Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η τελευταία ΔΕΗ.. ση του απελπισμένου

του Γιάννη Δαραβίγκα

Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα της αναρρίχησης των βαρβάρων του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Δεν έχει νόημα να αναφερθώ στην δημαγωγική προεκλογική ρητορεία και ενσυνείδητη εξαπάτηση των ψηφοφόρων από τον κ. Παπανδρέου.
Κάθε ημέρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητος στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται, ότι οι έλληνες πολίτες έπεσαν θύματα της παπανδρεϊκής βουλιμίας για εξουσία. Ενώ υποσχόταν να μετατρέψει την Ελλάδα σε Δανία του νότου, παραλλήλως συνομιλούσε με τον κ. Στρός Καν, για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Διεθνές νομισματικό Ταμείο. Ενώ υποσχόταν κοινωνική ευαισθησία, επέδειξε κοινωνική κτηνωδία. Ενώ υποσχόταν αξιοπρέπεια, καταντήσαμε το κλωτσοσκούφι της οικουμένης. Ενώ μας υποσχόταν να ζήσουμε σε μία Δανία του νότου, ζούμε στην Ζιμπάμπουε του βορά.

Νεφελίμ και Χατζηπετρής

Όλα τα μέτρα που επινόησαν μέσα σε δύο χρόνια, με το πρόσχημα της σωτηρίας του τόπου από την χρεωκοπία, είναι προφανές ότι δεν απέδωσαν. Όμως είναι ντροπή για άνδρες που φοράνε παντελόνια, να προσπαθούν με βλακώδη ψέμματα και δικαιολογίες που ούτε πίθηκος με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης θα πίστευε, να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Είναι όνειδος για πολιτικούς άνδρες, να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να επιρρίπτουν το φταίξιμο, στους πολίτες, στους ευρωπαίους, στους ακαδημαϊκούς, στους ποδοσφαιριστές, στους βατραχανθρώπους, στους νεφελίμ και στον Χατζηπετρή. Τα γεγονότα και η παρακμή της χώρας, αποδεικνύουν την εξοργιστική ανικανότητά τους να διαχειριστούν, έστω και υποτυπωδώς, την καθημερινότητα. Βεβαίως ούτε κατά διάνοια μπορεί να γίνει λόγος για διακυβέρνηση της χρεωκοπημένης πλέον από πάσης απόψεως, Ελλάδος. Ενδεικτικώς και μόνον θέλω να θυμίσω ότι μέχρι την λήψη της πέμπτης δόσεως, το σκηνικό στο οποίο αυτοσχεδιάζει ο κυβερνητικός θίασος, ήθελε να κάνει διαγγέλματα της πλάκας, με δακρύβρεχτο περιεχόμενο, ο πρωταγωνιστής Παπανδρέου. Το θέαμα κούρασε και αηδίασε. Σκέφθηκαν λοιπόν να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ο γκέστ σταρ Βενιζέλος. Ακατάπαυστη αερολογία, ατέλειωτοι μονόλογοι, χωρίς περιεχόμενο, γεμάτοι ψέμματα.

η ΔΕΗ…ση

Θυμηθείτε μόνο, ότι ο πολύς αντιπρόεδρος, με την ιδιότητά του ως υπουργού οικονομικών, πριν δύο μήνες διερρήγνυε τα ιμάτιά του και μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιβληθεί νέο χαράτσι στα ακίνητα. Και σήμερα ήλθε το χαράτσι στα ακίνητα με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Θυμηθείτε ότι ο ίδιος άνθρωπος, την ημέρα που έφυγε η τρόϊκα από το γραφείο του, χτυπώντας με δύναμη την πόρτα, έδωσε συνέντευξη τύπου, όπου μιλώντας για μισή ώρα περίπου, προσπάθησε να μας πείσει ότι η αποχώρηση ήταν συμφωνημένη. Μας διαβεβαίωνε επίσης ότι η αποχώρηση ήταν στο πρόγραμμα, όπως και η επιστροφή της στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, εμφανίζεται σχεδόν κάθε μέρα στα κανάλια και με ακατάσχετη λογοδιάρροια, μας απειλεί ότι θα ζήσουμε κολασμένους μήνες. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, που από καθηγητής του συνταγματικού δικαίου, κατάντησε «αγορανομικός υπεύθυνος» του μπάχαλου που ονομάζεται κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, που ως αντικαταστάτης του Παπακωνσταντίνου, απέδειξε ότι ο εχθρός του χειρότερου είναι το χείριστο. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, που με την πρόφαση ότι θέλει να βάλλει πάτο στο βαρέλι, έριξε την οικονομία, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της χώρας, σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Τώρα το μόνο που του μένει για να σωθεί, είναι οι προσευχές και οι ΔΕΗσεις. Από την ΔΕΗ ας μην περιμένει σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.