Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Την... καθάρισε!

Ο Μήτρογλου έβγαλε το μυδράλιο, διέλυσε την ΑΕΚ (0-4) και ο Ολυμπιακός με αχρείαστο σπρώξιμο από τον Σιδηρόπουλο πάει να πάρει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο!
Με τον κόσμο να δημιουργεί πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στις εξέδρες, η ΑΕΚ μπήκε με πολύ πάθος στο ματς και έδειξε από νωρίς διάθεση όχι να κλειστεί στην άμυνα της αλλά να πιέσει ψηλά για να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας από τον Ολυμπιακό. Με λίγα λόγια, η Ένωση μπήκε στο ματς για να το παίξει στα ίσα και η αλήθεια είναι ότι το κατάφερνε. Οι Ερυθρόλευκοι, που ήταν και το φαβορί, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά, έκαναν εύκολα το λάθος και γενικά δεν ήταν απειλητικοί. Παρ' όλα αυτά, στο 23' βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Γιάγκο για το τράβηγμα στον Μήτρογλου, με τον Σιδηρόπουλο να καταλογίζει πέναλτι.


Το 0-1 εκείνη τη στιγμή και το 11-10 σε ό,τι αφορά τους παίκτες, θεωρητικά έκανε πολύ εύκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες, με τον Εβαλντ Λίνεν να βγάζει τον Γκερέιρο για να βάλει τον Μπουγαΐδη καθώς έπρεπε να αλλάξει πράγματα στην ΑΕΚ μετά την αποβολή του Γιάγκο.


Κι όμως, η Ένωση δεν έδειξε να επηρεάζεται και συνέχισε, με οδηγό το πάθος της, να παίζει στα ίσα τον Ολυμπιακό, ψάχνοντας την ισοφάριση. Μια ισοφάριση που θα μπορούσε να τη βρει στο 38' αν ο Σιδηρόπουλος ή ο βοηθός Βασιλειάδης καταλόγιζαν το πέναλτι για το χέρι του Χολέμπας.


Αν στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ το πάλεψε όσο μπορούσε, στο δεύτερο όπως φάνηκε δεν είχε τις αντοχές για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και έτσι ο Ολυμπιακός ήλεγξε την κατάσταση και από τη στιγμή που ο Μήτρογλου στο 57' με υπέροχη ενέργεια και σουτ έκανε το 0-2, το ματς τελείωσε... Ο Ζαρντίμ αντικατέστησε τον Μασάντο με τον Ιμπαγάσα, ο Λίνεν έκανε αλλαγή τερματοφύλακα ενώ έβαλε και τον Φούντα αντί του Κατσικοκέρη και η συνέχεια του αγώνα ήταν ουσιαστικά τυπική υπόθεση...


Ο Ολυμπιακός ήλεγχε πλήρως την κατάσταση, έβγαινε εύκολα μπροστά και εύκολα ήρθε και το 0-3 στο 85' από τον Φουστέρ, για να ακολουθήσει το 0-4 από τον Μήτρογλου στο 88', με τους οπαδούς της ΑΕΚ να συνεχίζουν το τραγούδι ως το τέλος.


Man of the match: Κέρδισε το πέναλτι για το 0-1 και πέτυχε το 0-2 με ένα υπέροχο γκολ. Ο Μήτρογλου δεν έκανε το ματς της καριέρας του αλλά έκανε τη διαφορά.


Αδύναμος κρίκος: Το γεγονός ότι κάποια στιγμή ορισμένοι ρωτούσαν «πού είναι ο Φουρτάδο;», τα λέει όλα για τον Κατσικοκέρη...


Στο ύψος του: Πολύ καλός ήταν για την ΑΕΚ ο Κορδέρο στο κέντρο, βοηθώντας σε όλους τους τομείς. Αρκετά καλός για τον Ολυμπιακό και ο Αμπντούν, χωρίς να κάνει κάτι το τρομερό.


Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.


Το στραγάλι: Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δε δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, κόπηκε οριακά για οφσάιντ ο Κατσικοκέρης στο 0-0 και δόθηκε και ένα ανύπαρκτο οφσάιντ στον Μήτρογλου στο 0-1, η διαιτησία ήταν καλή...


Το ταμείο του Gazzetta: Παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι με τα όλα του! Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ, που έπαιζε από νωρίς με 10 παίκτες, δεν μπορούσε να αντέξει και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο και συνεχίζει την πορεία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.