Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Βατοπέδι ο ένας.... Υποβρύχια ο άλλος.... ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

Γράφει ο Γιάννης Τσιριγώτης


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αρχίζει να παραδέχεται ότι το 2013 δεν θα δούμε το τέλος του οικονομικού, κοινωνικού τούνελ του μνημονίου, αλλά θα βρεθούμε στην ανάγκη να αναδιαρθρώσουμε το τεράστιο δημόσιο χρέος σε βάθος χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι το 2013 θα είμαστε περισσότερο υπερχρεωμένοι από ότι το 2009-2010 (και μάλλον θα έχουμε πτωχεύσει νωρίτερα ....) και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των πιστωτών μας με ένα νέο περιοριστικό πρόγραμμα πενταετούς ή και δεκαετούς διάρκειας....   Εάν βέβαια δεν πτωχεύσουμε, το τονίζω....    Και δεν τους γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια....
Αμετανόητοι
Το εκπληκτικό είναι ότι οι εκπρόσωποι των δύο πολιτικών δυναστειών που οδήγησαν στην Ελλάδα στο σημερινό κατάντημα, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου, αρνούνται να προσαρμοστούν στην νέα εποχή και να συμβάλουν στην διαχειριστική διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Ο Κώστας Καραμανλής προσπαθεί να καλύψει με την σιωπή του το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών.  Υφυπουργοί και υπουργοί της κυβερνήσεώς του, υπηρεσιακοί παράγοντες που χειρίστηκαν τις πολυσυζητημένες ανταλλαγές ακινήτων, όπως και η ίδια η συμβολαιογράφος και σύζυγος του υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, που προετοίμασε τα συμβόλαια δείχνουν την κατεύθυνση του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του κ. Καραμανλή.  Είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και προώθηση των σχετικών διαδικασιών.
Ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από διάφορες αστείες δικαιολογίες, που προβάλλουν οι λεγόμενοι κύκλοι συνεργατών του, του τύπου "δεν έχουν τεκμηριωθεί οι συναλλαγές με μαύρο πολιτικό χρήμα" και "δεν υπέστη ζημιά το ελληνικό Δημόσιο". 
Ολόκληρο ολυμπιακό ακίνητο κατάφερε να “καταπιεί” το κύκλωμα της Μονής Βατοπεδίου, ενώ ένα σωρό οικοπεδικά  “φιλέτα” στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και την Χαλκιδική κατέληξαν σε εργολάβους που είχαν την “ευλογία”. Οι δεσμεύσεις Καραμανλή για “σεμνή και ταπεινή” διακυβέρνηση δεν εμπόδισαν το ηθικό και πολιτικό κατάντημα του.
Αποεπένδυση
Ανάλογη είναι η διαχειριστική συμπεριφορά του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Στο όνομα της προώθησης των μεγάλων επενδύσεων κατάφερε να οργανώσει την αποεπένδυση 1,5 δις. Ευρώ για να διατηρήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ρόλο βιομηχανίας παραγωγής μαύρου πολιτικού χρήματος.
Με βάση τις αποκαλύψεις των γερμανικών δικαστικών Αρχών και των ΜΜΕ, η προηγούμενη συμφωνία για ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 συνοδεύτηκε από την καταβολή μίζας 90 εκατ. Ευρώ σε αρμόδιους Έλληνες αξιωματούχους. Αυτά έγιναν το 200 με πολιτική κάλυψη του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη και του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Τσοχατζόπουλο, και η κυβέρνηση Παπανδρέου επανέρχεται, χωρίς και να έχει εξετάσει τις τεκμηριωμένες καταγγελίες για μίζες-για να δώσει συνέχεια στην αμαρτωλή συμφωνία.
Διευκολύνει τους Γερμανούς επενδυτές να μεταβιβάσουν το 75% των μετοχών τους σε επενδυτικό σχήμα από το Αμπου Ντάμπι, προχωρά σε νέες παραγγελίες ουσιαστικά άχρηστων υποβρυχίων και επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά με 1,5 δις. Ευρώ, τα οποία προστίθενται στα 2,5 δισ. Ευρώ που κατασπατάλησε η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών για το συγκεκριμένο θέμα.
Οι διαχειριστικές επιλογές της κυβερνητικής ηγεσίας είναι αρμοδιότητα εισαγγελέα, για αυτό άλλωστε θα περάσει η αμαρτωλή συμφωνία για την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία. Δικαιώνεται έτσι η γραμμή Βουλγαράκη σύμφωνα με την οποία το “νόμιμο” είναι και “ηθικό”. Εννοείται βέβαια ότι μια κυβέρνηση που σπαταλά δισεκατομμύρια για να συντηρήσει την βιομηχανία μαύρου χρήματος είναι πρακτικά αδύνατο να αξιοποιήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, να πιάσει τους στόχους του μνημονίου και να βγάλει την οικονομία από την κρίση.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η διαφθορά στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί δήθεν υπό την πίεση της Τρόικα. Θα ξεπουλήσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί. Κάθε κρατική εταιρεία και ΔΕΚΟ στο σφυρί για να μπορούν να κερδίζουν εκλογές και να πλουτίζουν οι Πρασινοφρουροί.

Ο Τσιριγώτης Γιάννης είναι ανταποκριτής της ομογενειακής Ελληνικής εφημερίδος “ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ” της Γερμανίας και Ελεύθερος Συνεργάτης-Δημοσιογράφος του ΑΝΤ1!
Η διεύθυνσή του στο E-Mail: Tesserisepoxes123@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.