Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο τσάρος δίνει το καλό το παράδειγμα…
Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα χρονιά φτάνει στα 920 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή κατά 16,3% χαμηλότερος του περσινού προϋπολογισμού και κατά 7,7% χαμηλότερος σε σχέση με τις δαπάνες που, τελικά, εκτιμάται ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Το 16,3% συνιστά μια από τις μεγαλύτερες περικοπές και πάνω από αυτήν η λίστα έχει:
-Την Τίνα Μπιρμπίλη και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής με προϋπολογισμό 224 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν κατά 31% χαμηλότερου του περσινού, ο οποίος, πάντως, είναι οριακά χαμηλότερος των εκτιμώμενων τελικών εκταμιεύσεων για φέτος.
-Τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου με 4,955 δισεκατομμύρια ευρώ, τα κονδύλια
είναι περιορισμένα κατά 21,1% σε σχέση με τις περσινές προβλέψεις αλλά και πάλι οριακά χαμηλότερα έναντι του κλεισίματος της χρονιάς
-Τον Χάρη Καστανίδη και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με περικοπή κατά 20% και κάτι σε σχέση με τις προβλέψεις του 2010 αλλά και με αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με τις εκτιμήσεις για το κλείσιμο.
Το υπουργείο Οικονομικών ακολουθούν με διψήφια ποσοστά περικοπών τα υπουργεία Εργασίας (Λούκα Κατσέλη, έχει την μερίδα του λέοντος με κονδύλια άνω των 13 δισ. ευρώ), Εξωτερικών (Δημήτρης Δρούτσας), Πολιτισμού (Παύλος Γερουλάνος), Προστασίας του Πολίτη (Χρήστος Παπουτσής) και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Κώστας Σκανδαλίδης).
Αντίθετα, ο μοναδικός “κερδισμένος” με αύξηση του budget κατά περισσότερο από 18% σε σχέση με πέρσι (αλλά και κατά 15% λιγότερο σε σχέση με τις εκτιμώμενες τελικές για φέτος εκταμιεύσεις) είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο στο κείμενο του προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται ακόμη ως υπουργείο Οικονομίας.
Πάντως, τα διατιθέμενα εδώ κονδύλια είναι τα λιγότερα σε όλη την κυβέρνηση – μόλις 115 εκατ. ευρώ – και χαμηλότερα ακόμη και από τα σχεδόν 200 εκατ. ευρώ που θα μας κοστίσει για το 2011 η λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων.
Μια Βουλή, η λειτουργία της οποίας κοστίζει περί τις 660.000 ευρώ ανά βουλευτή!...
Πηγή το είδα εδώ: http://logioshermes.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.