Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μέθοδοι ... από παλιά!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Έτυχε να βρεθώ πριν λίγες ώρες στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Κερατέας (στην οδό Αγ. Ιωάννου) και έκπληκτος είδα πολλές κλούβες των ΜΑΤ να κινούνται σε μικρά δρομάκια προφανώς για να αιφνιδιάσουν από πίσω τους αγωνιζόμενους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας και του Λαυρίου.
Το κομβόι της αστυνομίας θύμιζε στρατιωτική επιχείρηση και έφερε στο νου μου την περίοδο της.....
.....χούντας τότε που παιδί ακόμα έβλεπα με απορία τις κλούβες της αστυνομίας να κινούνται και να αποβιβάζουν επί της Πατησίων ορδές αστυνομικών οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο για να το πολιορκήσουν και αργότερα να εισβάλουν στο κτήριο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Στην Ελλάδα του 2010 την εποχή που υποτίθεται έχουμε δημοκρατία οι κυβερνώντες εκ των οποίων πολλοί χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή καπηλεύτηκαν την γενιά του Πολυτεχνείου (για να αναρριχηθούν στα ύπατα αξιώματα) τώρα χρησιμοποιούν τις μεθόδους και τις πρακτικές των συνταγματαρχών. Πως είναι δυνατόν η επίσημη πολιτεία να εισβάλει 4.30 π.μ και να καταπατεί εδάφη και περιουσίες πολιτών αλλά και του Δήμου μια και δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαλλοτριώσεις. Που ακούστηκε η αστυνομία να συνοδεύει και να προστατεύει οδικά μηχανήματα ιδιωτών για να κάνουν εργασίες σε χώρους για τους οποίους δεν έχουν πάρει άδεια από το δασαρχείο αλλά ούτε και από την αρχαιολογική υπηρεσία μια και τμήμα του χώρου έχει ευρήματα που χρήζουν τακτοποίησης και μελέτης.
Για το θέμα του ίδιου του προγράμματος του ΧΥΤΑ έχουν μιλήσει πολλοί ειδικοί και έχουν εκφράσει τις εύλογες αντιρρήσεις τους αλλά και προτάσεις τους οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες αλλά και ήδη εφαρμοσμένες πρακτικές σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν να κάνουν με άλλες μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων που δεν περιέχουν την ταφή και επιχωμάτωση που καταστρέφει και υποβαθμίζει το περιβάλλον.
Θέλω λοιπόν να δηλώσω αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων οι οποίοι ζητούν να μη γίνει η περιοχή τους ο νέος σκουπιδότοπος της Αθήνας και να επιστήσω την προσοχή τους στις προβοκάτσιες που πιθανόν θα υποστούν από τους “ενδιαφερόμενους” για να αμαυρωθεί ο αγώνας τους.
Προσοχή λοιπόν γιατί τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν περίεργες πληροφορίες και σενάρια!!!

2 σχόλια:

  1. Δήλωση με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο Γραμματικό (7/7/2009) του εκπροσώπου περιβάλλοντος τότε κ. Σπύρου Κουβέλη.
    H πολιτική για τη διαχείριση του περιβάλλοντος που γίνεται με τα ΜΑΤ είναι αποτυχημένη. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως βαρίδι για τη χώρα.
    Κυβέρνηση τότε η Νέα Δημοκρατία.

    11/12/2010 Νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ
    εισέβαλαν στην Κερατέα: Η Κερατέα είναι υπό κατάληψη.
    Κυβέρνηση σήμερα το ΠΑΣΟΚ.


    Δήλωση με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο Γραμματικό (7/7/2009)

    Με στόχο να κρύψει την αποτυχία της, και κάτω από την πίεση του παγώματος των κοινοτικών κονδυλίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει βιαίως αποσπασματικές λύσεις με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάσταση στο Γραμματικό είναι σήμερα εκτός ελέγχου, όπως ήταν και πέρσι το καλοκαίρι στη Λευκίμμη.

    H πολιτική για τη διαχείριση του περιβάλλοντος που γίνεται με τα ΜΑΤ είναι αποτυχημένη. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως βαρίδι για τη χώρα. Άφησε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς να αναλάβει καμία απολύτως πρωτοβουλία, ενώ είχε παραλάβει ολοκληρωμένο σχεδιασμό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, εσπευσμένα πλέον, προσπαθεί χωρίς κοινωνική συναίνεση, αλλά με νοοτροπία καθεστωτική να ολοκληρώσει σπασμωδικά και αποσπασματικά αυτόν το σχεδιασμό.

    Εάν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε ολοκληρωμένη διαχείριση με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποιήση θα μιλάγαμε σήμερα για τελική διάθεση μόνο των υπολειμμάτων και όχι για ΧΥΤΑ, και θα μπορούσαν να αποφευγθούν οι ρήξεις με τις τοπικές κοινωνίες, που καταφεύγουν από την πλευρά τους σε ακραίες αντιδράσεις.

    Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είναι και πολύ σοβαρή υπόθεση, και πολύ επείγουσα. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι και τίποτα δεν δίνει άφεση στην κυβέρνηση αφού από τις άστοχες πολιτικές της έχει καταφέρει να δημιουργήσει κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ Ανατολικής Αττικής και τη Δυτικής που σήμερα ακόμη παραμένει ο μοναδικός παραλήπτης των απορριμμάτων ολόκληρου του Νομού.


    http://www.spyroskouvelis.gr/article.php?id=816

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφαρμόζοντας το Κράτος μας την ίδια ακριβώς μεθοδολογία στο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων όπως ακριβώς εφαρμόζεται στο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ΦΥΛΗΣ αλλά και Πανελλαδικά. Δείτε τι γίνεται στο ( Καρβουνάρι, Τεμπλόνη, Λευκίμμη,Κερατέα, Γραμματικό κ.τ.λ.). Αποφεύγοντας από την άλλη τη ΜΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ στη Πηγή, και κυρίως τον ΜΗ-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ των «ΖΗΜΩΣΙΜΩΝ – ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ» απορριμμάτων ΠΡΩΤΟΥ αναμειχθούν με τα ΑΝΟΡΓΑΝΑ, φτιάχνοντας έτσι ένα «ΤΟΞΙΚΟ ΚΟΜΠΟΣΤ» από τα σύμμεικτα απορρίμματα που βγάζουν τα Εργοστάσια Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ). Με αποτέλεσμα το κομποστ να είναι έτοιμο, είτε για θάψιμο στον υποψήφιο ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ( βλέπε ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ που το παραγόμενο κομποστ θάβεται ), είτε μόνο για καύση. Και ενώ, παίρνοντας ως παράδειγμα το ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ΦΥΛΗΣ σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι αρκετό το 1/3 για να καλύψει τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου, ενώ ταυτόχρονα να κλείσουν οι παράνομες χωματερές, με σκοπό να κλείσει παντελώς και ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ μακροπρόθεσμα.






    Και επειδή, το «κοινό μας σπίτι, η Μεσόγειος»,κινδυνεύει από εμάς. Σήμερα τόνοι λάσπης έφτασαν στη θάλασσα, αύριο όλα τα τοξικά στραγγίσματα των απορριμμάτων του ΧΥΤΑ θα καταλήξουν και αυτά εκεί.
    Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για σύμμικτα απορρίμματα, για παραγωγή τοξικού κομποστ, για ένα υπέδαφος που δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του, και για ένα ρέμα που διέρχεται μέσα από το ΧΥΤΑ και καταλήγει στον Ευβοϊκό Κόλπο. Χωρίς κανένας Δημόσιος Φορέας να υπερασπίζεται την πρόταση ότι δεν θα μολυνθεί ο Ευβοϊκός Κόλπος και ο Υδροφόρος ορίζοντας του κάμπου Μαραθώνα μετά την λειτουργία του ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.