Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

 
Μπορεί οι παιδικές χαρές, στο μέγεθος που θα έπρεπε να υπάρχουν, να απουσιάζουν από τα πάρκα, η ζωή μας όμως … ‘’ευνοήθηκε’’ να έχει ΜΙΑ επαρκέστατη, αυτή είναι η κυβέρνηση …. Που η διάταξη και η θεώρηση των δραστηριοτήτων της, μόνο … παιδική χαρά θυμίζει, με όλες αυτές τις παλινδρομήσεις που μοιάζουν με τραμπάλα ….
Η κυβέρνηση, που πια και μπράβο της, κατάφερε επιτέλους, να μας δώσει τον ορισμό της λέξης ‘’χαβαλέ’’ …. Με τα έργα της, φυσικά .
Όσοι λοιπόν χρησιμοποιούσαμε την λέξη αυτή, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή της σημασία, δεν έχουμε παρά να αναλύσουμε την κυβερνητική δραστηριότητα και αμέσως θα μάθουμε τα σημειολογικά της στοιχεία . Οπότε, και δικαίως, θα αναφωνήσουμε, ‘’Κοίτα λοιπόν τι μπορεί κανείς να μάθει, από τον Γ.Α.Π. και την παρέα του …’’
Μια παρέα, που … ‘’ψοφαει για φιέστες και παρατράγουδα, για χαβαλέ και χλυδατη ζωή ‘’.
Τώρα λέει, θα κοιτάξουν, ΝΑ περιορίσουν τις δαπάνες και τα περιττά του δημόσιου .
Τώρα, δεκατέσσερις σχεδόν μήνες μετά . Ενώ, πριν κόψουν τις συντάξεις, τα δώρα Χριστουγέννων κ.λ.π., πριν.......... βγάλουν τόσο κόσμο στην ανεργία, θα έπρεπε ΑΠΟ ΕΚΕΙ να αρχίσουν, δίνοντας το καλό παράδειγμα . Πριν αγοραστούν τα πανάκριβα κυβερνητικά αυτοκίνητα . Και πριν αρχίσει η κάθε κυρία Νταλάρα, να ξοδεύει πακτωλούς χιλιάδων ευρώ, για ανακαίνιση των γραφείων της . Λες και θα είναι αιώνια εκεί μέσα …
Και μόνο αυτό ; Ως κυβέρνηση, τι συνοχή έχουν ; Ο κάθε ένας τους, κάνει ότι θέλει . Δηλώνει ό,τι θέλει και … νομοθετεί όπως θέλει … Τσίρκο ….
Κάνει ο ένας δήλωση , βγαίνει ο άλλος και ξεδηλώνει ….
‘’Πεταλώνει …’’ ψύλλους η συμπαθής κυρία Κατσελη, βγαίνει ο … Πεταλωτής και τους πεταλώνει . Τσίρκο λέμε …
Όσο για τον Πρωθυπουργό, με μια βαλίτσα στο χέρι . Έκοψε το τζόκινγκ από τη γειτονία του, το Καστρί και το κάνει πλέον στην Ευρώπη, με τον λαό, σα μαλακας να του πληρώνει, για την προεδρία των σοσιαλιστών, για τα οικολογικά συμπόσια και την πράσινη ανάπτυξη.
Έχασε πια το ΠΑΣΟΚ το χρώμα του το πράσινο, αφού πια εδώ και καιρό έχει γίνει βαθύ μπλε, και ως άλλοθι, αναζητεί το απολεσθέν του χρώμα στην φύση, στην … πράσινη ανάπτυξη, σε καιρούς που ο ίδιος οδηγεί την χώρα στην ΥΠανάπτυξη …. Αντιφάσεις που κουβαλάνε οι άνθρωποι ….
Και βέβαια, με αυτή τη συνεχή του απουσία, στο εξωτερικό, όλα εδώ πίσω μένουν στον αυτόματο πιλότο, με τον κάθε Υπουργό να κάνει ό,τι θέλει, στο ξέφραγκο κυβερνητικό αμπέλι, και αυτός, που να προλάβει να ενημερωθεί ;
Όσο κι αν τον ενημερώνει ο Νίκος Αθανασάκης, η κ. Βάρτζελη, ο κ. Ελενόπουλος και όποιος άλλος … φωστηρόπουλος, μέχρι να ενημερωθεί για το ένα θέμα φεύγει έξω, κι αυτό έχει αλλάξει .
Τόσα πια ταξίδια, που οι προσωπικοί του πιλότοι, οι χειριστές του σκάφους του, πιο πολλά παίρνουν από το πτητικό τους επίδομα, παρά από τον μισθό τους .
Γιατί ρε σύντροφε Γιώργο …. Εάν δηλαδή πήγαινες με το αεροπλάνο της γραμμής, σοσιαλισταρα (!) μου, τι θα πάθαινες ; Μεθάτε όμως όλοι σας για την χλιδα, ψοφάτε για λεζάντα, ΑΤΙΜΟΥΛΙΚΑ .
Βέβαια ξέρω, γιατί ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί συνεχώς το πολυδάπανο τζετ του κράτους και δεν πάει με τις καθιερωμένες πτήσεις των εταιρειών, γιατί αν το βρει αραγμένο στο έδαφος, ο αδελφός Νίκος, θα το πάρει πάλι και θα πάει στο … Κατάρ, η αλλού, για να κλείσει πάλι μπίζνες . Οπότε σου λέει : γιατί αυτός και όχι εγώ ;
Βέβαια εμείς, ο λαός, πληρώνουμε . Μα να ταν μόνο αυτό ;
Όλοι τους σπαταλούν το δημόσιο χρήμα, σε απίστευτο βαθμό .
Μόνο στο υπουργείο Πολιτισμού, δίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ περίπου τον μήνα, σε λουλούδια . Τι τα κάνουν όλα αυτά ;
Ρε Γερουλανε κάθε μέρα Πρωτομαγιά έχεις ;  Ή εξελιχτήκατε εκεί στο… Κουλτουρα-δικό σας;
Κι αντί κουτόχορτο, το ρίξατε στις αζαλέες ;
Δεν ήσαστε έτοιμοι να κυβερνήσετε . Δεν το είχατε ακόμα . Γιατί σε τέτοιους καιρούς την μεγαλομανία σας, δεν μπορείτε να την τιθασεύσετε . Και το ξέρατε . Δεν ήσαστε έτοιμοι .
Γιατί το επιδιώξατε λοιπόν ; Γιατί δεν τον αφήνατε τον άλλο τον λουκουμά, τον νυσταγμένο πάντα και κουρασμένο, να πάρει αυτός το φούμο ; Ντε και καλά, να κυβερνήσετε, μόνο και μόνο, γιατί πέντε χρόνια στην δίαιτα, είχατε πεινάσει … Και ας πάει το προοδευτικό κίνημα στο βρόντο … Τρόπος του λέγειν “προοδευτικό” βέβαια … Γιατί όπως αποδείχτηκε, την ‘’πρόοδο’’ την έκανε τόσα χρόνια με δανεικά … Αμ’ έτσι κι η μάνα μου, από τον τάφο, ξέρει να κάνει σοσιαλισμό .
Έτσι κι αλλιώς λοιπόν, μα με τις κλοπές, μα με την υπερδιόγκωση του χρέους, είχατε ξεφουσκώσει . Η ‘’πρόοδος’’ είχε που είχε πάει κατά διαόλου και ο σοσιαλισμός είχε καλοθρέψει κάποιους μακροχέρηδες νονούς .
Είπατε λοιπόν
‘’Δεν στήνουμε μια οικονομική μπόρα με ένα μνημόνιο, με ένα Δ.Ν.Τ. με λίγη γλαμουρατη τραγωδία, μπας και ροκανίσουμε λίγο το χρόνο, να περάσουμε στα ήπια απέναντι …’’
Και νομίζετε πως τα καταφέρατε και μας την … φέρατε .
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά .
Η ιστορία, να δείτε πως θα σας την φέρει …. Ερασιτέχνες … λαμόγιοι …..

ΛΥΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.