Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η Λαυρεωτική βρίσκεται σε πόλεμο


 Το ανάλγητο Κράτος των Εργολάβων και του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε  τελικά  το θάνατο του Τόπου μας, της Λαυρεωτικής, με την απόφασή του να υλοποιήσει τα σχέδια  για κατασκευή ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ στην καρδιά του Δήμου μας, στον Αρχαιολογικό χώρο τού  Οβριοκάστρου.

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε ότι  όλες οι προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος μας  επί μία 12ετία, με στόχο την εύρεση διαύλου επικοινωνίας  (σε πολιτισμένο επίπεδο) με τους κυβερνώντες,  τελικά κατέληξαν άκαρπες.

Αυτή και οι προηγούμενες  Κυβερνήσεις, παρακάμπτοντας απορριπτικές αποφάσεις Νομαρχίας και Δήμων, αποσιωπώντας αλήθειες, αναδεικνύοντας ψέματα  και τελικά επεμβαίνοντας αδιάντροπα στο έργο της Δικαιοσύνης, διαλέξανε τελικά το δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο, ξεκινώντας τα έργα, για την κατασκευή της χωματερής που ονομάζουν ΧΥΤΑ μέσα στην καρδιά του οικιστικού ιστού του Δήμου μας.

Ημέρα Σάββατο 11 Δεκέμβρη του 2010, στις 4 τα ξημερώματα, με χιονιά, διάλεξαν  οι κυβερνόντες να στείλουν διμοιρίες των ΜΑΤ (15 μέρες πριν αναλάβει η νέα Δημοτική αρχή) για να «προστατέψουν» τους εργολάβους έτσι ώστε να βάλουν τα μηχανήματα (τα οποία σημειωτέον στερούντο σκοπίμως πινακίδων κυκλοφορίας) παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου (χωρίς έλεγχο και άδεια από την αρχαιολογία).

 Η περιοχή των 500 στρεμμάτων, σχεδόν στο σύνολό της, ανήκει σε ιδιώτες.
 Απαλλοτριώσεις δεν έχουν γίνει!

Επειδή γνωρίζουν ότι νομικά έχουν τεράστια κενά, το κράτος των συμφερόντων φρόντισε να μην υπάρχει την ημέρα αυτή εισαγγελέας υπηρεσίας στην Ευελπίδων.
Μόνο μια γραμματέας, η οποία (τι περίεργο!!!) ψάχνει τον εισαγγελέα και δεν τον βρίσκει!!

Οι δυνάμεις της αστυνομίας συνοδεύονταν από τον αντεισαγγελέα κ. Παναγόπουλο, ο οποίος μετά την γνωστοποίηση των παράνομων πράξεων κράτους και εργολάβων (δηλαδή την μη συντέλεση των απαλλοτριώσεων, και την έλλειψη έγκρισης από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία) έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι πολίτες.

Μετά την αποδοχή της εντολής του εισαγγελέα και από τον επικεφαλής-ταξίαρχο των αστυνομικών δυνάμεων κ. Τζιβίκη Ηλία, τον αστυνομικό διευθυντή Ανατολικής Αττικής κ. Μπόμπο και τον αρχηγό της Αστυνομίας κ. Οικονόμου, άρχισε η σταδιακή απομάκρυνση αστυνομίας και πολιτών.

Όμως στις 15:45μ.μ. ξαφνικά και χωρίς λόγο όλες οι αστυνομικές δυνάμεις επέστρεψαν και ανακατέλαβαν τον χώρο αγνοώντας την εισαγγελική αρχή.

Η αναξιοπιστία, η παρανομία, ο φασισμός και η αλητεία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο!!

Ο κόσμος, που αντιλήφθηκε ότι η ίδια η αστυνομία προσπάθησε με ψέματα να τους παραπλανήσει, επανήλθε μετά τις 6 το απόγευμα και από εκείνη την στιγμή άρχισαν οι συγκρούσεις.

Προφασίζονται ότι το κάνουν για να γλιτώσει η χώρα τα πρόστιμα!
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν για άλλη μια φορά να φορτώσουν στο λαό ένα θνησιγενές έργο (το οποίο για πολλοστή φορά τονίζουμε είναι ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ, όπως ψευδώς δηλώνουν), μόνο και μόνο για να εισπράξουν οι εργολάβοι!

Η Λαυρεωτική βρίσκεται κυριολεκτικά σε πόλεμο!
Αγανακτισμένη, σύσσωμη η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί!

Η νεολαία δεν κρατιέται με τίποτα!Από τα παιδιά των δημοτικών σχολείων μέχρι υπερήλικες γέροντες και όλοι οι κληρικοί βρίσκονται στο δρόμο.
Η κατάσταση είναι εκρηκτική! Αν δεν συνετισθούν οι αρμόδιοι, σίγουρα θα θρηνήσουμε θύματα!

Τα επεισόδια στη Κερατέα συνεχίστηκαν όλη την επόμενη εβδομάδα κάθε μέρα με όλο και μεγαλύτερη ένταση.
Οι τραυματίες έφθασαν τους 50 εκ των οποίων οι 15 σοβαρά.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται  με απίστευτη βιαιότητα από πολλαπλά σημεία προσπαθώντας να περικυκλώσουν τους κατοίκους χτυπώντας αδιακρίτως ακόμα και παιδιά και γέροντες .

Όταν δεν κατορθώνουν σε κάποια επίθεσή τους να συλλάβουν κάποιον,  ξεσπούν  προκαλώντας ζημιές στα αυτοκίνητα του Δήμου και των κατοίκων.

Χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων το γεγονός ότι οι ένστολοι προχωρούν φωνάζοντας ρυθμικά, «ήρθε η ΧΟΥΝΤΑ!!»
Οι εκκλήσεις μας προς τον κ. Ραγκούση, τον κ. Γερουλάνο, την κ. Μπιρμπίλη και τον κ. Παπουτσή να συμμορφωθούν με τους νόμους του κράτους και τα διατάγματα, και να σταματήσουν αυτές τις αιματηρές και παράνομες επιθέσεις δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση.

 Το έργο είναι παράνομο και πρέπει να σταματήσει πριν θρηνήσουμε θύματα και οι δυο πλευρές.

Την Κυριακή 19-12-2010 Στο τόπο των συγκρούσεων των κατοίκων της Κερατέας με τις Δυνάμεις Καταστολής της αστυνομίας βρέθηκε το πρωί ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογαίας Νικόλαος.

Στην ομιλία του, που ανακούφισε τον κόσμο, ο Σεβασμιότατος έθεσε ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης τονίζοντας και καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και βίαια συμπεριφορά της αστυνομίας.

Κάλεσε τους κατοίκους να συνεχίσουν τον αγώνα τους γιατί είναι ευλογημένος και δίκαιος. Το ζήτημα είναι πολιτικό και η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούσει το λαό που την εκλέγει.

Στη συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης με τον διοικητή των ΜΑΤ, ζήτησε να σταματήσουν η βία και οι προκλήσεις εναντίων των κατοίκων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Αν.Αττικής κος Λεωνίδας Κουρής, ο οποίος κατήγγειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά τους, την οποία διαπίστωσε και ο ίδιος.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία του πρώην υπουργού κου Γ. Βλάχου που χαρακτήρισε την συμπεριφορά της αστυνομίας απαράδεκτη.
Να σημειωθεί ότι ο κος Βλάχος ήταν παρόν τις προηγούμενες μέρες και δέχθηκε την άνευ αιτίας επίθεση των ΜΑΤ.

Κατά την διάρκεια των επομένων 10 ημερών επικράτησε ηρεμία όχι λόγω των εορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, αλλά κυρίως λόγω της αναμενόμενης απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου στο οποίο προσέφυγε ο Δήμος μας.

Και πράγματι, το Ειρηνοδικείο μας δικαίωσε με απόφασή του στις 29 Δεκέμβρη, διατάζοντας τις δυνάμεις καταστολής να επιτρέψουν την πρόσβαση των ιδιοκτητών στις περιουσίες τους και επέβαλε το σταμάτημα κάθε είδους εργασίας στο χώρο.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα 2 Γενάρη 2011 η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει γίνει δεκτή από τους κυβερνόντες, έτσι η Συντονιστική επιτροπή αγώνα αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Επίσης καλεί όλους τους κατοίκους της Λαυρεωτικής να ενισχύσουν τα μπλόκα και να συνταχθούν όλοι στον δίκαιο και τίμιο αγώνα.

Κάτοικε της Λαυρεωτικής γνωρίζεις ότι το ΧΥΤΑ (Δηλαδή χωματερή βλέπε Φυλή και Λιόσια) θα κατασκευασθεί στο μέσον της απόστασης Κερατέας – Λαυρίου;

Κάτοικε της Λαυρεωτικής γνωρίζεις ότι ο χώρος έχει σχεδιασθεί για να δέχεται 800 τόνος σκουπιδιών την ημέρα (Ολόκληρη η Λαυρεωτική παράγει μόνο 50 τόνους)και ότι με πρόσφατη τροπολογία ο περιορισμός αυτός καταργήθηκε, δηλαδή μπορεί ο ΕΣΔΚΝΑ να φέρει αν το κρίνει σκόπιμο όλα τα σκουπίδια της Αττική και ίσως και της Πελοποννήσου;

Κάτοικε της Λαυρεωτικής η κατασκευή του ΧΥΤΑ απειλεί το Περιβάλλον σου.
Η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα του υπεδάφους και του αέρα θα είναι αναπόφευκτος.

Κάτοικε της Λαυρεωτικής η κατασκευή του ΧΥΤΑ απειλεί την Υγεία σου.
Εσύ  και τα παιδιά σου  θα είναι οι τελικοί αποδέκτες των  δηλητηρίων με τα οποία  θα  γεμίσει ο τόπος μας.

Κάτοικε της Λαυρεωτικής η κατασκευή του ΧΥΤΑ απειλεί την Εργασία σου.
Σε μια βρώμικη πόλη κανείς δεν επενδύει και κανείς δεν θέλει να ζήσει.
Ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία,  το εμπόριο, οι υπηρεσίες, η οικοδομική δραστηριότητα και  η αξία  της περιουσία μας θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα, με αποτέλεσμα την πτώση των εισοδημάτων μας και την άνοδο της ανεργίας.

Εμείς οι  κάτοικοι της Λαυρεωτικής απολαμβάνουμε την ομορφιά της φύσης σε μια περιοχή που το Κράτος των Αθηνών γνωρίζει μόνο από τον χάρτη και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας με το να δεχθούμε τα εγκληματικά σχέδια τους.

Δεν είναι δυνατόν έναν κηρυγμένο ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο (με νόμο του Κράτους)  να  θέλουν να τον μετατρέψουν σε χωματερή.

Αν κάποιοι από του ιθύνοντες διαβάζανε λίγο την ιστορία του τόπου μας θα ξέρανε ότι ο απελπισμένος και αδικημένος  πολίτης γίνεται τρομερά ισχυρός και επικίνδυνος αντίπαλος.

Κάτοικε της Λαυρεωτικής η Συντονιστική Επιτροπή Εναντίον της Χωματερής  απευθύνεται σε εσένα, που με τον μόχθο σου και την παρουσία σου τιμάς αυτή τη γη, να ενώσεις τις δυνάμεις σου με όλους εμάς, που σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την Αυθαιρεσία να θριαμβεύσει.

Κάτοικε της Λαυρεωτικής μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες,  είμαστε  όμως αποφασισμένοι  να προτάξουμε τα στήθη μας  ενάντια σε κάθε εργολάβο ή προστάτη αυτού, είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο εναντίον της ομάδας αυτών που συμπεριφέρονται σαν κατακτητές.

Κάτοικε της Λαυρεωτικής έλα μαζί μας, μην ακούς τις Κασάνδρες, τίποτε δεν θα περάσει αν δεν το θέλουμε εμείς.

Σκέψου μόνο τι θα πεις στα Παιδιά σου αν αφήσεις τους εισβολείς να περάσουν.
Έφθασε η ώρα των ευθυνών και πρέπει να αναλάβει κάθε ένας από εμάς το μέρος που του αναλογεί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.