίνει τις σημαντικές εξελίξεις στη ζωή του , όπως για παράδειγμα μια μεγάλη αλλαγή στο χώρο της δουλειάς του, μια πρόταση ίσως ακόμα και για να μεταφερθεί σε άλλη πόλη και να εργαστεί εκεί, ή μια μεγάλη αγορά όπως σπίτι ή αυτοκίνητο ή ακόμα κάποιο πρόβλημα οικογενειακό ή προσωπικό που δεν το έχει μοιραστεί μαζί σου ενώ το γνωρίζουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί του. Γιατί πολύ απλά δε σε υπολογίζει πια και δεν αισθάνεται την ανάγκη να μοιράζεται τα πάντα μαζί σου ή να σε ενημερώνει για όλα.


Μιλάει ή συμπεριφέρεται άσχημα:


Ακόμα κι αν ο καλός σου ποτέ δεν ήταν υπόδειγμα τρυφερού και γλυκομίλητου συντρόφου αλλά ήταν λιγότερο εκδηλωτικός και τρυφερός, τους στοιχειώδεις τρόπους και μια «συμπαθητική» συμπεριφορά στη διάρκεια της σχέσης φαντάζομαι τα είχε (γιατί διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να συνυπάρχετε αν μονίμως η συμπεριφορά του ήταν απότομη και άσχημη) . Κυρίως, όμως, αν το ταίρι σου σού μιλούσε πάντα γλυκά και όμορφα, σε πρόσεχε, σου έκανε κομπλιμέντα και φρόντιζε ακόμα και στις διαφωνίες και τους καυγάδες να μην ξεφύγει από τα όρια αλλά ξαφνικά η συμπεριφορά του έχει κάνει τεράστια στροφή και έχει φτάσει στα άκρα να είσαι σίγουρη πως κάτι συμβαίνει μέσα του σχετικά με τη σχέση σας και σου ετοιμάζει κακά μαντάτα. Αν δηλαδή γίνεται συνέχεια απότομος, σου μιλάει άσχημα, βρίζει συνέχεια και στους τσακωμούς βρίσκει ευκαιρία για να σου πει πράγματα που ξέρει πως θα σε πληγώσουν και παράλληλα έχει ξεχάσει τα χαϊδευτικά ή τα υποκοριστικά που χρησιμοποιούσε πάντα όταν σου απευθύνονταν, τότε δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά.


Όλα τα παραπάνω αν συνδυαστούν και με άλλα δείγματα σαφώς θα μπορούσαν να είναι και σημάδια απιστίας. Όμως, το ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά και η στάση του συντρόφου σου απέναντί σου δε σημαίνει πάντα απαραιτήτως ότι υπάρχει άλλη γυναίκα στη ζωή του, αλλά πολύ απλά ότι βαρέθηκε να είναι μαζί σου και ότι αυτό που αισθανόταν για σένα και υπήρχε ανάμεσά σας του τελείωσε «έτσι απλά».

 Για τους άντρες καμιά φορά δε χρειάζεται λόγος και αιτία, «απλά» τους τελειώνει. Καλό θα είναι, λοιπόν, όταν δεις έστω και τα μισά από τα παραπάνω σημάδια να τον βάλεις κάτω και να κάνεις μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μαζί του παρά να σκεφτείς ότι απλά περνάει φάση και να αφήσεις τον κατήφορο να έρθει έως ότου γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
 Γιατί το πιθανότερο είναι αν δεν προηγηθεί κάποια συζήτηση επί του θέματος, να του βγει κάποια στιγμή όλο αυτό που δουλεύει στο μυαλό του καιρό εντελώς ξαφνικά και άγαρμπα και πολύ απότομα για σένα(σαν να ψάχνει απλά αφορμή για να το βγάλει από μέσα του) και να έρθει πολύ άσχημα το τέλος σας πληγώνοντάς σε αφάνταστα.
 
http://www.aniwthoi.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.