Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C για... γερή καρδιά!

Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Δεν παύει, όμως, εκτός από γεύση να μας προσφέρει και πολύτιμα συστατικά που μας θρέφουν και μας διατηρούν υγιείς! Η καρδιά αποτελεί, ίσως, το πιο ζωτικό όργανο του σώματός μας. Η ποιότητα της διατροφής καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας της υγείας της καρδιάς.
«Κοκκινίστε» το πιάτο σας με… πολυφαινόλες
Οι πολυφαινόλες αποτελούν συστατικά που βρίσκονται σε πολύ μικρή ποσότητα στα τρόφιμα και έχουν αντιοξειδωτική δράση, διατηρώντας της καλή υγείας των αγγείων, ενώ προστατεύουν την «κακή» χοληστερόλη από την οξείδωση. Βρίσκονται: στο κόκκινο κρασί, στα κόκκινα και μωβ φρούτα, σε χυμούς από κόκκινο σταφύλι και βατόμουρο (που είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά συστατικά) και σε ξηρούς καρπούς.

Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι και οι 100% φυσικοί χυμοί τους είναι τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες, συστατικά που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδίας, του αγγειακού συστήματος και στον έλεγχο βάρους. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C (όπως για παράδειγμα οι καπνιστές), επιλέξτε χυμό πορτοκάλι εμπλουτισμένο με έξτρα βιταμίνη C.
Πυρογιάννη Βίκυ, MSc
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
http://olagiatingunaika.blogspot.com/2010/11/c.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.