Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πόσο ακόμα;

     Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους
Τον εχθρό σου και όποιον σου έκανε μεγάλο κακό πρέπει να τον αποτελειώνεις με την πρώτη ευκαιρία – πρέπει να του πατάς το κεφάλι κάτω.
Η Ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων και λαών που έκαναν το λάθος να μην συντρίψουν τους εχθρούς τους, όταν είχαν την ευκαιρία – στη συνέχεια, τους βρήκαν ξανά μπροστά τους και το πλήρωσαν με λουτρά αίματος και με ένα μαχαίρι στην πλάτη.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να συντρίψουμε τους πολιτικούς και τους μεγαλοεκδότες, αυτούς τους εχθρούς του λαού.
Εμείς οι Έλληνες βιαζόμαστε πάρα πολύ. Ακούω τους φίλους μου – και όχι μόνο- να θέλουν να αλλάξουν όλα στη χώρα μέσα σε μια μέρα και να απογοητεύονται επειδή δεν συμβαίνει αυτό.
Κάτσε, ρε μεγάλε, αυτό το κόλπο στήνεται αιώνες και εσύ θέλεις να το ανατρέψεις μέσα σε μερικούς μήνες;
Μα ακόμα κι αν αλλάξει μέσα σε μια νύχτα, δεν είσαι έτοιμος να διαχειριστείς τη νέα κατάσταση– άλλωστε, θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ. ....

Έτσι δουλοπρεπής και προσκυνημένος που είσαι, δεν μπορείς να πας στην επόμενη μέρα.
Η χούντα του ’67 έπεσε το ’74, αλλά, μέσα στο γενικό μεθύσι και στις καμπάνες -που σώπα όπου να’ ναι θα σημάνουν-, κανείς δεν σκέφτηκε πως η χώρα συνέχισε να πορεύεται με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα.
Έφαγαν όλοι την παραμύθα πως ήρθε στα πράγματα η γενιά του Πολυτεχνείου και κανείς δεν πρόσεξε πως δεν υπήρξε ποτέ γενιά του Πολυτεχνείου - η μόνη γενιά που υπήρξε ήταν η γενιά της χούντας. Απλώς, τώρα δεν τραγουδούσαν Κατσαρό αλλά Θεοδωράκη. Αν αλλάξει το τραγούδι, δεν αλλάζει κι ο τραγουδιστής.
Τα πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα και γρήγορα προς το καλύτερο. Αλλάζουν, όμως.
Σήμερα, στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες και ένας μαύρος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ –πριν από 100 χρόνια, αυτά θα ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Θα πρέπει να αποδεχτούμε πως έχουμε την ατυχία να ζούμε στην προϊστορική περίοδο της ανθρωπότητας.
Θα έρθει κάποτε μια μέρα που όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και δεν θα εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον.
Θα έρθει μια μέρα που δεν θα υπάρχουν θρησκείες, φυλές και τάξεις, και όλοι θα ζουν αγαπημένοι. Εμείς, όμως, δεν θα είμαστε εδώ για να το ζήσουμε – θα είναι, βέβαια, οι απόγονοί μας, οπότε θα είναι σαν να είμαστε κι εμείς εδώ.
Η ανθρωπότητα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με εμάς – ευτυχώς.
Στο μεταξύ, εμείς μπορούμε να πετύχουμε μερικές μικρές νίκες που θα κάνουν τον κόσμο κάπως καλύτερο.
Μια μικρή νίκη είναι να στείλουμε τους υπάρχοντες πολιτικούς και τους μεγαλοεκδότες στο διάολο. Φαντάζεσαι πως μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή με όλους αυτούς να παραμένουν στα ίδια πόστα; Δεν γίνεται.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία να αποκόψουμε τους πολιτικούς από την στήριξη των μεγαλοεκδοτών και να σταματήσουμε τις αλλαξοκωλιές μεταξύ τους.
Πρέπει να τους κόψουμε την προπαγάνδα – είναι σαν να κόβεις από έναν τακτικό στρατό τον ανεφοδιασμό. Σχεδόν το έχουμε πετύχει.
Εμείς οι Έλληνες είμαστε καλοί στον κλεφτοπόλεμο· τους βγάλαμε στο Διαδίκτυο –όπου αυτοί δεν είχαν καμία πιθανότητα νίκης και εμείς είχαμε το συγκριτικό πλεονέκτημα- και σιγά σιγά τους λιανίσαμε.
Πρέπει να είναι ανόητος όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα πως οι μάσκες έπεσαν στην Ελλάδα και το σύστημα καταρρέει, επειδή υπάρχει η δυνατότητα των πολιτών να εκφράζονται στο Διαδίκτυο.
Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους - τώρα είναι η ώρα να τους τελειώσουμε. Αν δεν το κάνουμε, θα τους βρούμε ξανά αύριο μπροστά μας και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.
Τώρα είναι η ώρα να τους πατήσουμε το κεφάλι.
Υ.Γ. Αντί να κλαίγεσαι, σκέψου πως πριν από 20 χρόνια συνέβαιναν ακριβώς τα ίδια πράγματα και καθόσουν και περίμενες να ακούσεις την άποψη του Χατζηνικολάου, του Κακαουνάκη και του Τράγκα. Και την έτρωγες κιόλας αμάσητη.
Σήμερα ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί στο Διαδίκτυο και όλοι αυτοί οι σιχαμένοι είναι για απόσυρση.
Ξέρεις, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από το 1990 – αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε.
pitsirikos

                                             Η άποψη του attikanea
Μην γελιέστε. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν  και στην τοπική μας κοινωνία.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!
ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΛΟΥΙΖΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΙΛΑΒΗ!!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΛΟΥΙΖΟΣ "ΜΠΟΥΚΩΝΕ" ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Ο ΛΟΥΙΖΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΗΣ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ", ΠΗΡΕ Ο ΤΖΙΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ "ΛΟΓΙΚΕΣ" ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ.
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
                                                ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.