Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αχ αυτή η "βία". Κασιδιάρης VS Κανέλλη


"TheDio"

Συχνά νιώθω δειλός. Η μάλλον εγωιστής. Ειδικά όταν σκέφτομαι την επανάσταση του '21. Αναρωτιέμαι....αυτοί στις πρώτες γραμμές...πώς γίνεται να πολεμάνε για την ελευθερία ενώ το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα καταφέρουν να την ζήσουν ποτέ;; Πώς αποδέχονται τον θάνατο έτσι εύκολα;

Τελικά βρήκα την απάντηση μου. Απλά αυτοί οι γενναίοι άνθρωποι, ήταν ταυτόχρονα και φωτισμένοι. Είχαν κάνει έναν ιδανικό διαχωρισμό μεταξύ των πραγμάτων που αξίζουν και που δεν αξίζουν. Δεν έβλεπαν πια τον κόσμο επιφανειακά. Ήξεραν ότι ο ψυχικός κατακερματισμός που βιώνανε και που θα συνέχιζαν να βιώνουν δεν συγκρίνεται ούτε λίγο με τον σωματικό πόνο και τον θάνατο της ζωής. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερης ζωής παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή.
Το πώς εμείς οι Έλληνες  τιμάμε και τιμήσαμε αυτές της θυσίες θα το αφήσω ασχολίαστο, διότι έχω και εγώ λερωμένη την φωλιά μου, αλλά θα ήθελα να πιαστώ από αυτό και να αναφερθώ σε ένα συμβάν, μάλλον μια σκηνή  από  το τεκκεν  3 που παίχτηκε πρόσφατα στα κανάλια μας και όλοι έχουν σοκαριστεί. (και εγώ σοκαρίστηκα που σοκαρίστηκαν)
Καταρχάς επειδή θα πέσει πολύ παρανόηση στο κείμενο αυτό να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα εξ' αρχής. Δεν υποστηρίζω την χρυσή  αυγή. Δεν είμαι ούτε κατά ούτε υπέρ, απλά διαφωνώ, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω το δικαίωμα της να υπάρχει στην βουλή, εφ' όσον ένα μεγάλο κομμάτι του λαού το επιθυμεί. (αυτό πληροφοριακά λέγεται δημοκρατία, το να πιστεύετε ότι δεν πρέπει να είναι στην βουλή επειδή  είναι φασίστες, τραμπούκοι και τα λοιπά παρόλο που το θέλει ο λαός δυστυχώς δεν είναι δημοκρατία. Άμα θέλετε δημοκρατία πρέπει να την τιμάτε ακόμα και όταν είναι κατά σας. )
Επίσης, ούτε εγώ θα βάραγα γυναίκα (ίσως 1-2 πρώην) , δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός, και μ' αρέσει να ακούω την κ. Κανέλλη να μιλάει παρά την πασιφανή υποκρισία της.
Τέλος, θα συνεχίσω με μια περιγραφή του πώς είδα το σκηνικό, πριν αναλύσω τις αντιδράσεις, στην οποία περιγραφή δεν λαμβάνω υπ' όψη ούτε παρελθόν, ούτε απόψεις, ούτε δεξής αριστερός... απλά 3 πολιτικά πρόσωπα.
Στο βίντεο λοιπόν βλέπω μια επιθετική Κανέλλη και έναν επιθετικό  Κασιδίαρη  (λεκτικά πάντα και οι 2) να διαφωνούν για θέματα που δύσκολα μπορεί κάποιος να απαντήσει καθώς θέματα όπως η χούντα και οι αριστεροί επί χούντας και το τι γινόταν τότε είναι τόσο θολά όσο και η ύπαρξη των illuminati. Υπάρχουν επί το πλείστον απόψεις και ο καθένας εξέφραζε τα επιχειρήματά του.. όσο χαζά άθλια και απολίτιστα και ας ήταν. Έπειτα βλέπω μια κα (από το καριόλα όχι το κυρία) Δούρου να ασκεί μια προσωπική επίθεση (ψυχολογική βία) σε ένα άτομο που όλοι ξέρουν πόσο επιθετικό είναι. Η πρώτες μου δύο παρατηρήσεις είναι οι εξής: 1) Σίγουρα προκάλεσε εσκεμμένα τον Κασιδιάρη. 2) ¨Έχει ήδη πέσει πιο κάτω από τους 2 προηγούμενους που βρίζονταν, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι αντί να επιχειρηματολογεί, κάνει βρώμικη επίθεση.
Και τώρα σας ρωτάω. ΕΑΝ ο Κασιδιάρης ΔΕΝ σήκωνε χέρι και δεν έκανε την βλακεία που έκανε. Θα έλεγε κανένας από  εμάς πόσο μαλάκο και απολίτιστη είναι η κα. Δούρου;; Δεν το νομίζω και αυτό κυρίως διότι την πολιτική λασπολογία και τον ψυχολογικο/προσωπικό πόλεμο σε πολιτικές συζητήσεις το θεωρούμε κάτι δεδομένο (μέγα λάθος. Να-βουτήξω-από-τον-γκρεμό λάθος με όσους μου λένε «μα έτσι γίνεται» )
Συνεχίζοντας οφείλω να πω, πως και εγώ στη θέση του Κασιδίαρη θα σήκωνα χέρι.. όχι βέβαια στην Κανέλλη αλλά στην δούρου. Σίγουρα θα θόλωνα εάν έβλεπα ένα άτομο να προσπαθεί να με βγάλει υπό, με την χρήση λασπολογίας, χωρίς σταματημό. Σίγουρα. Επομένως τον δικαιολογώ.
Επίσης, δεν θα τον δικαιολογούσα εάν  υπήρχε νόμος (που δούλευε) και τιμωρούσε την λασπολογία στον αέρα. Αλλά δεν υπάρχει. Και τόσα χρόνια ακούμε ψέματα, προπαγάνδες, παραπληροφορήσεις.. πολιτικούς με ψεύτικα  στοιχεία ένα σωρό. Πότε θα τελειώσει αυτό όταν ο νόμος δεν μας προστατεύει;; Δυστυχώς όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Και εγώ σε μια τέτοια κατάσταση θα επικροτούσα όποιον και αν το έκανε. Ακόμα και αν η Κανέλλη βάραγε κάποιον που έκανε βρώμικο πόλεμο η ο Άδωνις κάποιον.  Μα πάνω από όλα πιστεύω ότι η ράβδος πρέπει να πέσει από εμάς.
 Και μην ακούσω ότι η βία φέρνει βία. Αυτή η κλασική βαρετή καραμέλα που πιπιλάτε όλοι. Τόσα χρόνια βιώνουμε ψυχολογική βία ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ! Και κάνετε ότι δεν υπάρχει. ΑΥΤΗ Η ΒΙΑ φέρνει κοινωνική βία καλός η κακώς. Δεχτείτε το και ετοιμαστείτε. (επίσης η βία μάλλον δεν φέρνει βία αφού καταπίνουμε σαν πρόβατα όσα μας κάνουν)
Συνεχίζω με τις αντιδράσεις. Με εξόργισαν 2 πράγματα. 1) Που κακός της υπόθεσης βγήκε μόνο ο Κασιδιάρης....και οι άλλες 2 θύματα ενώ είναι και οι 3 για κλάματα.
2) Που ο κόσμος ΤΟΛΜΑΕΙ, πραγματικά ΤΟΛΜΑΕΙ να λέει ότι "τώρα ξεπεράσαμε κάθε όριο".
(να μην πω για τον Γκλέτσο που έχει δείρει την μισή Ελλάδα και όλοι τον επικροτούν…)
ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΙ;;
Δηλαδή...ακυρώνετε ότι είπα πιο πάνω για τους επαναστάτες του 21. Είστε άνθρωποι επιφανειακοί. Αγνοείτε  υποσυνείδητα τον ψυχολογικό κατακερματισμό που βιώνουμε τόσα χρόνια επειδή δεν έχει ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, και 2 χαστούκια τα θεωρείται πραγματική βία. Μα είστε καλά;  Είναι πραγματική βία 2  χαστούκια επειδή βλέπετε την μελάνια; Και επειδή τα ψέματα και η παραπληροφόρηση δεν έχει υλική υπόσταση δεν είναι πραγματική βία;; ΕΧΕΙ αποτελέσματα στην ψυχή μας, την αντίληψη μας, και την διάθεση μας. (την παιδία την ζωή μας και ένα σωρό ΑΛΛΑ γαμώ)

Αυτό που έγινε εκείνη την μέρα δεν ήταν ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτά που γίνονται καθημερινά εις βάρος μας. ΒΑΛΤΕ προτεραιότητες  επιτέλους. Οι παλιοί  πραγματικοί Έλληνες  το γνώριζαν...το σώμα θα χαθεί.. το σώμα δεν αξίζει ΜΙΑ μπροστά στην ψυχή. Γι' αυτό προτίμησαν να πεθάνουν από το να ζήσουν σκλαβωμένοι. Και εμείς ακόμα θεωρούμε το χαστούκι αυτό τόσο τρομερό; Ότι ξεπέρασε κάθε όριο; Τα όρια της βίας έχουν ξεπεραστεί χρόνια τώρα. Είμαστε στην κατάσταση που οι Έλληνες του 21 πέθαναν για να μην φτάσουμε.. και δεν αντιδρούμε καν. Δεν το καταλαβαίνουμε καν. Έχουμε πάψει να βλέπουμε με το μυαλό μας, βλέπουμε με τα μάτια μας.
Γι' αυτό λοιπόν ΞΥΠΝΗΣΤΕ, βάλτε προτεραιότητες. Η βία υπάρχει καθημερινά σε πολύ χειρότερο βαθμό. Και σωματικό (πορείες) και κυρίως ψυχικό. Και άμα οι πολιτικοί δεν ήταν υπέρ της βίας δεν θα είχαν 4-5 σωματοφύλακες όταν κυκλοφορούν οι οποίοι ΘΑ σε βαρέσουν άμα πας κοντά και πεις κάτι "κακό".
Κλείστε τα μάτια σας και ανοίξτε το μυαλό σας, κόψτε τις μαλακίες περί ορίων, τα έχουμε ξεπεράσει τόσο πολύ που δεν τα βλέπουμε καν, αφήστε τους καθωσπρεπισμούς που ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος να "μην γίνουμε  ζούγκλα “ ενώ είμαστε  ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ, και αρχίστε να σκέφτεστε!
(και δεν σχολιάζω ΚΑΝ τα άπειρα blogs που έδειχναν το μικρόφωνο του Κασιδίαρη και έλεγαν ότι οπλοφορεί.. ΓΑΜΩ τα Μίντια  γαμώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.