Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ποιός είναι τελικά ο ρόλος της Αστυνομίας;...


Η Αθήνα βράζει. Πιστεύω πως από τον Δεκέμβρη του 2008 τίποτα δεν άλλαξε, μία οργή συνεχώς συσσωρεύεται για διάφορα θέματα (λαθρομετανάστες, χάος, οικονομική κρίση) και εκρήγνυται κατά διαστήματα με διάφορες εκφράσεις και με διακυμάνσεις. Η πόλη εδώ και δύο χρόνια είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και ζει μέσα σε μία μόνιμη ταραχή και ανωμαλία, που μέχρι πρόσφατα το cartoon που είχαμε για δήμαρχο έκανε πως δεν την έβλεπε.
Η διαδήλωση
στην Αθήνα ήταν πραγματικά τεράστια και απόλυτα επιτυχημένη μπορώ να πω από πολλές πλευρές. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν επανειλημμένως να σπάσουν την πορεία χτυπώντας σε διάφορα σημεία της. Δεν το κατάφεραν λόγω του όγκου των διαδηλωτών. Παρόλο που στο Σύνταγμα έβρεχε δακρυγόνα και ο...


 κόσμος στην Σταδίου ενημερωνόταν για την κατάσταση που θα έβρισκε μπροστά του προχωρούσε κανονικά, συσπειρωνόταν και συνέχιζε. Η αστυνομία, αφού αποφάσισε να επιτεθεί στο Σύνταγμα όταν πέρναγε το μπλοκ των καθηγητών, μετά τα έβαλε με το οργανωμένο μπλοκ των φοιτητών. Όπως καταλαβαίνετε με την εκπαίδευση έχει ένα θέμα η Αστυνομία μας. Μετά πλάκωσε κάτι εργαζόμενους, στο τέλος βρεθηκε και στην Πατησίων να συλλαμβάνει και να χτυπάει διαδηλωτές. Mετά ήρθε και ένα ελικόπτερο από πάνω μας στην περιοχή και μας ζάλισε τα νεύρα για κανένα τρίωρο (και καλά New York, πλήρωνε Έλληνα ηλίθιε την ψωνάρα του αρχηγείου που την είδε CSI) και μετά ησυχία.
Στο μεταξύ
στην Τοσίτσα το εμπόριο ναρκωτικών έγινε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Παραεμπόριο στην Πατησίων επίσης κανονικότατα, κάτι αλλοδαποί επίσης ήρθανε να πουλήσουν ομπρέλες στους διαδηλωτές, το τσαντίρ μαχαλά μπροστά στα Προπύλαια, το οποίο μετατρέπεται σε κανονικό καταυλισμό σιγά σιγά, απλωμένο ωραιότατα.....και πιο δίπλα η Αστυνομία έδερνε εργαζόμενους, φοιτητές, νέους, γέρους, ότι έβρισκε.
Θα ήθελα
επίσης να διαμαρτυρηθώ γιατί τα μπλοκ των αναρχικών, τα οποία ομολογώ πως ήταν πολύ comme il faut, τύχανε ειδικής μεταχείρισης. Ήταν οι μόνοι που είχαν προσωπική ασφάλεια. Στον δρόμο οι αναρχικοί, στο πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα η διμοιρία που τους φύλαγε. Άλλοι το φάγανε το ξύλο πάντως. Ενδιαφέρουσες οι μαρτυρίες στο indymedia για τα μπλοκ με τις μαύρες σημαίες και την αστυνομία με πολιτικά, κοινώς ασφαλίτες. Για να μην ξεχνιόμαστε και νομίζουμε ότι γίναμε ποτέ δημοκρατία.
Τα ΜΑΤ
επίσης να κάνουν καμιά γυμναστική. Πολύ μπάκα τα παλικάρια και το sexy κολλητό που φοράνε δεν τους κολακεύει καθόλου. Δεν σας λέω πόσους είδαμε, με διαστάσεις που δεν αρμόζουν σε αστυνομικούς γιατί θα αρχίσετε να αναρωτιέστε για διάφορα και δεν κάνει τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να εμπιστεύεστε τα σώματα (αν)ασφαλείας.
Αν
πάρω αύριο τηλέφωνο να πάει να μαζέψει η Αστυνομία κανένα έμπορο ναρκωτικών ή παραέμπορο ή να κάνει έστω έναν απλό έλεγχο χαρτιών θα μου λένε πως δεν έχουν εντολές, πως κάνανε μία σύσκεψη και πως θα ξανακάνουν άλλη μία και πως δεν έχουν κόσμο και τί μπορούν να κάνουν αυτοί οι καημένοι, γιατί αυτό είναι και θέμα του δήμου, του στρατού, της κυβέρνησης, της Ευρώπης, της NASA και του ΕΤ του εξωγήινου.
Οι
(απ)άνθρωποι προσλαμβάνουν μπράβους για ξύλο, όχι αστυνομικούς. Είναι προφανές.
Guest star: Χατζηδάκης.
Μία ζωντανή απόδειξη για το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι τα άτομα αυτά και δεν έχουν καταλάβει τί περνάει ο κόσμος. Βγήκε μέσα στο cool μεγαλείο να περπατήσει μέσα στην διαδήλωση. Δεν φαντάστηκε πως θα έτρωγε ξύλο; Δεν έχουν καν την στοιχειώδη νοημοσύνη και μετά θέλουν να κυβερνήσουν και χώρα.
Συμπέρασματα
από την σημερινή διαδήλωση:
1.
Του κόσμου του έχει γυρίσει το μάτι.
2.
Του κόσμου του έχει γυρίσει το μάτι.
3.
Του κόσμου του έχει γυρίσει το μάτι.
Ο διαδηλωτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.