Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΕ Μp3 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ

Όταν εδώ στο tro-ma-ktiko αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια δεν φανταζόμασταν το πόσο κόσμο θα ενδιαφέρει.
Μια εποχή γκρίζα, βαριά από τα προβλήματα, μέσα σε οικονομική ασφυξία πως θα υποδεχόταν κάτι τέτοιο; Κι όμως!
Μέσα σε λίγες ημέρες περισσότεροι από 30.000 αναγνώστες μας επισκέφθηκαν την διεύθυνση στα Google-docs (κάντε κλικ εδώ) και είτε άκουσαν ή «κατέβασαν» κάποιο/α από τα διαθέσιμα μουσικά αρχεία.
Άρα οι νέοι άνθρωποι δεν αμισβητούν τον Χριστό μας και το Λόγο του Ευαγγελίου αλλά τους κάθε λογής αυτόκλητους εκπροσώπους του. Γι αυτό και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κατά την παρουσίαση του έργου λέει: «…Είναι καιρός πια, δεν σηκώνει άλλη αναβολή, να επιστρέψουμε στον αυτούσιο ευαγγελικό λόγο. Τον ακούσαμε σε τόσες ερμηνείες και παραλλαγές «που χάλασαν τα μαλάματα το πρόσωπό του». Φορέσαμε τόσα βελούδα στους γυμνούς ώμους του Ναζωραίου, που είναι ανάγκη πλέον να αναζητήσουμε την αφτιασίδωτη φυσιογνωμία Του..» Δείτε εδώ όλο το εκπληκτικό κείμενο του νέου αυτού Μητροπολίτη από τον ακριτικό Έβρο, με τον τόσο ζωντανό και φρέσκο λόγο. (κλικ εδώ)

Θυμίζουμε ότι Η Καινή Διαθήκη, ο ζωντανός Λόγος του Θεού ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη δημοτική γλώσσα με εξαιρετική μουσική που γράφηκε ειδικά γι αυτό το σκοπό.
Σκοπός των συντελεστών του έργου να φτάσει η Καινή Διαθήκη, το πιό πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών σε κάθε άνθρωπο που ασφυκτιά σε ένα κόσμο χωρίς ελπίδα. Να φτάσει στις φυλακές, στους τυφλούς, τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους, τους νέους ανθρώπους. Η έκφραση "Καινή Διαθήκη" προέρχεται από τον ίδιο τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, ο οποίος τη βραδυά του μυστικού δείπνου είπε: "τοῦτο γάρ ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.(Μτ.26,28) Το Ευαγγέλιο της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο αποτελεί την μόνη ελπίδα σ' έναν απελπισμένο κόσμο.
Τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης μεταφρασμένα στην δημοτική γλώσσα με την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, ηχογραφήθηκαν και επενδύθηκαν μουσικά, προσφέροντας σε όλους την δυνατότητα να τα ακούσουν όπου κι αν βρίσκονται.
22 ώρες πνευματικού ταξιδιού στην ελπίδα που μόνον ο Ιησούς Χριστός μπορεί να δώσει στον σύγχρονο άνθρωπο που ασφυκτιά σ' έναν κόσμο χωρίς ελπίδα που φαίνεται πως βαδίζει στην καταστροφή.



22 ώρες προσευχής, προβληματισμού και ανάσας ζωής, ακούγοντας το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών.

Περιλαμβάνει: Τα 4 Ευαγγέλια, (Ματθαίου, Μάρκου, Λουκά, Ιωάννου), τις Πράξεις των Αποστόλων, τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, τις Καθολικές Επιστολές, (Ιακώβου, Πέτρου, Ιωάννου και Ιούδα) καθώς και την Αποκάλυψη του Ιωάννου στην οποία έχει γίνει κυριολεκτικά "μουσική σκηνοθεσία" καθώς είναι ένα κείμενο που όλο και περισσότερο ακούγεται αναφορικά με διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας.

Το κείμενο στη δημοτική γλώσσα αποτελεί ευγενική προσφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ που το διέθεσε για τον ευγενή αυτό σκοπό . H μουσική είναι προσφορά του Γιώργου Ζαγόρη από το Studio A440 στο Βόλο.

Αφού διατέθηκε ΔΩΡΕΑΝ σε 5000 διπλά cd πωλείται στην συμβολική τιμή των 5,5 ευρώ από το Βιβλιοπωλείο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, Εμμ. Μπενάκη 50, Αθήνα, τηλ. 210 3816138 απ’ όπου μ’ ένα τηλεφώνημα μπορείτε να το αποκτήσετε με αντικαταβολή. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την διάδοση της Αγίας Γραφής και την ετοιμασία της ηχογραφημένης έκδοσης της Παλαιάς Διαθήκης στη Δημοτική (μετάφραση από το πρωτότυπο εβραϊκό κείμενο) με εξαιρετική μουσική επένδυση με αυθεντικά μουσικά όργανα της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, της Συρίας, της Ιορδανίας με τη συνεργασία φημισμένων μουσικών της Μέσης Ανατολής. Θυμίζουμε επίσης ότι με τη χορηγία της κορυφαίας εταιρίας ηλεκτρονικών στην Ελλάδα θα προσφερθεί ΔΩΡΕΑΝ μαζί με Mp3 players για τους φυλακισμένους, τους τυφλούς, τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους.

Έτσι λοιπόν φέτος ο Χριστός δεν θα "γεννηθεί" στα ψεύτικα στολίδια των μίζερων καταναλωτικών γιορτών, αλλά θα ΓΕΝΝΗΘΕΙ πραγματικά στη φάτνη χιλιάδων ανθρώπινων καρδιών που πονούν, εκεί δηλαδή που Τον χρειάζονται περισσότερο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ (κάνοντας «κλικ» στα hyperlinks)


Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ"

Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΕ Mp3

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Είναι Αστική Εταιρία μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποκλειστική δραστηριότητα η μετάφραση, έκδοση και διάδοση της Αγίας Γραφής σε τιμές προσιτές για όλους. Με την τωρινή της μορφή ιδρύθηκε το 1992, ως διάδοχο σχήμα της Βιβλικής Εταιρίας. Ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα όπου άνθρωποι από τις 3 μεγάλες εκκλησιαστικές παραδόσεις (ορθόξοξη, καθολική, ευαγγελική) κάθονται στο ίδιο τραπέζι επιδιώκοντας τον ίδιο στόχο: Τη διάδοση της Αγίας Γραφής, ο καθένας στο δικό του χώρο.
Μέχρι σήμερα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας αξιόλογες μεταφράσεις, με αποκορύφωμα τη νέα μετάφραση της Αγίας Γραφής (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) στη δημοτική γλώσσα, εγκεκριμένης από τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.