Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Hλίθιες σκέψεις του πολιτικού μας συστήματος

Η ηλιθιότητα είναι φαινόμενο που συναντάς παγκοσμίως και γίνεται εντονότερο σε περιόδους σύγχυσης. Δεν είναι σίγουρα προσόν της Ελληνικής κοινωνίας αλλά ούτε αποτελούμε την εξαίρεση στον κανόνα.
Πολύ συχνά συμβαίνει να συναναστραφούμε με κάποιον ηλίθιο, να πρέπει ν’ απαντήσουμε σε μια ηλίθια ερώτηση, να χρειαστεί να λύσουμε ένα ηλίθιο πρόβλημα η άλλες φορές κάποιος να θεωρήσει εμάς ηλίθιους και να προσπαθήσει να μας ξεγελάσει. 


Το αν ! κάποιος είναι ηλίθιος βέβαια συνήθως το κρίνουν οι άλλοι, αρκεί να μην είναι οι ίδιοι ηλίθιοι. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή κι’ επειδή ίσως σας μπέρδεψα σπεύδω να εξηγήσω.

Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι από την ημέρα που ο Ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση της χώρας στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας του μάλιστα μια άνετη πλειοψηφία. Οι λόγοι γνωστοί σε όλους. Η ΝΔ τα έκανε σκατά σε όλα τα επίπεδα όσο κυβερνούσε και οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Αυτό το διάστημα βέβαια το ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο πως δεν κυβέρνησε βάση της ιδεολογίας του. Κανείς δεν περίμενε και πολύ περισσότερο οι ψηφοφόροι του πως οι εκπρόσωποι του σοσιαλισμού θα πάρουν τόσα αντιλαϊκά μέτρα. Αλλά δεν είναι μόνο τα μέτρα, το ΠΑΣΟΚ του σήμερα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Από το “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” βρεθήκαμε στην άμεση ανάγκη δημιουργίας παγκόσμιας κυβέρνησης. Από την άρνηση ένταξης του Ανδρέα το 1985 στο ΔΝΤ, με διάγγελμα μάλιστα προς τον Ελληνικό λαό, βρεθήκαμε σήμερα σ’ αυτό χωρίς καν συζήτηση, χρειάστηκαν μόνο 151 ψήφοι.Είναι κι άλλα ας μην το μακρύνω, τα οποία σε συνάρτηση με το γεγονός ότι άλλα έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός ενώ άλλα έκανε στη συνέχεια οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ναι μεν να παραμείνει ζωντανό αλλά να χάσει πάνω από 1.000.000 ψηφοφόρους.Εδώ ξεκινά το θέμα της ηλιθιότητας και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος ακριβώς είναι ηλίθιος. Αυτοί που καιρό τώρα φωνάζουν για νέες εκλογές, αυτοί που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας, οι οποίοι στην ουσία οι ίδιοι είναι η εμείς που τους ανεχόμαστε.
Πάμε λοιπόν σ’ εκλογές. Με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, το οποίο κανείς δεν αμφισβητεί πλέον ότι είναι σάπιο, το αποδεικνύουν τα ποσοστά της αποχής άλλωστε, ποιος θα εκλεγεί; Μόνη επιλογή η ΝΔ. βάλατε τα γέλια; καλά κάνατε για γέλια είναι.
Δεν βγάζουμε ΝΔ, δεν βγάζουμε ΠΑΣΟΚ, θέλουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Ωραία, μαζί σας, ποιοι θα την αποτελούν;
Το ΚΚΕ ούτε ν’ ακούει δεν θέλει μετά το φιάσκο του 1989 που συμμετείχε μαζί με την ΝΔ στην περίφημη τότε οικουμενική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους κι’ ένας τραβά από ‘δω κι’ άλλος από κει
Αυτοί έκαναν μόνοι τους κόμμα συνεργασίας και είδαμε τ’ αποτελέσματα.
Ο ΛΑΟΣ που προσπαθεί να πιαστεί απ’ όπου μπορεί τώρα που βλέπει λίγα τα ψωμιά του.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη για την οποία δεν έχω προσωπικά καμία αντίρρηση και φαίνεται να τα κατάφερε ήδη με την πρόταση της για Δήμαρχο Αθήνας.
Το νέο κίνημα της Ντόρας την οποία καταψήφισε η βάση του κόμματος της αλλά μυαλό δεν έβαλε.
Τέλος η ΝΔ το πιο δυνατό χαρτί αυτή την στιγμή, έχουν ήδη έτοιμη και την λύση για να βγούμε από την κρίση σ’ ένα χρόνο, δεν την έκαναν χρήση βέβαια όσο ήταν κυβέρνηση γιατί τότε δεν μας είχε αγγίξει καν όπως είχε πει κι ο Καραμανλής, η κρίση εμφανίστηκε τώρα τον τελευταίο χρόνο.
Περίφημη κυβέρνηση συνεργασίας και όλα τα προβλήματα της Ελλάδας θα λυθούν σε μια μέρα. Πάμε πατριώτες.
Δεν θέλουμε κανέναν τους, θέλουμε νέους ανθρώπους άφθαρτους να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά. Ναι αλλά δεν τους έχουμε δει ακόμα, μέχρι να εμφανιστούν τι γίνεται;
Ποιος λοιπόν απ’ όλους είναι ο ηλίθιος; βγάλατε κανένα συμπέρασμα; ίσως να είμαι κι’ εγώ που λέω το εξής.
Ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο το μήνυμα της προσωρινής ανοχής έδωσε ο κόσμος, μέσα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, να δουλέψει όσο πιο ήρεμα μπορεί κι αν δεν τα καταφέρει εδώ είμαστε πάλι.
Όσον αφορά τον πρωθυπουργό που μίλησε για συνεργασία και πως δεν περισσεύει κανείς, νομίζω πως κυρίως εννοούσε τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της Αριστεράς πτέρυγας, γιατί γνωρίζει καλά πως χωρίς αυτούς το παιχνίδι είναι χαμένο.
Αυτά είχα να πω, τα συμπεράσματα δικά σας.

http://www.eleu8erospoliths.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.