Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Το τέλος της επιστήμης και ο επερχόμενος Μεσαίωνας.

Γράφει ο doctormarkon

Πρώτα απ όλα βιώνουμε το τέλος της Δημοκρατίας.


Γιατί δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές.


Είναι πρωτίστως η τήρηση των γενικών αρχών του Δικαίου που πρέπει να διέπει κάθε δημοκρατικό πολίτευμα.
Η αρχή της αναλογικότητας σκοπού και μέσου
Η αρχή της νομιμότητας
Η αρχή της χρηστής Διοίκησης
Η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος.

Όπως βλέπουμε όλα αυτά καταπατούνται όπως ένα ένα και τα άρθρα του Συντάγματος και....

ιδιαίτερα τα πρώτα τα θεμελιώδη.

Όσοι από εμάς έχουμε τελειώσει οικονομικές σχολές θα καταλάβαμε από την αρχή ότι όλα όσα έγιναν δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

Τώρα μάθαμε για το μαγείρεμα των στατιστικών. Αλλά ήταν πολύ εύκολο να το υποψιαστούμε αφού το λογιστικό χρέος και έλλειμμα χρησιμοποιήθηκε άπειρες φορές σαν άλλοθι στις χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής, στην Αργεντινή και στη Γουατεμάλα και πρόκειται για ένα μηχανισμό που εγκλωβίζει χώρες σε ένα φαύλο κύκλο υπανάπτυξης και μεγαλύτερου χρέους.

Τα μέτρα που πάρθηκαν από την αρχή ήταν αναμενόμενο ότι θα οδηγούσαν σε επιδείνωση των σχετικών δεικτών έτσι ώστε να προκύπτει πάντα η ανάγκη πρόσθετων μέτρων.

Πρόκειται για μια διαδικασία λεηλασίας και όχι εξυγίανσης ή διόρθωσης αυτών που ήταν στραβά και λανθασμένα στο Κράτος και στην κοινωνία.

Έτσι αφού τα μέτρα και οι πολιτικές εκτός από πολιτικής νομιμοποίησης στερούνται και επιστημονικής βάσης βγαίνουν κάποιοι "Επιστήμονες" και παριστάνουν τους Παπάδες με το να λένε ότι "τιμωρούμαστε"


Δημοσιογράφοι "τυπικά μορφωμένοι" μιλούν για Θεία Τιμωρία και θεία δίκη με τρόπο ανορθολογικό και λίγο πολύ διεστραμένο.


Στην ίδια τιμωρητική λογική κινούνται και οι δηλώσεις των πολιτικών του τύπου μαζί τα φάγαμε γιατί σας διορίζαμε.


Ωραία αν κάποιος πριν 20 χρόνια εξαγόρασε την ψήφο του για να διοριστεί ο ίδιος ή το παιδί του (πολύ κακώς έκανε) δεν είναι καθόλου ορθολογικό να τον βάλεις σήμερα να ξεράσει της μάνας του το γάλα ή να τον εκτελέσεις.


Η τιμωρία χωρίς επιστροφή και μετάνοια που θυμίζει Δευτέρα Παρουσία και θεία δίκη δεν έχει θέση σε κανένα επιστημονικό πεδίο.


Ο Επιστήμονας που μιλάει για τιμωρία και Θεία δίκη όσα πτυχία και αν έχει δεν είναι πλέον επιστήμονας αλλά έχει μετατραπεί σε παπά και σίγουρα όχι με το αζημίωτο.


Οποιοσδήποτε επιστήμονας που σέβεται τον εαυτό του και την επιστήμη που σπούδασε δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ιεραπόστολο που μοιράζει τιμωρίες.

Και όποιος επιστήμονας η πολιτικός που μιλάει για μία και μοναδική λύση είναι σαν τον παπά τον μουσουλμάνο που μιλάει για τον ένα και μοναδικό θεό (Allah ouahad)

Γιατί η Επιστήμη επιδιώκει εναλλακτικές λύσεις, διορθώσεις, εξάλειψη των κακώς κειμένων, θεραπείες. Ερευνεί και ανοίγει νέους δρόμους. Βασίζεται στην Έρευνα στη συνεχή παρατήρηση στο πείραμα με σκοπό την πρόοδο την γέννηση νέας γνώσης, τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος, την αποκατάσταση.


Η τιμωρητική λογική είναι μεσαιωνική πρακτική.


Φανταστείτε κάποιον που παθαίνει καρκίνο και πριν 20 χρόνια είχε απατήσει τη γυναίκα του με τη μεσαιωνική τιμωρητική λογική δεν θα πρέπει να θεραπευτεί αλλά να τον κλείσουν σε κανένα υπόγειο σαν την Ελένη από το Κωσταλέξι.



Έτσι όπως πάμε η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο Κωσταλέξι όπου όλοι θα τιμωρούνται για αδικήματα ή βλακείες που έκαναν πριν 20 ή 30 χρόνια σκόπιμα ή από άγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.