Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει

Με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου και τα σχόλια όλων αυτών που τον κατηγορούν θα ήθελα να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου.
Πάντα η αλήθεια όταν λέγεται δημόσια ενοχλεί και φέρνει αμηχανία, ειρωνεία αλλά και αντιδράσεις. Γιατί κατηγορούμε τον Πάγκαλο όταν δηλώνει ότι μαζί τα φάγαμε; Αρχικά να συμφωνήσουμε αν λέει αλήθεια. Κατά την άποψη μου ναι την λέει.
Αποδείχτηκε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ζητούν χρόνια ενιαίο μισθολόγιο, διαπραγματευόταν ξεχωριστά κάτω από το τραπέζι σε βάρος των συναδέλφων τους. Είδαμε επίσης τεράστιες μισθολογικές ανισότητες με τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα. Ακούσαμε συνδικαλιστές των προβληματικών ΔΕΚΟ να απειλούν την Κυβέρνηση με αίμα σε περίπτωση που θιγούν εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα τους αδιαφορώντας για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τις εγγυήσεις του Κράτους για σύναψη δανείων όχι για νέες επενδύσεις αλλά για να εισπράττουν αυτοί τεράστιες αποδοχές.

Διαμαρτυρόμαστε για την αναποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα και την αντιπαραγωγικότητα των υπαλλήλων του όπως και για το τεράστιο πρόβλημα της διαφθοράς. Όταν όμως βγαίνει ο Πάγκαλος και τα λέει εμείς ξαφνικά πάμε από την άλλη πλευρά και ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες για να δικαιολογήσουμε αυτούς που κατηγορούμε τόσα χρόνια. Το αστείο είναι ότι ενώ εμείς βιώνουμε το χάλι του δημόσιου τομέα θεωρούμε υποκριτή τον πολιτικό που τα καταγγέλλει και μάλιστα που παραδέχεται τα λάθη της παράταξης του.

Κοινωνικές ομάδες όπως οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι ορκωτοί λογιστές, οι ιδιοκτήτες Δ.Χ φορτηγών κ.α, διαμαρτύρονται και αντιτίθενται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων τους. Όμως το πάρτυ της φοροδιαφυγής, της καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων, της λαθρεμπορίας καυσίμων και άλλων αξιόποινων πράξεων που στερούν έσοδα από το Κράτος, αποκαλύπτεται καθημερινά. Όλοι αυτοί αδιαφορούν για το αν η απελευθέρωση των επαγγελμάτων τους φέρει πλούτο στο Λαό μας.

Γκρινιάζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για στραγγάλισμα τους από την οικονομική κρίση και ζητούν μέτρα για την ώθηση της ανάπτυξης. Δίκαια, θα μου πείτε, γιατί ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας στηρίζεται σε αυτούς μιας και στερείται βαριάς βιομηχανίας. Όμως η πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων δεν είναι όλα αυτά τα χρόνια που δεν έκοβαν αποδείξεις τσεπώνοντας τον Φ.Π.Α ή δεν κατέβαλλαν τις ασφαλιστικές εισφορές, προσδοκώντας κάθε φόρα σε μια ρύθμιση των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν καρπώθηκαν επιδοτήσεις από τα  κρατικά ταμεία ή προγράμματα της ΕΕ όπως επιδότηση στις προσλήψεις προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ, επιδοτήσεις για ανάπλαση των καταστημάτων τους, επιδοτήσεις για την προμήθεια νέου εξοπλισμού, επιδοτήσεις.

Σήμερα όμως αντί να προχωρήσουν σε οικονομίες κλίμακας, επιλέγουν τις απολύσεις προσωπικού, την μετατροπή της κανονικής απασχόλησης σε μερική και γενικά την καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους, γιατί φυσικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος τους. Ο Πάγκαλος είπε ποια είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Δυστυχώς για την κατάσταση αυτή υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας είτε μας αρέσει είτε όχι.

Αν πραγματικά θέλουμε η Ελλάδα να πάει μπροστά, είναι καιρός να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα στρέφεται κατά της λαμογιάς και της κλοπής του δημόσιου πλούτου. Ήρθε η ώρα να ξεβολέψουμε όλους αυτούς που καταλήστευαν τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο και τον αγρότη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.