Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μίκης άναψε την ΣΠΙΘΑ!!!!

 Μίκης Θεοδωράκης άναψε τη σπίθα. Τώρα δεν απομένει τίποτα άλλο παρά η σπίθα να φουντώσει, να γίνει φωτιά. Προχθες ο δημιουργός της «Ρωμιοσύνης» διάβασε από το βήμα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη τη διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών μέσα από ένα εγχειρίδιο που.....
έγραψε για την ιστορική αυτή περίσταση και φέρει τον συμβολικό τίτλο «Σπίθα».

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έσπευσαν στην Πειραιώς 206 από όλες τις κοινωνικές ομάδες - ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι και πολλοί νέοι που κρέμονταν από τα χείλη του συνθέτη που τους έδωσε την ελπίδα. «…Δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος, ούτε ενός....οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία. Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθιά κρίση» διευκρίνισε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε πάνω από δύο ώρες για το δίλημμα «ΔΝΤ ή πτώχευση», για την Ευρώπη των τραπεζών, για το δημόσιο χρέος που πνίγει τον ελληνικό λαό, για την επιχείρηση υποβάθμισης της χώρας μας…

Θα σταθούμε στα περί μνημονίου και σε «έναν όρο που εξευτελίζει την Ελλάδα», όπως είπε ο Μίκης διαβάζοντας το κείμενο του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γεωργίου Κασιμάτη: «…Σε άλλη θέση της σύμβασης ορίζεται ότι η Ελλάδα παραιτείται από τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας “αμετάκλητα και άνευ όρων”. Ενας τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».



Ο κ. Κασιμάτης υπογράμμισε από την πλευρά του: «Δυστυχώς, υπάρχει αυτός ο όρος. Αν καθυστερήσουμε τη δόση, μπορεί ο δανειστής να κατάσχει, αν θέλει, την Ακρόπολη, μπορεί να κατάσχει ένα νησί. Θα πρέπει όλοι να συμπαραταχθούμε με το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι ο μόνος που μπορεί να ξεσηκώσει την Ελλάδα!»

Οι θέσεις για τις οποίες θα παλέψει η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών είναι να απαλλαγούμε τελειωτικά από το δημόσιο χρέος, να αξιοποιηθεί μέρος της κρατικής περιουσίας, καθώς και της εκκλησιαστικής και της μοναστηριακής περιουσίας. Να υποχρεωθούν οι έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια. Να διεκδικήσουμε κάθε δυνατό τρόπο τις λεγόμενες «πολεμικές αποζημιώσεις» από τη Γερμανία.

«Για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας -υποστήριξε με πάθος ο Μίκης Θεοδωράκης- θα πρέπει η χώρα μας να αποχωρήσει από τον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ και να στραφεί για στήριξη προς άλλες φίλιες χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες.

Η εθνική άμυνα θα πρέπει να ενισχυθεί σοβαρά. Είναι ανόητο και επικίνδυνο να είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, που βυσσοδομεί φανερά και επιδεικτικά εναντίον μας καλλιεργώντας συστηματικά γειτονικούς εθνικισμούς με στόχο ακόμα και την εδαφική μας ακεραιότητα».


Οι θέσεις για την έξοδο από την κρίση, όπως τις διατύπωσε ο Μίκης Θεοδωράκης είναι:

-Να απαλλαγούμε οριστικά και τελειωτικά από το Δημόσιο Χρέος.
-Για να εξοφλήσουμε το Δημόσιο χρέος και να εξασφαλίσουμε τα κεφάλαια για την αναγέννηση του λαού και της χώρας πρέπει:
α) Να αξιοποιηθεί μέρος της Κρατικής Περιουσίας.
β) Να αξιοποιηθεί μέρος της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας.
γ) Να υποχρεωθούν οι έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια με ειδικούς φόρους και τρόπους ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια.
δ) Να δημιουργηθεί δημόσιος εθνικός τραπεζικός πυλώνας που θα σπάσει το τραπεζικό καρτέλ προ όφελος του λαού συμβάλλοντας στην εξόφληση του χρέους.

-Να διεκδικήσουμε διαγραφή μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

-Να διεκδικήσουμε κάθε δυνατό τρόπο τις λεγόμενες «πολεμικές αποζημιώσεις» από τη Γερμανία, που οφείλει στην Ελλάδα για τις χιλιάδες δολοφονίες αθώων θυμάτων, τις ανυπολόγιστες καταστροφές και την κλοπή του πλούτου της χώρας.

-Σύμφωνα με αξιόπιστους υπολογισμούς με τους τρόπους αυτούς στο Δημόσιο Ταμείο θα μπουν πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ . Από τα οποία αφού αφαιρεθεί το Δημόσιο Χρέος θα υπάρξουν αρκετά χρήματα , ικανά να στηρίξουν την αναγεννητική προσπάθεια της χώρας και τα οποία θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες στην άμυνα , στην ανάπτυξη , στην υγεία στην παιδεία και στην εξάλειψη της φτώχειας.

-Για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας θα πρέπει η χώρα μας να αποχωρήσει από το μηχανισμό στήριξης Ε.Ε-Δ.Ν.Τ και από το ΝΑΤΟ και να στραφεί για τη στήριξη προς άλλες φίλιες χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι Αραβικές χώρες, με τις οποίες οι εμπορικές και άλλες σχέσεις θα πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερο.

-Η Εθνική Άμυνα θα πρέπει να ενισχυθεί σοβαρά με την προμήθεια υπερσύγχρονου στρατιωτικού αμυντικούυλικού από τη Ρωσία και την Κίνα. Γιατί πιστεύω ότι είναι ανόητο και επικίνδυνο να είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ που βυσσοδομεί φανερά και επιδεικτικά εναντίον μας καλλιεργώντας συστηματικά γειτονικούς εθνικισμούς με στόχο ακόμα και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.