Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικά ... είμαστε συνυπεύθυνοι;

01.jpg           Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Πριν από λίγες μέρες οι κύριοι Πάγκαλος και Χυτήρης μας ανακοίνωσαν ότι είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι για τα σημερινά μεγάλα μας προβλήματα.
Φυσικά αυτοί το λένε με περίσσιο θράσος για τους δικούς τους σκοπούς που έχουν να κάνουν κυρίως με την προετοιμασία μας ... για πιο επώδυνα μέτρα.

Όμως το να κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του σίγουρα βοηθά να μη ξανακάνουμε και εμείς στο μέλλον κάποια μικρά ή μεγάλα λάθη.
Σίγουρα πολλοί από εμάς τους λεγόμενους μικρούς λειτουργήσαμε  με τρόπο που ζημίωσε το κοινωνικό σύνολο (φοροδιαφυγή, αυθαίρετη δόμηση, μικροκομπινούλες ) αλλά αυτό θεωρώ ότι ήταν αποτέλεσμα προτροπής κατά κάποια έννοια και μιμητισμού στο εύκολο κέρδος από τις κεφαλές αυτής της χώρας οι οποίοι έτρωγαν τα πολλά και ώθησαν κάποιους από εμάς να πάρουν κάποια κοκαλάκια πάνω από το αφύλακτο τραπέζι!!!
Θυμηθείτε την περίφημη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου (μου διαφεύγει αυτή την στιγμή για ποιον την είπε) “Είπαμε να πάρει ένα δωράκι αλλά όχι και 500 εκατομμύρια.” 
Ένα άλλο στοιχείο ήταν η επίδειξη της ευκολίας του πλουτισμού και φυσικά η ατιμωρησία των κρατικών λειτουργών αλλά και των πολιτικών οι οποίοι κάλυψαν τελείως τα νότα τους με τον περίφημο νόμο της ασυλίας και παραγραφής των αδικημάτων τους.
Φανταστείτε  να έπιαναν να διαπόμπευαν και να τιμωρούσαν με φυλακή και κατασχέσεις κάποιους πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς;
Μετά θα τολμούσε κανένας από τους υπόλοιπους να παρανομήσει;
Πιστεύω όχι, αλλά ξαναλέω ήταν το σχέδιο τους να σπρώξουν προς τα εκεί όσους μπορούν για να φάνε  αυτοί τα περισσότερα.
Για αυτό διαπλέχτηκαν και με την λεγόμενη 4η εξουσία (τον τύπο) και στο τέλος ο ένας έβαλε στο χέρι τον άλλο με τα γνωστά αποτελέσματα.( προβολή συγκεκριμένων ατόμων στα κανάλια τους, αβανταδόροι δημοσιογράφοι, αναθέσεις απευθείας μεγάλων έργων κ.τ.λ )
¨Όμως όλα αυτά έγιναν και το ζητούμενο είναι το τι θα κάνουμε από εδώ και μπρος για  να ξεφύγουμε από αυτή την καταιγίδα η οποία δείχνει να έχει πολλά στοιχεία έντεχνης διόγκωσης για να καταφέρουν να υλοποιήσουν (πέρα από τα φαγωθέντα) και κάποια άλλα σχέδια!!!
Οι περισσότεροι τώρα συμφωνούμε ότι για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ πρέπει το πολιτικό σύστημα να ξεκαθαρίσει τάχιστα τα του οίκου του δηλ. τις υποθέσεις των σκανδάλων και να αποδώσει τις ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ας μη τους βάλει φυλακή αλλά να τους υποχρεώσει να δώσουν πίσω τα κλεμμένα έστω και με κατασχέσεις.
Τι μήνυμα παίρνει η Ελληνική κοινωνία όταν ακούει ότι δεν διερευνούν  σε βάθος την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου γιατί φοβούνται μήπως μιλήσει και για κάποιους άλλους που τα πήραν!!! 
Γιατί μας κάνουν να νιώθουμε βλάκες με την υπόθεση Τσουκάτου που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι πήρε 1.000.000 € χορηγία από την Siemens για το κόμμα αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι το παρέλαβε!!!
       Πιστεύω λοιπόν ότι η άμεση ανάγκη για την συνέχιση της ύπαρξης μας σαν έθνος είναι να γκρεμιστεί και να ξανακτιστεί από την αρχή όλο το πολιτικό σύστημα με ανθρώπους νέους και άφθαρτους. Αν αλλάξει ύφος και ήθος η εξουσία σίγουρα θα αλλάξουμε και όλοι εμείς οι οποίοι  έχουμε πλέον την ιστορική ευθύνη να ξεκινήσουμε την μεγάλη ανατροπή από τώρα, στις εκλογές του Νοέμβρη.
Θα μου πείτε είναι Δημοτικές και τι θα γίνει; Σίγουρα μπορεί να γίνουν πολλά αν δεν απέχουμε όπως μας προτρέπουν κάποιοι επειδή αυτό βολεύει το σάπιο υπάρχον σύστημα.
Δεν εκφράζω άποψη για το τι να ψηφίσουμε αλλά όλοι ξέρουμε ποιους δεν πρέπει να ψηφίσουμε μια και αυτοί είναι στα πράγματα εδώ και 36 χρόνια και μας οδήγησαν εδώ που είμαστε αφού εντέχνως διέβρωσαν και όλη την Ελληνική κοινωνία.
Θεωρώ ότι εμείς το μάθημα μας το πήραμε αλλά αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο … το οφείλουμε στην νέα γενιά που δεν μας χρωστά τίποτα να πληρώνει μια ζωή τις επιλογές και τα δικά μας λάθη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.