Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ώθηση προς τον γκρεμό ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ!

Γράφει : ο Καθηγητής Νικόλαος Γεωργαντζάς

Μετά την ανεκτίμητη συμβολή των κκ. Ιωάννη Δέμου, Δημήτρη Καζάκη και Φιλίππου Μωράκη, καταθέτω στην συντονιστική επιτροπή τις παρακάτω 15 προτάσεις γιά τα ‘ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011’ . Οι σκοποί των Ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων που συμμετέχουν στα ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011 συγκλίνουν, με ....

κεντρικό σύνθημα την άρνηση υποταγής στο παγκόσμιο πρότυπο, την απαλλαγή από το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του και, παράλληλα, πρεσβεύουν την άμεση ανάγκη αλλαγής του όλου πολιτικού συστήματος στην πατρίδα Ελλάδα.
Και ενώ οι βασικοί σκοποί είναι κοινοί, το κάθε κίνημα προσπαθεί να προβληθεί απέναντι στα άλλα, εφαρμόζωντας ηθελημένα ή αθέλητα ψίγματα marketing. Βεβαίως υπάρχουν και διαφορές ως προς τα επί μέρους αιτήματα, αλλά καταγράφονται και ικανές συγκλήσεις.

Ωστόσο, όλος αυτός ο ‘πλουραλισμός’ των πολιτικών κινημάτων ενδεχόμενα δημιουργεί στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας σύγχυση και αναστολές συμμετοχής. Το ζητούμενο είναι η εύρεση αρχικά των κοινών τόπων και η συνένωση των κινημάτων σε ένα ενιαίο, ισχυρό πολιτικό θεσμό-κόμμα!


Δεν είναι προαπαιτούμενη η συμφωνία σε όλα. Ας συμφωνήσουμε στα ελάχιστα!


Είναι βέβαιο ότι όσες και όσοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολιτικές ομάδες ώστε να συστήσουν πολιτικό κίνημα, είναι αξιοθαύμαστοι και γεννημένοι ηγέτες. Η/ο σώφρων ηγέτης προτάσσει, ωστόσο, το κοινό καλό του συνόλου, εμπρός και επάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες και υποτάσσει το «εγώ» της/του, στο συλλογικό «εμείς».


Πως άραγε θα μπορούσαν τα παραπάνω να γίνουν πράξη; Πως;


1) Τελικός στόχος γιά τα ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011 είναι η κοινή διακήρυξη όλων των Ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, γιά την νομική και νόμιμη σύμπραξη (βλέπε: Γιώργος Κόκκας, Δικηγόρος – Σύμβουλος ανάπτυξης νέων Θεσμών), ενός νέου θεσμού πεπαιδευμένων πολιτών της Ελληνικής κοινωνίας που, σε περίπτωση εκλογών, μπορεί επίσης να παίξει τον ρόλο ενός κόμματος-ομπρέλας ετερόκλητων ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων!


2) Πρόταση ονοματοδοσίας του νέου θεσμού-κόμματος: Δῆμος (Dēmos)


Ναι έτσι απλά: Δῆμος (Dēmos). Διότι ο μόνος στόχος του νέου θεσμού-κόμματος τούτου είναι κατοχύρωση της αυθεντικής, γνήσιας ή πραγματικής δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, ώστε η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.


3) Όλες και όλοι οι φαιρόμενοι ως επικεφαλείς των ετερόκλητων Ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων να συν-υπογράψουν μία κοινή δήλωση, ότι παραιτούνται οποιουδήποτε αξιώματος με το πέρας της συντακτικής εθνοσυνέλευσης, η οποία προκύπτει από την Ανάγκη ώστε:


α) Το νέο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης σε δήμο πεπαιδευμένων πολιτών ελληνικής κοινωνίας, η οποία, ως εκ τούτου, καθίσταται εντολέας του νέου πολιτικού συστήματος, με την εκάστοτε κυβέρνηση αρίστων να πράτει ως εντολοδόχος του νέου πολιτικού συστήματος.


β) Η Ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ/EEZ , να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του Ελληνικού λαού.


4) Δεν χρειαζόμαστε άλλες ομιλίες. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές και επαναλαμβανόμαστε! Πρέπει όμως στα ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011 να προλάβουμε να δημιουργήσουμε μια ‘Περίληψη των Επαναστατικών Τροποποιήσεων του Συντάγματος’, σε μία μόνον σελίδα, που να τα λέει Όλα και να πυροδοτεί το πρόβλημα στα θεμέλιά του.


5) Ανατροπή του καθεστώτος εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ,* ίσως με την μη αναγνώριση και την άρνηση πληρωμής του επαχθούς χρέους.


6) Πιθανή έξοδος από το ευρώ, υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και εθνικοποίηση (όχι κρατικοποίηση) της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης κεφαλαίων στην Ελλάδα.


7) Δημιουργία διαύλου επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου ή συμμετέχοντας σε συναντήσεις. Αναλάβετε ο κάθε ένας πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με άλλους ιδρυτές όλων των ετερόκλητων ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων.


Εφαρμογή των αρχών της αυθεντικής, γνήσιας ή πραγματικής δημοκρατίας. Υποβάλλετε προτάσεις προς διάλογο και αποδεχθείτε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ακόμη και αν δεν σας είναι αρεστό. Η συμμετοχή πολλών εγγυάται την ορθότητα της κρίσης και της κάθε απόφασης. Συνθέστε απόψεις.


9) Μην αναλώνεστε σε προσπάθειες για να διακρίνετε φαντάσματα και συνωμότες. Ξανά, η συμμετοχή πολλών εγγυάται την ορθότητα της κρίσης και της απόφασης.


10) Δώστε παράδειγμα ομόνοιας και συμπόρευσης και η Ελληνική κοινωνία θα σας ακολουθήσει.


11) Συγκροτείστε ένα ενιαίο και ισχυρό κίνημα-θεσμό-κόμμα-ομπρέλα ετερόκλητων ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων.


12) Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μία δεξαμενή πολλών χιλιάδων εκδηλωμένων αφυπνισμένων ανθρώπων, οι οποίοι είναι ανένταχτοι. Είναι όλες και όλοι που κατέβηκαν αυτόβουλα στις πλατείες, γιατί ήσασταν και εσείς εκεί! Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που μέχρι τώρα παρακολουθούσαν από την άκρη του καναπέ τους.


13) Δώστε ελπίδα και ανατρέψτε το νυν πολιτικό και (μη) πολιτιστικό σκηνικό!


14) Ανατρέψτε τα σχέδια των επίβουλων που λυμαίνονται την χώρα. Ξεκινήστε σήμερα, τώρα! Δεν υπάρχει χρόνος. Η χώρα οδηγήθηκε στον κατήφορο και βρίσκεται πλέον στα χείλη του γκρεμού. Είναι θέμα ημερών να μας ωθήσουν σε αυτόν! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ!


15) Συμφωνείστε σε αυτά που σας ενώνουν! Διαλύστε την σύγχυση που εξυπηρετεί μόνον τους νυν κυβερνώντες και τους εντολείς τους. Η ώθηση προς τον γκρεμό ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ!


ο Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς είναι Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής

στο Πανεπιστήμιο Fordham στην Νέα Υόρκη.

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.